Ovogodišnja dobitnica nagrade TVyNovelas predstavlja netipičnu junakinju koja će zaintrigirati hrvatske gledatelje. Od producenta serije 'Rubi' na male ekrane stiže prelijepa 'Teresa' od 7.rujna na Novoj TV!

1.ep - srijeda 7. rujna
Teresa je mlada djevojka odlučna da izađe iz siromaštva. Maturira u prestižnoj gimnaziji i okružena je mladim ljudima kojima je stalo do vanjštine. Teresa je Paulova djevojka, on je mladić iz visoke klase, a ona mu skriva svoje podrijetlo i planira se udati za njega, ali on sazna sve o njoj te prekida s njom i ponižava je govoreći joj da njezini roditelji nisu u Europi, nego u bijednoj četvrti u kojoj žive. Aurora, Teresina bezuvjetna prijateljica, tješi je i kaže da je Paulo ljut jer mu je lagala, ali da nije manje vrijedna zato što nema novca; ona je lijepa i dobra. Uplakana Teresa govori joj da njoj novac nije važan jer ga je uvijek imala, ali da se ona (Teresa) svaki dan muči da nađe što će obući tako da se ne rugaju njezinoj staroj odjeći.

2.-3.ep - četvrtak 8. rujna
Mariano pita Teresu jesu li to njezini bogati prijatelji i ljudi s kojima želi biti. Ona odgovara da su oni pobjednici i svašta su postigli. Mariano joj kaže da su njihovi roditelji nešto postigli, a njezini prijatelji ne cijene to što imaju. Ruben kaže Esperanzi da ne voli izlaziti jer se boji da ga netko ne prepozna. Kaže da moraju biti oprezniji. Esperanza odgovara da bi njezini roditelji umrli da saznaju za njihovu vezu iako bi voljela da on upozna njezinu obitelj i da izlaze bez skrivanja. Ruben joj kaže da to trenutačno nije moguće. Paulo ljut kaže svojoj mami da mu je Teresa lagala, da nema ni prebijena novčića, živi u siromašnoj četvrti i tata joj je mehaničar.
Teresa upozorava Paula i Aidu da će doći kad je budu preklinjali da im oprosti i pomogne, ali ona to neće učiniti. Aida se ruga i kaže Paulu da najviše što Teresa može učiniti je da pošalje nekog bijednika iz svoga kvarta da ih pretuče. Paulo joj odgovori da ako to učini, strpat će ga u zatvor jer njegov tata ima puno kontakata. Aurora dođe k Teresi; ova joj sarkastično kaže da je napokon izašla iz svog auta i pita je li to učinila iz samilosti ili zato da vidi kako izgledaju siromašne četvrti. Aurora povrijeđena odgovori da joj je pokazala da joj je prijateljica i da njezino siromaštvo nije nikada bila zapreka. Genoveva pokuša nagovoriti Paula da bude Aidin dečko. To bi bila dobra osveta Teresi. Ona je lijepa i nije lažljivica. Gđa Refugio se uzruja kad joj Teresa kaže da će otići profesoru Arturu de la Barreri. Uznemirena, zamoli Mariana da je zaustavi prije nego što učini najgoru glupost u životu. Gđa Refugio kaže Armandu da je Teresa otišla profesoru koji joj želi platiti studij i pretpostavlja što će je on zauzvrat tražiti. Pita ga je li razgovarao s njome. G. Armando odgovori da je i da ju je pustio da ode k profesoru De la Barreri jer želi bolju budućnost, a on će joj naći stipendiju.

4.-5.ep - petak 9. rujna
Kada Teresa vidi koliko je Aurora zagrijana za Mariana, kaže joj da je on vozač taksija, a prije je vozio autobuse. Mariano kaže Aurori da obavlja poslove vozača, dostavljača i zna nešto o autima. Ako joj ne smeta što je on vozač, mogu biti prijatelji. Aurora je sretna i odgovori mu da joj ne smeta. Teresa nastoji odvratiti Auroru od Mariana govoreći joj kako je on siromašan. Esperanza kaže Rubenu da će potražiti posao jer njezinu bratu treba liječnička skrb, a nemaju novca. Ruben se protivi i kaže da neće imati vremena da se viđaju i daje joj novac da nađu dobroga pedijatra. Aurora kaže Teresi da joj se učinilo da između nje i Mariana postoji loša vibra. Teresa odgovori da je Mariano zaljubljen u nju. Aurora je pita je li ona zainteresirana za njega, a Teresa odgovori da je zgodan, ali da sve ostavlja napola učinjeno i nikomu ništa ne može ponuditi.
Teresa kaže Marianu da ga nikada nije prestala voljeti i bila je ljubomorna na Auroru. Mariano joj kaže da ne treba biti ljubomorna ni na Auroru ni na bilo koju drugu curu. Juanita sretna kaže g. Armandu i gđi Refugio da su Teresa i Mariano opet zajedno. Na sveučilištu Aida i Paulo sretnu Teresu i Auroru i odmah je počnu zadirkivati govoreći joj da taj fakultet ne daje stipendije i da će joj sigurno prijateljica platiti studij. Teresa ih upozorava da su mislili i da neće ići u istu gimnaziju kao i oni pa je išla, tako da će studirati na tom fakultetu i da sigurno ne misle da će im se osvetiti, ali hoće.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju