Ovogodišnja dobitnica nagrade TVyNovelas predstavlja netipičnu junakinju koja će zaintrigirati hrvatske gledatelje. Od producenta serije 'Rubi' na male ekrane stiže prelijepa 'Teresa' od 7.rujna na Novoj TV!

76.-77.ep - ponedjeljak 31. listopada
Teresa obavijesti mamu da su ona i Arturo odlučili zasnovati obitelj. Gospođa Refugio se razveseli. Esperanza zamoli Mariana da ne govori ništa Aídi jer je bolje da ona misli da je dijete Hernánovo. Mariano odvrati da ne želi povrijediti Aídu, ali da ne želi ni da svi misle da je ona glavni krivac. Osim toga, prekori je jer je odbila Hernánov prijedlog i jer želi nastaviti s tom farsom. Kaže joj da je Rubén loš čovjek, ali da ipak ima obvezu brinuti se za svoje dijete. Arturo kaže Palomi da se neće opet vidjeti i da zna da se ona nada da će opet biti zajedno, ali da to nije moguće jer on voli Teresu i pomirio se s njom. Paloma ga opet pokuša uvjeriti da ne želi ništa od njega, ali Arturo joj odlučno odgovori da se iz poštovanja prema njoj i svojoj supruzi mogu viđati jedino na poslovnim sastancima. Paloma čuje kako Dario grdi Mariana zato što sve zaboravlja čim vidi Teresu.
Palomu udari automobil i zaprimaju je u bolnicu u teškom stanju. Pokušava reći Arturu ono što zna o Teresi. Mariano zamoli Artura da ode pa ostaje sama, a Teresa to iskoristi da je pita je li spavala s Arturom. U agoniji, Paloma joj prizna da je bila s Arturom onu večer kad ju je ostavio u Cuernavaci i potom umre. Licemjerna Teresa u suzama govori Aurori da ju je, unatoč svemu, pogodila Palomina smrt i da joj je grozno što je bila tako blizu kad se sve to dogodilo. Aurora je začuđeno pogleda, a Teresa joj objasni da više i ne zna što govori. Teresa kaže Arturu da će se Martín pobrinuti za Palomin pogreb i da on ne treba ništa učiniti.

78.-79.ep - utorak 1. studenog
Teresa spazi da dolazi Aída pa namjerno ispituje Esperanzu o trudnoći. Bijesna, Aída od nje zahtijeva da joj prizna nosi li dijete njezina oca. Teresa joj podsmješljivo odvrati da će se Esperanza vjenčati s doktorom Hernánom jer je dijete njegovo. Amadeo u Mayrinim računima otkriva postojanje višemilijunske pronevjere i govori Rubénu da je samo on to mogao učiniti i da će morati o svemu obavijestiti njegovu ženu i kćer, koja je zakonska zastupnica tvrtke. Rubén se opravdava da je taj novac uložio u drugi posao i da čeka povrat sredstava. Amadeo mu odvraća da ne želi biti njegov supomagač, a Rubén ga na to upozori da mi mogao zaraditi puno novca ako mu pomogne, ali da će ga uništiti ako ga prijavi. Aída u bijesu govori Marianu da će sada morati birati između nje i svog prijateljstva s Esperanzom jer nije pošteno ni prema njoj ni prema njezinoj mami da se druži s bivšom ljubavnicom njezinoa tate. Lukavi Rubén nastoji nagovoriti Mayru da Aídi oduzme punomoć za vođenje poslova pod izgovorom da bi je Mariano mogao iskoristiti.
Uplakana Juana govori Teresi da se Cutberto ženi. Teresa joj odvraća da je tako i bolje i neka se uda za Héctora jer će živjeti poput kraljice. Juana joj odgovara da je shvatila da, iako je on zasipa pažnjom, nikad neće moći voljeti Héctora kao Cutberta i da nema ništa gore od gubitka voljenog muškarca. Rubén govori Esperanzi da zna da je trudna i da nosi njegovo dijete. Ona to nakon prvotnog nijekanja priznaje i upozorava ga da mu se neće vratiti dok god je u braku. Mariano daje Genovevi registracijske oznake Fitova motora, na što mu ona kaže da uvijek može računati na nju ako će mu nešto trebati. Martín govori Aurori da mu je Paloma ostavila pismo u kojem mu poručuje da se kao blagajnik pobrine za odgovarajuća ograničenja kako bi njezin novac mogao biti korišten isključivo za troškove zaklade.

80.-81.ep - srijeda 2. studenog
Teresa glumi da je boli Arturova izdaja i jada se Fernandu, a zapravo ga nastoji zavesti zbog čega si namjerno prolije čašu vode po prsima. Héctor kaže Aurori da je Juana saznala da je oženjen kad je razgovarao s Arturom o rastavi. Aurora mu savjetuje da je potraži i pokuša joj objasniti. Refugio kaže Juani da je saznala da se Cutberto neće vjenčati s Griseldom i da bi trebala porazgovarati s njim sada kad je prekinula s Héctorom i priznati mu da ne može imati djece. Fernando i Teresa odlučuju da će zatajiti da je ona bila u njegovoj kući. Mariano povjerava Aurori da njegovo stalno vraćanje Teresi ima svoje posljedice. Kaže joj da je puno toga izgubio i pita se je li to vrijedilo tolikih žrtava. Aurora ga utješi riječima da je možda sve to morao proživjeti kako bi se uvjerio da ga Teresa ne voli.
Teresa traži rastavu od Artura pod izlikom da očito i dalje voli Palomu jer je nju ostavio samu u Cuernavaci i otrčao u Palomin zagrljaj. Kaže mu da to ne može podnijeti i da ga zato želi napustiti. Očajan, Arturo je pokušava zadržati. Genoveva predloži Rubénu da ponudi Esperanzi novac kako bi mu predala dijete ako ga ona više ne zanima. Ponudi mu se da će se ona brinuti za dijete i da Mayra tako nikad neće ništa saznati. Fito zatraži novac od Terese i priprijeti joj da će se obratiti njezinu mužu ako ga ona ne namiri. Arturo kaže Fernandu da je mislio da se Paloma promijenila, ali da je ispalo da je ona rekla Teresi što se dogodilo između njih i da je najgore od svega to što ga je Teresa cijelo vrijeme upozoravala da ih Paloma želi razdvojiti. Fernando mu kaže da to nije važno i da su bitni jedino njegovi osjećaji prema Teresi. Arturo ga uvjerava da je voli.

82.-83.ep - četvrtak 3. studenog
Aída dolazi do Terese kako bi joj natrljala sol na ranu zbog problema s Arturom i kako bi joj rekla da su njezini grijesi počeli stizati na naplatu. Teresa joj besramno odvrati da je tek počela pobjeđivati ,jer će rastavom već sada dobiti pola odvjetničkog ureda i projekta Tirkizni mjesec. Također, nastavit će živjeti u kući za koju Arturo kaže da je njezina i zato je, kao vlasnica, upozorava da se makne s njezina posjeda. Martín se jako uzruja kad mu Aurora kaže da je priznala Marianu svoje osjećaje, jer joj je Teresa rekla da ne treba ostavljati nedovršene poslove. Martín joj odvrati da je to sigurno učinila kako bi vidjela ima li šanse kod Mariana. Nadoda da joj ne želi stajati na putu i da bi bilo najbolje da prekinu. Teresa kaže Marianu da je imao pravo kad joj je govorio da se ne bi trebala udati za Artura i da je zato tražila rastavu.
Teresa uspijeva uvjeriti Mariana da ga voli i nagovori ga da joj pruži još jednu šansu. Kaže mu da mogu početi kovati planove za zajednički život čim se rastane od Artura. Mariano je zamoli da provede noć u njegovu stanu. Esperanza grdi Johnnyjak, jer je oteo Paty. On joj odvraća da je to učinio zbog ljubavi i podsjeti je da je ona zbog ljubavi bila u vezi s oženjenim muškarcem. Uplakana Esperanza odgovori mu da je to istina i da ona nema moralno pravo išta mu braniti, ali da ga želi poštedjeti problema. Paty kaže Esperanzi da zna da su loše postupili, ali da nisu imali drugog izbora. Johnny kaže da je Paty punoljetna i da se žele odmah vjenčati kako ih njezin djed ne bi razdvojio. Rubén kaže Aídi da će voditi Palominu zakladu. Aída mu odgovori da će morati raditi s Marianom, jer joj je obećao da će učiniti sve što želi kako bi se pomirili, a to je uvjet.

84.-85.ep - petak 4. studenog
Mariano bijesno kaže Aurori da ga je povrijedilo to što joj je Teresa rekla samo svoju verziju događaja. Aurora mu ljutito kaže da joj smeta što mu je toliko bitno što se događa Teresi i da ga tako ne može čekati. Doda kako joj smeta što Teresa govori jedno, a radi drugo te da joj tako ne može vjerovati.Héctor kaže Juani da je voli i da će joj uskoro dati svoje rješenje o rastavi. Opravdava se da to još nije učinio jer ne zna gdje je Aurorina majka i zamoli je da ga čeka.Gospođa Refugio misli da je njezina kći kriva za probleme između nje i Artura. Luisa joj kaže da je Arturo pogriješio i da ne misli da se to može riješiti.
Arturo kaže Teresi da je voli i da se nikada neće prestati kajati zbog svoje pogreške, ali da je neće pokušati zaustaviti ako se odlučila rastati.
Rubén kaže Genovevi da je ponudio Esperanzi financijsku pomoć, ali da je ona odbila i kako želi da Genoveva preuzme dijete ako bude dječak. Genoveva mu odgovori da bi trebali preuzeti i djevojčicu kako ne bi Esperanzi dali povoda da ga poslije tuži jer se nije pobrinuo za dijete.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju