Ovogodišnja dobitnica nagrade TVyNovelas predstavlja netipičnu junakinju koja će zaintrigirati hrvatske gledatelje. Od producenta serije 'Rubi' na male ekrane stiže prelijepa 'Teresa' od 7.rujna na Novoj TV!

66.-67.ep - ponedjeljak 24. listopada
Fito i Gema dogovore se da će koristiti Johnnyja i njegov taksi za raspačavanje droge. Mayra kaže Esperanzi da je za Rubéna ta veza bila obična avantura, da ju je zamolio za oprost i da želi spasiti brak. Ponudi joj izdašnu svotu da ode daleko. Uplakana Esperanza odvrati da je ona zaljubljena žena koja je pogriješila, a ne jeftina ucjenjivačica. Arturo i Teresa svađaju se jer ona ne želi spavati s njim zato što je ljuta zbog otkazanoga medenog mjeseca u Europi.
Pročitavši u časopisu da se kao mladenka našla između dviju ljubavi, Teresa se razbjesni jer nije željela da njezin ulazak u visoko društvo bude zapamćen po skandalu. Aurora pita Mariana je li mu Teresa obećala da će pobjeći s njim i je li zato bio tako siguran da se neće udati. Kaže mu da razumije ako joj se ne želi povjeriti jer su njih dvije najbolje prijateljice, ali doda da to nije baš tako jer se Teresa znala ružno ponijeti prema njoj. Kaže mu i da ne želi da ga Teresa povrijedi jer ga ne bi mogla gledati kako pati. Mariano je zamoli da mu da vremena prije nego što joj se povjeri. Arturo i Teresa opet se svađaju jer je Teresa i dalje ljuta zbog odgođenoga medenog mjeseca. Situacija se pogorša kad je Arturo upozori da bi trebala razumnije trošiti jer je pretjerala s korištenjem kreditne kartice. Bijesna, Teresa mu vrati karticu i kaže da tako uopće neće moći trošiti.

68.-69.ep - utorak 25. listopada
Mariano kaže Aídi da ne želi biti s njom iz inata i da, osim toga, to ne bi dopustio ni njezin otac koji mu je dao otkaz kad je shvatio da zna za njegovu vezu s Esperanzom, a potom je otpustio i njegova tatu. Mayru zanima jesu li Aída i Mariano u vezi. Aída joj prizna da jesu i pita je smeta li joj to zato što je on Esperanzin prijatelj. Mayra kaže da joj je zahvalna na potpori i da mogu biti prijatelji. Aída prokomentira da joj je to sigurno došapnula Teresa koja je, iako u braku s Arturom, ljubomorna kad ih vidi zajedno pa zato želi sve okrenuti protiv njih. Mayra joj kaže da joj je Teresa ponudila svoju potporu. Mariano zamoli Palomu da mu pomogne skupiti novac za klinike. Ona pristane pod uvjetom da joj dokaže da njegov posao nije onakav kakvim ga prikazuju mediji. Mariano je uvjerava da je shvatio da se ne vrijedi boriti za Teresu.
Teresa kaže Arturu da joj se čini da Paloma ne odustaje od njega. Bijesan, Arturo je upita je li ona odustala od Mariana i dokle je stigla njihova veza. Napomene joj da mu nikad nije rekla da je to bilo ozbiljno, a da mu je Mariano rekao da su se planirali vjenčati. Teresa mu odgovori da je to bila Marianova želja i da joj je čak dao zaručnički prsten koji je ona odbila. Nadoda da se s njim viđala zbog pritiska koji joj je stvarala mama i da ga mogu posjetiti ako želi da sve razjasne. Rubén nastoji nagovoriti Mayru i Aídu da se ne miješaju u posao, a Mayra mu odgovori da se želi osjećati korisno.

70.-71.ep - srijeda 26. listopada
Refugio kaže Teresi da sad shvaća zašto je Mariano htio prekinuti njezino vjenčanje i da zna da su imali izvanbračne intimne odnose. Objasni joj da nema smisla da to poriče jer je čula Ramóna kako govori da Mariano nije ništa rekao Arturu jer je pravi gospodin. Dometne da mu ni ona neće ništa reći, ali ne zbog Terese, nego zbog Artura koji je dobar čovjek. Mariano je zamoli da ga odriješi od obećanja da će je zauvijek voljeti i štititi. Kaže joj da misli da je najpoštenije da je zaboravi jer više nije slobodna, a kad je i bila, nije znala cijeniti njegovu ljubav. Rubén upozori Mariana da se makne od njegove kćeri ili će požaliti. On mu odvrati da je Aídi samo rekao istinu i da će se viđati ako ona to želi.
Arturo kaže Teresi da želi da zatrudni i da je i ona to željela kad su se vjenčali. Teresa mu odvrati da želi da prvo uživaju kao par i da želi raditi s njim u uredu i trijumfirati kao odvjetnica. Na kraju mu kaže da će učiniti što traži od nje jer ga toliko voli da mu ništa ne može odbiti. Aurora priznaje Martínu da njezina majka nije umrla, nego da ih je napustila prije mnogo godina, ali da je njezin tata odlučio da je bolje da se prave da je mrtva. To što je mama nije željela za nju je jako bolno. Pun razumijevanja, Martín joj kaže da ima njega i da će on uvijek biti uz nju. Esperanza kaže Marianu da ju je Rubén potražio i da ga voli iako je gad koji istodobno želi biti i s njom i sa svojom ženom, ali da ipak neće biti s njim. Dolazi Aída i govori joj da je dobro što je napokon shvatila da je njihova veza zauvijek završila. Maríano kaže Aídi da ne želi da se svađaju i da se moraju naučiti dobro slagati ako želi ostati u klinici.

72.-73.ep - četvrtak 27. listopada
Teresa dolazi k Marianu i strastveno se ljube. Dolazi Aída, a Mariano kaže Teresi da bi joj ona trebala otvoriti vrata da se već jedanput sve sazna. Teresa ga preklinje da to ne učini, a Mariano joj odvraća da to nije učinio ni pred njezinim mužem kad je mogao pa neće ni sada, pogotovo jer Aída to nije zaslužila. Licemjerni Rubén govori Mayri da je ne želi siliti da mu se vrati i da će zato otići. Mayra mu se pristaje vratiti, ali zamoli ga da se testira prije nego što vode ljubav kako bi bila sigurna da nema neku bolest. Rubén se uvrijedi, a Mayra mu da do znanja da je to uvjet za njihovo pomirenje. Ramón zatekne Teresu u svojoj kući i bijesno joj kaže da je sigurno došla zavesti Mariana. Prekori je da mu je nanijela dovoljno štete i kaže joj da ga prestane tražiti jer je sad udana žena i svi bi mogli saznati da je nevjerna. Pokaže joj njezin češljić i upozori je da će ga pokazati njezinu mužu ako opet dođe tražiti Mariana. Teresa prekori Mariana jer se viđa s Aídom, iako je rekao da će prestati, a Mariano joj odgovori da je i ona rekla da se neće udati za Artura.
Aurora govori Marianu da nije znala da je njezin tata pozvao Teresu i Artura i da su se zato sreli. Mariano odvrati da njemu to nije bitno, ali Juana kaže da bi Teresa mogla imati probleme s mužem i da je bolje da ode. Aída pridoda da Mariano više neće čekati Teresu jer su njih dvoje sad u vezi. Teresa za to vrijeme traži izlike da bude u Fernandovoj blizini kako bi privukla njegovu pozornost. Arturo kaže Marianu da im je očito suđeno da se stalno susreću. Pridoda da je jedan skandal bio dovoljan i da se nada da će se ubuduće moći ponašati kao civilizirani ljudi. Mariano odgovori da mu to nije problem i da on nije došao zbog Terese, nego s Aídom, zato što ih je Aurora pozvala.

74.-75.ep - petak 28. listopada
Arturo govori Palomi da je imala pravo i da ga je Teresa prevarila, jer ne samo da se planirala udati za Mariana nego je s njim imala i intimne odnose. Napominje da sada shvaća zašto je Mariano osjećao da ima obvezu prekinuti vjenčanje. Mayra uviđa da je Esperanza trudna i zahtijeva da joj kaže je li dijete Rubénovo. Zaprijeti joj da će je odvući do njega da kaže čije je dijete. Dolazi Hernán koji govori Mayri da je dijete njegovo i da će se on i Esperanza vjenčati. Naredi Mayri da je ostavi na miru i da kaže Rubénu da je više ne traži. Uplakana Esperanza zahvaljuje Hernánu na pomoći, a on joj odvraća da mu ništa ne bi bilo draže od toga da bude dio njezina i bebina života.
Teresa priznaje Arturu da je imala intimne odnose s Marianom i da mu to nije priznala jer se bojala da će ga izgubiti zato što je već bila zaljubljena u njega. Mislila je da je on nikad ne bi ni pogledao i zato je započela vezu s Marianom, ali sada se kaje jer mu se podala. Licemjerno ga zamoli za oprost, uvjeravajući ga da ga ne želi izgubiti. Genoveva kaže Rubénu da je Aída jako brzo našla utjehu i da već ima novoga dečka. Teresa povjeri Aurori da je Arturo čuo njihov razgovor i da je potpuno pobjesnio. Iako mu je ona sve objasnila, jako je ljut i ne zna hoće li joj oprostiti. Hernán nastoji uvjeriti Esperanzu da je voli i da zaista želi biti otac njezinu djetetu. Ona mu odvrati da joj je jako drago što je tako dobar čovjek zainteresiran za nju, ali da to ne može prihvatiti jer još voli Rubéna.

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju