Ratnik. Ljubavnik. Buntovnik. Kralj. Pripremite se na vladavinu TUDORA. Višestruko nagrađivana serija o mladom kralju Henriku VIII. i moćnoj dinastiji Tudor na Novoj TV od 20. lipnja!

2.sez., 3.epizoda - ponedjeljak 11. srpnja
Nakon smrtonosnog sukoba Brandonovih i ljudi Sir Thomasa Boleyna, vjenčanje Anne (Natalie Dormer) i Henrika (Jonathan Rhys Meyers) postaje još žurnije kada se sazna da je ona trudna. Nakon što mu kralj Franjo poruči da nije uspio nagovoriti papu da poništi njegov brak, Henrik odlučuje postaviti svećenika Cranmera koji se upravo vratio iz Nurnberga s mladenkom, za nadbiskupa Canterburyja. Iako su More i Fisher zabrinuti zbog tog imenovanja, papa misli da će ono zadržati Henrika u katoličkom taboru. No čim papa odobri imenovanje, Henrik i Anne vjenčaju se, a Cranmer poništava brak s Katarinom. Nakon što Katarini bude rečeno da joj se oduzimaju titule, Elizabeth Darrell moli Wyatta da intervenira.

2.sez., 4.epizoda - utorak 12. srpnja
Nakon krštenja kćeri Elizabete Henrik (Jonathan Rhys Meyers) pojačava pritisak na englesko pobunjeno svećenstvo, a posebno na svoga bivšeg kancelara Sir Thomasa Morea (Jeremy Northam), kako bi priznali njegov brak s Anne (Natalie Dormer) i zakleli mu se na vjernost. Zauzevši se za svoju majku, lady Mary odbija priznati da Engleska ima novu kraljicu. Kako bi je prisilio da prizna da je zamijenjena njegovom novom kćeri, Henrik (Jonathan Rhys Meyers) šalje Mary u Hatfield gdje ona postaje jedna od Elizabetinih dama.

2.sez., 5.epizoda - srijeda 13. srpnja
Fisher (Bosco Hogan) i More (Jeremy Northam) i dalje odbijaju potpisati zakletvu vjernosti kralju, a Henrik (Jonathan Rhys Meyers) ne dopušta da prihvate samo dio zakletve te im stoički poručuje da će morati snositi posljedice. Znajući da bi mučeništvo samo pogoršalo stvari, Cromwell moli Moreovu obitelj da utječe na njega. I dok Alice More moli svoga muža da ih spasi od siromaštva, veleposlanik Chapuys upozorava Katarinu da bi zbog novog Zakona o izdaji Fisher i More mogli izgubiti glavu. Kraljica Anne (Natalie Dormer) doživi pobačaj, a njezin je otac ukori zbog ugrožavanja njihova položaja kod kralja. Kada se sazna da je Mary Boleyn (Perdita Weeks) trudna nakon što se tajno udala za pučanina, ona biva protjerana s kraljevskoga dvora.

2.sez., 6.epizoda - četvrtak 14. srpnja
Smrt Thomasa Morea (Jeremy Northam) i kardinala Fishera (Bosco Hogan) nagnala je papu Pavla III. (Peter O'Toole) da heretikom proglasi Henrika (Jonathan Rhys Meyers) čiji raskid s katoličanstvom dovodi situaciju u kojoj mnogi pogubljenja smatraju običnim ubojstvom do usijanja. Henrika njegova naizgled neobuzdana požuda nagoni da drži harem žena i Brereton kaže Chapuysu da je kralja zavela vještica Anne (Natalie Dormer) koju moraju ubiti. Nakon što George Boleyn (Padraic Delaney) i Jane Parker najave vjenčanje, Cromwell (James Frain) otkriva da je njegova istraga crkvenih redova otkrila neobuzdanu korupciju.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju