Ratnik. Ljubavnik. Buntovnik. Kralj. Pripremite se na vladavinu TUDORA. Višestruko nagrađivana serija o mladom kralju Henriku VIII. i moćnoj dinastiji Tudor na Novoj TV od 20. lipnja!

7.ep., 2.sezona - ponedjeljak 18. srpnja
Dok bolest uništava izgnanu Katarinu (Maria Doyle Kennedy), Anneina opsesija opasnošću koju vidi u budućnosti uzrokuje joj noćne more. Iako joj George savjetuje da ne napada Katarinu, Anne (Natalie Dormer) daje Henriku (Jonathan Rhys Meyers) do znanja da bivšu kraljicu smatra prijetnjom. Nakon istrage engleskih crkvenih redova Cromwell, Cranmer i Boleyn traže da se njihovo bogatstvo zaplijeni i preda kruni. No dok Cranmerova žena zahtijeva još drastičnije mjere, Cromwell unajmljuje vojsku protestantskih plaćenika u Francuskoj kako bi silom očistio zemlju od katolika.

8.ep., 2.sezona - utorak 19. srpnja
Anne (Natalie Dormer) pristaje na Henrikov (Jonathan Rhys Meyers) zahtjev i prihvaća Jane Seymour (Annabelle Wallis) kao jednu od svojih dvorskih dama. Chapuys Breretonu govori o autopsiji po kojoj postoji mogućnost da je kraljica Katarina otrovana. Iako se Henrik nada da će smrt njegove bivše žene otvoriti put k novom savezništvu, Chapuys mu kaže da car, iako će zamoliti papu da prizna Anne kao kraljicu i ne objavi ekskomunikaciju, inzistira da nasljednicom proglasi Mariju, a ne Elizabetu. Boleyn upozorava Anne da se čuva ambicija klana Seymour, a Henrik pokazuje svoje osjećaje prema Jane. Za vrijeme audijencije s francuskim kraljem Franjom, papa Pavao III. objavljuje svoju odluku o ekskomunikaciji Henrika i potiče Franju da osvoji Englesku.

9.ep., 2.sezona - srijeda 20. srpnja
Nakon što sazna da je dijete koje je Anne (Natalie Dormer) pobacila bilo deformirano, Henrik (Jonathan Rhys Meyers) šalje Cromwella (James Frain) da kaže Edwardu Seymouru (Max Brown) da se on namjerava udvarati njegovoj sestri Jane. Anne moli francuskog ambasadora da uvjeri kralja Franju da prizna Elizabetu kao Henrikovu nasljednicu, a Cromwell kreće u raspuštanje crkvenih redova kako bi njihovo bogatstvo pridodao kruni. Jane (Annabelle Wallis) na nagovor obitelji sije sjeme sumnje u legitimitet Henrikova braka. Nakon što pobjesni kada vidi medaljon koji je njezin muž poklonio Jane, Anne upozorava Cromwella da ne ide predaleko s reformacijom.

10.ep., 2.sezona - četvrtak 21. srpnja
Dok krvnik iz Calaisa, Jean Rimbaud, putuje u London kako bi pogubio kraljicu Anne (Natalie Dormer), ona se moli za svoje spasenje i spasenje cijele nacije. Zbog toga što je optužena da je imala seksualne odnose sa stotinama muškaraca, njezina kći Elizabeth (Claire Macaulay) proglašena je nezakonitom i time je izgubila pravo naslijediti prijestolje. U posljednjoj se ispovijedi nasbiskupu Cranmeru Anne zaklinje da nikad nije bila nevjerna, no prihvaća svoju sudbinu i raduje se što će moći provesti vječnost u raju sa svojim pokojnim bratom. Henrik (Jonathan Rhys Meyers) pokušava smisliti još jedan način približavanja caru, a Brandon (Henry Cavill) priopćuje Anneinu ocu da neće biti pogubljen, no da će izgubiti sve titule i biti izgnan s dvora. Krvnik Rimbaud kasni i pogubljenje je odgođeno, a Chapuys kaže Mary da se njezin otac planira oženiti s Jane Seymour.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju