Ovogodišnja dobitnica nagrade TV y Novelas predstavlja netipičnu junakinju koja će zaintrigirati hrvatske gledatelje. Od producenta serije 'Rubi' na male ekrane stiže prelijepa 'Teresa' od 7.rujna na Novoj TV!

26.-27.ep - ponedjeljak 26. rujna
Luisa se razveseli kad sazna da Arturo voli Teresu.
Teresa kaže Aurori da profesor De la Barrera ne zna da joj je Mariano momak jer je vrlo strog, a ona ga ne želi razočarati jer će možda jednog dana postati partnerica u njegovoj tvrtki. Aurora joj kaže da ju je htjela iznenaditi i da je zamolila Mariana da ništa ne govori. Teresa je iznervirana pita je li prvo posjetila njega, a Aurora joj kaže da su se slučajno sreli na fakultetu.Genoveva kaže Rubénu da je Teresa napokon natjerala Artura de la Barreru da joj kupi stan, a da on i nije pitao za cijenu.
Genoveva kaže Paulu da ga je upozorila da neće dobiti ni novčića ako bude viđao Teresu, a on je upravo to učinio kad ju je pozvao k sebi. Upozori ga da to više nikada ne napravi i kaže mu da mrzi Teresu jer je žderačica muškaraca i da će joj Arturo de la Barrera kupiti stan.
Teresa upozori Rubéna da nikada neće biti ničija ljubavnica i da će se udati kako Bog zapovijeda. On joj podrugljivo kaže da će se udati za Artura iako on nije čovjek za nju. Teresa ga pita kako može tako govoriti o svom prijatelju.Teresa u suzama kaže Luisi da je žena koja je prodavala stan Paulova mama i da sad okolo širi trač da je Arturo njezin ljubavnik i da kupuje stan za nju. Mayra se žali Rubénu jer već dugo nisu izašli zajedno i jer ne vode ljubav. Doda da je to zato što je ostarila. Rubén joj odgovori da ni on nije više mladić, ali da je i dalje voli i uvjeri je da će joj se posvetiti za vikend.Teresa ugovori sastanak s Genovevom da potpišu ugovor o kupnji stana. Aída kaže Rubénu u njegovu uredu da će povesti Paula kako bi se sam uvjerio da će Arturo kupiti Teresi stan.

28.-29.ep - utorak 27. rujna
Arturo se pojavi kod Teresinih roditelja, ali gospodin Armando mu kaže da je njegovoj ženi skočio tlak i da ne bi trebala primati posjete i uzbuđivati se. Arturo kaže da će mu drugom prilikom reći zašto je došao. Teresa se iznenadi kad vidi Artura u svojoj kući. On joj kaže kako zna da joj je mama bolesna i da bi je trebali odvesti na pretrage i ponudi se isplatiti joj plaću. Teresa upita oca treba li prihvatiti, a on joj kaže da Arturo ima pravo na to. Arturo kaže Teresi da bi rado pozdravio njezinu mamu, a ona mu kaže da vjerojatno spava. Gospodin Armando je upita zašto nije dopustila Arturu da posjeti mamu kad bi tako shvatila da je dobra osoba.
Mariano zaprosi Teresu, ali ona ga odbije jer želi da joj prvo dokaže da će se odseliti iz susjedstva i imati vlastiti stan i ordinaciju. Kaže mu da joj je dosta toga što joj je mama bolesna, što nemaju novca i što tata nema posao, da je ona učinila sve da uspije u životu i od njega očekuje isto. Mariano je uvjerava da će uspjeti.Gospodin Armando posjeti Artura kako bi saznao razlog njegova posjeta. Arturo mu prizna da je zaljubljen u Teresu i da je spreman oženiti se njome. Uvjeri ga da njegova kći o tome ne zna ništa i da će poštivati dogovor dok ne završi fakultet. Gospodin Armando mu odgovori da se to njegovoj ženi neće svidjeti i da trebaju čekati.

30.-31.ep - srijeda 28. rujna
Teresa kaže Esperanzi da, ako ju je varao, Rubén zaslužuje da kaže sve njegovoj ženi.Luisa se ispriča Teresi i njezinu ocu zbog bratova ponašanja i kaže im da je Arturo bio loše volje i da se to neće ponoviti.Teresa upita tatu je li već našao posao jer još nije dobila plaću pa mu neće moći pomoći da pokrije troškove.Teresa da Fitu Paulove podatke.Teresa pita Aídu je li joj već dosta trčanja za Paulom kad je on i ne primjećuje. Aída joj odgovori da je ona ta koja trči za njim, a Teresa joj kaže da je Paulo ne pušta na miru.Aurora kaže Aídi da je više ne želi vidjeti jer je tako zla prema Teresi. Aída joj odgovori da Teresa nije onakva kakvom se čini, ali Aurora inzistira da je dobro poznaje. Teresa glumeći žrtvu kaže Aurori da je morala podnositi Aídu svaki dan.
Esperanza kaže Teresi da je stan Rubénov, da su se ondje viđali i da će mu vratiti ključeve. Teresa joj kaže da Rubén ima mnogo novca i da je barem trebao nju i njezinu obitelj izbaviti iz onog susjedstva.Rubén kaže Arturu da je Esperanza otkrila njegove laži i da ga više ne želi vidjeti, ali da se on neće pomiriti s time. S druge strane, ne može se rastati od Mayre jer je pola bogatstva njezino.
Teresa kaže Esperanzi da poznaje Rubéna i da je dobar čovjek, ali da ga kći ucjenjuje da ne ostavi njezinu zahtjevnu majku. Predloži joj da ga sasluša.
Teresa se razbjesni jer im prijete deložacijom zbog dugova, ali čak ni tad ne pomogne ocu iako joj je Arturo dao izdašnu plaću i dodatak za godišnji odmor.
Gospođa Refugio se ljuti na Armanda jer se zadužio kako bi davao što više novca Teresi.

32.-33.ep - četvrtak 29. rujna
Mayra otkrije komadiće fotografije, ali Rubén ih vješto pokupi. Kaže Mayri da je tek kupio stan i da mu je Genoveva rekla da je prazan.Gospodin Ramón kaže Marianu da ga je Rubén otpustio, a on mu odvrati da se potukao s Rubénom jer je gnjavio Esperanzu i da su ga zato otpustili.Esperanza da Teresi nakit koji joj je darovao Rubén da ga proda i pomogne tati s dugovima, ali Teresa ga zadrži.
Teresa odluči otići živjeti kod Artura. Majka je pokuša zaustaviti, ali bez uspjeha. Mariano pokuša razgovarati s njom, ali zauzvrat dobije samo uvrede . Teresa mu kaže da je gubila vrijeme s njim jer će uvijek biti prosječan i da će pronaći muškarca koji je zaslužuje. Mariano joj razočarano kaže da je najbolje da prekinu ako tako misli.Cutberto pokuša oraspoložiti Mariana govoreći mu da je postao liječnik i da će se njegova situacija promijeniti, a Mariano mu očajan odgovori da mu za to trebaju još godine i da Teresa nije spremna toliko čekati. Doda da neće mijenjati svoje principe i vrijednosti kako bi brže napredovao. Gospodin Ramón mu kaže da bi se trebao ponositi sobom i da, iako voli Teresu, ne smije dopustiti da ga sažalijeva. Doda kako zaslužuje ženu koja će ga voljeti zbog onoga što jest, a ne zbog onoga što će možda jednog dana imati.

34.-35.ep - petak 30. rujna
Gospođa Refugio zamoli Mariana da štiti Teresu i da je pokuša dovesti na pravi put.
Gospodin Porfirio kaže Johnnyju da neće tolerirati to što Armando izostaje s posla zbog kćeri i supruge.Aurora kaže Teresi da joj je Mariano rekao gdje je može naći, a ona je pita je li je poslao kako bi je nagovorila da mu se vrati i doda da to nije učinila ni na majčin nagovor. Aurora joj kaže da je zbog nje njezina majka dobila plućnu emboliju i da je na intenzivnoj njezi. Teresa ljutito iskomentira da se to moralo dogoditi baš kada treba otići na poslovno putovanje.
Juanita kaže Marianu da je zabrinuta zbog bolničkog računa. Mariano joj kaže da je zasad on odgovoran za to i da će prodati taksi ako treba. Juanita mu kaže da je očito da voli njezino kumče, a on joj odgovori da je voli više od svog života.Rubén kaže Paulu da će mu povećati plaću jer mu je kći rekla da se želi njome oženiti, ali upozori ga da ne povrijedi Aídu jer će mu inače zagorčati život.
Rubén potraži Esperanzu i njezin tata ih zatekne kako se ljube. Esperanza mu kaže da je Rubén njezin momak i da mu je htjela to reći, no da je prvo htjela biti sigurna u svoje osjećaje, ali gospodin Pedro joj kaže da bi joj taj čovjek mogao biti otac. Nachita je iznenađena i kaže joj da bi mogao biti oženjen i imati djecu. Esperanza odgovori da je rastavljen i da ima kćer.
Aurora kaže gospodinu Armandu da se ne brine za bolnički račun jer je to sređeno. Mariano kaže Aurori da mu je lakše što račun nije platio Arturo jer ne želi da mu Teresa duguje. Aurora pokuša uvjeriti Mariana da Arturo nema loše namjere s Teresom, da ju je Luisa pozvala da živi u njihovoj kući te da je put na koji idu poslovne naravi.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju