Ratnik. Ljubavnik. Buntovnik. Kralj. Pripremite se na vladavinu TUDORA. Višestruko nagrađivana serija o mladom kralju Henriku VIII. i moćnoj dinastiji Tudor na Novoj TV od 20. lipnja!

9.epizoda - ponedjeljak 4. srpnja
Dok Katoličkoj crkvi prijete vjerski nemiri, održava se crkveno saslušanje o zahtjevu za rastavom kralja Henrika (Jonathan Rhys Meyers) unatoč odsustvu kraljice Katarine (Maria Doyle Kennedy). Wolsey (Sam Neill) nagovara Katarinu da se pokori muževoj želji, a ona ga optužuje da koristi rastavu kako bi povećao svoju moć i bogatstvo. Istog su mišljenja i Norfolk i Boleyn (Nick Dunning). Dok mu je uloga Henrikova najbližeg savjetnika u opasnosti, Wolsey šalje Morea na konferenciju u Francusku da učvrsti veze s Franjom I. te se pobrine da se ne pomiri sa Španjolskom. U međuvremenu, Margareta skriva svoju ozbiljnu bolest od Brandona, a Henrik upozorava kardinala Campeggija (John Kavanagh) da će zabrana rastave dati vjetar u leđa revoluciji Martina Luthera. Nakon što je Katarina čvrsto branila činjenicu da je bila djevica kada se udala, potištena

10.epizoda - utorak 5. srpnja
Nakon progona kardinala Wolseyja (Sam Neill), kralj Henrik (Jonathan Rhys Meyers) pokušava ojačati svoju moć imenovanjem Brandona (Henry Cavill) i Norfolka za supredsjedatelje Vijeća. I dok Henrikov novi kancelar Sir Thomas More (Jeremy Northam) suzbija vjerski ekstremizam, Anne (Natalie Dormer) uvjerava Henrika da razmisli o vrijednostima učenja Martina Luthera jer se odnose na autoritet monarha nad svima, uključujući i papu. Ali Wolsey još nije odustao i preko Anne želi opet omiliti Henriku. Henrik šalje Cromwella na zadatak da sastavi konsenzus o njegovoj moći uz pomoć vodećih europskih teologa, a Norfolk se boji Wolseyjeve osvete i povratka na vlast.

2.sez, 1.epizoda - srijeda 6. srpnja
Usred vjerskih nemira koji polako zahvaćaju Englesku, kralj Henrik VIII. (Jonathan Rhys Meyers) nastavlja sa svojim planom da učini što god treba, čak i da se raziđe s papom, kako bi se rastao od kraljice Katarine i oženio Anne Boleyn (Natalie Dormer). No taj zadatak nije lak. Dok Thomas Cromwell (James Frain) zajedno sa Sir Thomasom Boleynom pokušava uvjeriti biskupe da priznaju Henrikov autoritet, njegov kancelar Sir Thomas More (Jeremy Northam) ostaje vjeran papi iako nastavlja izvršavati kraljeve naloge. Iako biskupi odlučuju Henrika učiniti poglavarom engleske Crkve, no ne i nadrediti ga papi, on to prihvaća kao znak da može činiti što ga je volja. Vijesti o Henriku stižu u Rim i papa Pavao III. (Peter O'Toole) pokreće urotu kojom se želi riješiti Anne.

2.sez., 2.epizoda - četvrtak 7. srpnja
Dok se približava Božić, kralj Henrik ima pune ruke posla udvarajući se Anne (Natalie Dormer) i istodobno sprečavajući kraljici Katarini pristup dvoru. Kada ga Brandon (Henry Cavill) upozori na glasine koje govore da su Anne i Wyatt ljubavnici, Henrik tvrdi da joj vjeruje te se priprema da je odvede u Calais u posjet francuskom kralju. Anne odbije napustiti Henrika (Jonathan Rhys Meyers) čak i kada počne dobivati prijetnje smrću. Uoči debate o Henrikovu pravu da odbije naredbe iz Rima, Cromwell nagovara cantenburyjskog nadbiskupa da se prikloni kralju, dok More glasno izražava svoju zabrinutost o utjecaju tih događaja na crkvu u Engleskoj. Svećenik Cranmer posjećuje Nurnberg i upoznaje se s djelima Martina Luthera, a Henrik na Annein nagovor protjeruje Brandona s dvora.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju