Ovogodišnja dobitnica nagrade TV y Novelas predstavlja netipičnu junakinju koja će zaintrigirati hrvatske gledatelje. Od producenta serije 'Rubi' na male ekrane stiže prelijepa 'Teresa' od 7.rujna na Novoj TV!

36.-37.ep - ponedjeljak 3. listopada
Teresa kaže Arturu da ga voli i poljubi ga, a zatim glumi da joj je neugodno. Arturo joj kaže da ne mora to više skrivati jer i on nju voli i da ne rade ništa loše. Teresa glumi da je sretna kad čuje da je voli i kaže mu kako je vjerovala da umišlja. Gospodin Armando potraži Teresu i zamoli je za novac jer Gema prijeti da će mu oduzeti stvari. Kaže joj da od šefa zamoli pozajmicu, ali Teresa mu kaže da sad nikako ne može od njega ništa tražiti da ne bi pomislio da je s njim iz interesa. Da Armandu nešto novca i kaže mu da zamoli Gemu da mu produži rok.Teresa kaže Arturu da ju je otac zamolio da se vrati kući i da je mislila to i učiniti, ali da ga previše voli i da se ne želi odvajati od njega.
Teresa zamjera Marianu što je njezinu ocu pronašao tako ponižavajući posao i pita ga je li to učinio kako bi je ponizio. Mariano joj odgovori da ne zna o čemu govori i da nijedan posao nije ponižavajuć. Esperanza kaže Teresi da je ona pronašla posao za njezina tatu iz zahvalnosti što je tako dobra prijateljica.

38.-39.ep - utorak 4. listopada
Mariano bijesan počne tući Artura i kaže mu da neće dopustiti da iskorištava Teresu. On mu kaže da prihvati da Teresa njega voli i da joj se više ne približava.
Gospodin Ramón kaže Marianu da mora prihvatiti da ga Teresa više ne voli, da je odabrala svoj put i da bi on trebao učiniti to isto jer su mnoge žene zainteresirane za njega. Mariano mu kaže da ju je Arturo začarao, a gospodin Ramón odvrati mu da je ne opravdava jer Teresa više nije djevojčica i mora prihvatiti posljedice svojih djela. Kaže mu da se pita zašto je Teresa otišla tom odvjetniku ako želi da je poštuju.
Juanita prekori Mariana što je udario Artura i kaže mu da ju je Teresa zamolila da ostane s njom dok se Luisa ne vrati.Teresa kaže Arturu da se želi vratiti roditeljima dok mu se sestra ne vrati. Arturo je upita vjeruje li mu i Teresa mu umilno kaže da on njoj ne bi trebao vjerovati jer joj se toliko sviđa da se ne bi mogla kontrolirati.
Mariano se razbjesni kad vidi kako se Teresa i Arturo ljube i pokuša udariti Artura. Aurora ga zaustavi i kaže mu da se sjeti da mu Teresa više nije djevojka i da nema pravo to raditi. Uspije ga odvući. Mariano joj u suzama kaže da nije htio vidjeti istinu koja mu je bila pred nosom, da ga je Teresa zamijenila Arturom zbog novca.Gospođa Refugio kaže Armandu kako je mislila da će nakon Rositine smrti biti bliža s Teresom, a ona je otišla Arturu umjesto da se uda za Mariana. Gospodin Armando kaže joj da treba shvatiti kako se Teresa neće vratiti ni Marianu ni njima.

40.-41.ep - srijeda 5. listopada
Arturo kaže Marianu da prihvati Teresinu odluku jer ga voli i udat će se za njega. Mariano mu odgoovri da to mora provjeriti jer je uvjeren da Teresa oduvijek voli samo njega. Arturo mu kaže da je to gotovo i da će se on i Teresa oženiti. Aída se hvali pred Teresom svojim zaručničkim prstenom i kaže joj da su ona i Paulo već odredili datum vjenčanja. Teresa joj odgovori da već zna jer joj je Paulo rekao da će njihov brak trajati samo nekoliko godina, dovoljno da se domogne bogatstva njezine majke, te da će nakon toga potražiti Teresu.Arturo zamoli gospođu Refugio da ga sasluša te večeri jer želi moliti Teresinu ruku.
Aurora kaže svom ocu kako zna da je Mariano još zaljubljen u Teresu, ali da će je s vremenom zaboraviti i da će ga ona osvojiti kad se to dogodi. Gospodin Héctor odgovori da je Mariano dobar momak i da se nada da će uspjeti. Arturo daruje Teresi kreditnu karticu. Juana mu kaže da Teresa ne može primiti takav dar dok mu ne postane supruga, a Arturo odgovori da je kartica namijenjena troškovima za vjenčanje.Mariano kaže svom ocu da će napraviti sve da spriječi Arturovo i Teresino vjenčanje. Kaže mu da je zaslijepljena novcem, ali da će se osvijestiti. Gospodin Ramón ljutito mu kaže da ne smije oprostiti Teresi čak i ako se osvijesti i da se zagleda u neku djevojku koja će ga cijeniti.

42.-43.ep - četvrtak 6. listopada
Ruben se šokira kad mu Aida pokaže fotografiju na kojoj se ljubi s Esperanzom i kaže da mu nikad neće oprostiti što je prevario njezinu majku i nju izdao jer je vjerovala da je dobra osoba. Upozorava ga da će sve reći mami, a Ruben je preklinje da to ne učini jer je to bila avantura koja se dogodila prije puno godina.Mayra zamalo da ne dozna, ali Ruben spretno promijeni temu razgovora, a Genoveva uvjeri Aidu da ništa ne kaže mami.Teresa licemjerno kaže Aurori kako ne želi više biti posvađana i da može poduzeti nešto u vezi s Marijanom ako želi, ali upozorava je da je on nasilan i stalno je moli da mu se vrati jer je nikada neće zaboraviti.Hector objasni Marijanu da je podupro njegov projekt zbog onoga što mu je rekao doktor Ledesma i zbog toga što se iskazao.
Genoveva kaže Teresi da je iznenađena time što je uspjela uvući Artura u brak. Teresa ističe da ako je boli što će se udati za čovjeka koji je puno vrjedniji od njezina sina, boljet će je još više to što joj Paulo nikada neće oprostiti što ga je razdvojila od nje te kaže da se zbog toga drogira.Teresa uvjerava Mayru da se pomirila s Aidom jer ne želi da se itko loše osjeća, ali daje vjenčanicu svojoj sluškinji za njezinu prijateljicu. Nakon toga uvjerava Artura kako je plemenito odlučila prepustiti vjenčanicu Aidi iako se i njoj sviđa.Paulo majci ne priznaje da se drogira, a Genoveva mu uzvrati da se to vidi po njegovu ponašanju. Paulo priznaje da se drogira jer majka i Aida rade pritisak na njega i ne može to podnijeti.

44.-45.ep - petak 7. listopada
Ruben se šokira kad zatekne Teresu na prvoj pričesti Esperanzina brata, a ova mu otkriva da već dugo zna za njihovu vezu, ali se ne mora brinuti da će reći Aidi jer zna da je Ruben pokrenuo rastavu.Ruben napada Esperanzu jer mu nije rekla da je Teresa njezina prijateljica, a Esperanza odgovara kako joj je Teresa rekla da ništa ne kaže.Cutberto se pred oltarom Juani kune da, iako su se probudili zajedno, ništa se nije dogodilo među njima.Ruben je uznemiren i odlazi s prve pričesti, zbog čega se Esperanzini roditelji osjećaju uvrijeđeno.Aida kaže Rubenu da je sigurna da joj je Teresa poslala fotografiju, ali ne može to dokazati. Zbog toga želi da Arturo ne bude djever na njezinu vjenčanju ili da ne povede sa sobom Teresu. Ruben odgovara da se Teresa želi pomiriti pa neka joj stoga vjeruje na riječ. Ističe da ne može povući poziv Arturu jer mora održavati dobre odnose s njime. Aida viče kako je Teresa licemjerka kojoj je bitno samo uhvatiti Artura i kako joj nije jasno da to drugi ne vide.
Esperanza moli Teresu za prenoćište, ali Teresa joj odgovara da zna što se dogodilo, ali Ruben i njegova žena su ondje i ne smiju je vidjeti. Esperanza se želi suočiti s njima, ali Teresa je odgovara jer bi se Arturo naljutio s obzirom na to da mu je Ruben suradnik. Teresa kaže Esperanzi da se Ruben očito nema namjeru rastati i da je pitanje s koliko je još žena osim s Genovevom imao vezu.Pred Rubenom Teresa govori Mayri kako se njezina prijateljica zaljubila u oženjenog muškarca koji ju je napustio i kako neki muškarci svoje ciljeve ostvaruju lažima. Mayra odgovora kako je nevjeran muž nešto najgore za svaku ženu i da ona nevjeru nikada ne bi oprostila.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju