Ratnik. Ljubavnik. Buntovnik. Kralj. Pripremite se na vladavinu TUDORA. Višestruko nagrađivana serija o mladom kralju Henriku VIII. i moćnoj dinastiji Tudor na Novoj TV od 20. lipnja!

5.epizoda - ponedjeljak 27. lipnja
Pokušavajući i dalje osvojiti srce Anne Boleyn (Natalie Dormer), Henrik (Jonathan Rhys Meyers) službeno priznaje svog sina s Elizabeth Blount čime trogodišnjak postaje vojvodom od Richmonda i Somerseta. Elizabeth ostaje mirna dok joj odvode sinčića, a kraljica Katarina (Maria Doyle Kennedy) shrvana je saznanjem da joj kćer, princezu Mary, šalju u Wales da raste pod nadzorom Lady od Salisburyja. Henrika razljućuje vijest o puštanju francuskog kralja iz zarobljeništva cara Karla V. i ulaže sav trud u to da Wolsey dobije pozitivnu odluku o svojoj rastavi, premda je Anne jasno rekla kako nema namjeru biti njegovom ljubavnicom.

6.epizoda - utorak 28. lipnja
Henrik (Jonathan Rhys Meyers) šalje Wolseyja u Pariz s novim sporazumom, a Anne (Natalie Dormer) pokušava uz očevu i Norfolkovu pomoć posijati kod kralja sjeme sumnje o kardinalovoj odanosti. I dalje potkopavajući Wolseyjevu vjerodostojnost, kraljica Katarina (Maria Doyle Kennedy) otkriva svoje brige španjolskom poslaniku Mendozi (Declan Conlon) i traži od njega da kaže Karlu V. o rastavi na kojoj njezin muž inzistira. Premda se otkrivaju njegovi planovi o postanku papom, Wolsey kreće u Francusku. Dok se Katarina suočava s Anne, vijesti o papinu bijegu potiču Cromwella da predloži Henriku da u Italiju pošalje osobnog poslanika i zatraži rastavu.

7.epizoda - srijeda 29. lipnja
Na svom imanju u Warwickshireu William Compton (Kris Holden-Reid) umire od kuge koja je poharala Englesku. Na večeri s kraljem i kraljicom na dvoru Hampton, Wolsey (Sam Neill) objavljuje da je poslao dva odvjetnika u Orvieto kako bi se založili za rastavu kod pape u egzilu Klementa VII. U palači Whitehall Mendoza donosi šifriranu poruku u kojoj se Karlo V. zalaže za svoju tetu, kraljicu Katarinu (Maria Doyle Kennedy). Nakon Comptonove smrti, tuguje njegova žena Ann Hastings i njegov ljubavnik, skladatelj Thomas Tallis (Joe van Moyland). Kuga prijeti svima, a Wolsey koristi epidemiju kao izgovor da pošalje svoje neprijatelje poput Norfolka iz Londona.

8.epizoda - četvrtak 30. lipnja
Premda je s dobrodošlicom dočekao papina poslanika kardinala Campeggija (John Kavanagh) u Engleskoj, Wolsey (Sam Neill) upozorava Campeggija na posljedice stajanja na Henrikovu (Jonathan Rhys Meyers) putu nakon što je shvatio da će kralj teško dobiti dopuštenje za rastavu. Nadajući se kompromisu, Campeggio predlaže da se kraljica Katarina odrekne braka i povuče u samostan. Ali nakon što su dva kardinala iznijela svoj prijedlog, Katarina kaže Campeggiju da se nema namjeru rastati od Henrika i da želi da to sazna cijela Engleska. U međuvremenu Cromwell (James Frain) pokušava preko Anne (Natalie Dormer) pridobiti Henrika da prihvati učenje Martina Luthera. Mendoza (Declan Conlon) govori Campeggiju o Katarininoj (Maria Doyle Kennedy) popularnosti i nenaklonjenosti Wolseyju (Sam Neill) koja raste na Henrikovu dvoru.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju