Ovogodišnja dobitnica nagrade TVyNovelas predstavlja netipičnu junakinju koja će zaintrigirati hrvatske gledatelje. Od producenta serije 'Rubi' na male ekrane stiže prelijepa 'Teresa' od 7.rujna na Novoj TV!

106.-107.ep - ponedjeljak 21. studenog
Da bi se osvetio Teresi, Fito od Armanda ukrade dokumente važne za Sainzovo suđenje.Oriana kaže Teresi da može biti Luisina kuma, ali ne može doći na proslavu zaruka zbog svog podrijetla i prijatelja od kojih jedan može završiti u zatvoru zbog prodaje droge. Teresa joj odgovara da ima pogrešno mišljenje o njoj i da je bezobrazno što Luisu tjera da bira tko će biti uz nju te odustaje od toga da joj bude kuma jer joj ne želi stvarati problem sa svekrvom.Teresa kaže Fernandu da se opet sukobila s njegovom majkom i da neće ići na vjenčanje iako voli i Luisu i njega.
Luisa kaže Oriani da je boli način na koji se ponaša prema Teresi unatoč tomu što zna da joj je prijateljica. Zamišljala je kako će na vjenčanju biti okružena ljudima koje voli i želi da Teresa sudjeluje u pripremama.
Teresa je ljutita, jer joj je Aida rekla da je postala partnerica u projektu Tirkizni mjesec te da će se često viđati jer će ona s Marianom putovati u Cancun. Teresa joj odgovara da će Mariano uvijek misliti na nju.Aida posjećuje oca i kaže mu da ga unatoč svemu jako voli. Bio joj je uzor i jako je boli to što je učinio njoj i njezinoj majci.
Arturo kaže Teresi da je Sainz izgubio na sudu i da će oni uskoro ostati bez svega, tako da moraju početi paziti na to koliko troše i prodati kuću. Kaže da zna da ima njezinu ljubav i potporu i da mu to daje snage da nastavi dalje. Pita Teresu može li računati na nju, a ona odgovara će biti uz njega i da joj je žao što ga je natjerala da se odrekne Palomina imutka koji je naslijedio. Arturo odgovara da ne bi iskoristio ni novčić toga nasljedstva, čak i da ga se nije odrekao.

108.-109.ep - utorak 22. studenog
Teresa se oprašta od Fernanda zavodljivim poljupcem, a odmah zatim iznenadi se jer ju je Johnny vidio i pokušava mu se opravdati.Hernan kaže Esperanzi da je pročitao njezino pismo i pita je misli li iskreno to što je napisala, a ona mu odgovara da ga stvarno voli. Hernan uzvraća da voli nju i njezino dijete.Arturo kaže Fernandu i Oriani da je bankrotirao te da bi trebalo sastaviti predbračni ugovor. Oriana odgovara da to neće učiniti jer vjeruje Luisi. Fernando nudi Arturu da će mu pozajmiti novac, ali ovaj ga odbija.Oriana kaže Teresi da mora Arturu pružiti moralnu potporu jer zbog nje nije prihvatio pozajmicu te da je šteta što je siromašna jer da se Arturo oženio Aidom, imao bi Mayrinu bezuvjetnu potporu. Također joj kaže kako se od princeze opet pretvorila u Pepeljugu.
Sainzova supruga dolazi u Arturovu kuću i optužuje ga da je on kriv za smrt njezina muža. Prijeti mu pištoljem, Teresa se umiješa i u naguravanju bude ranjena. Juana zove Mariana u pomoć, a Arturo ga preklinje da spasi Teresin život.Porfirio posjećuje Johnnyja i Paty i ljutito kaže Johnnyju da je sigurno dobio batine jer se bavi mutnim poslovima, a Paty mu odgovara da nije kriv ni za što.Juana zahvaljuje Marianu što se borio za Teresin život i kaže mu da sad vjeruje da ona voli Artura jer se umiješala da mu spasi život. Također kaže da zna da on ne želi to čuti, ali bolje je da to zna kako ne bi stvarao nove probleme s Arturom.Mariano plače zato što ga je Teresa prestala voljeti, a on to nije uspio učiniti.Mayra posjećuje Rubena u pritvoru i kaže mu da želi započeti novi život te da mu zbog njihove kćeri oprašta. Ruben je pita kad može potpisati dokument o oprostu kako bi ga njegov odvjetnik mogao izvući, a ona mu ljutito odgovara da je govorila o moralnom oprostu za bol koji je nanio njoj i njezinoj kćeri, a upravo joj je opet dokazao koliko je sebičan i da misli samo na sebe tako da može ostati trunuti u zatvoru.

110.-111.ep - srijeda 23. studenog
Aurorin otac kaže Arturu i Teresinim roditeljima da su uspjeli izvaditi jedan metak, ali drugi se nalazi u blizini kralježnice i da će morati nastaviti operirati dok joj oteklina ne splasne te da je stanje još kritično.Aurora kaže Marianu da bi Teresa mogla ostati paralizirana i da to treba reći Arturu i njezinim roditeljima kako bi se pripremili na tu mogućnost. Mariano kroz plač odgovara kako je u najgori mogući tren odlučila zaštititi Artura jer zna da bi ona radije umrla nego bila nepokretna. Aurora mu kaže da bi Teresa sigurno isto to učinila za bilo koga od osoba koje voli kada bi se one našle u opasnosti.Aida želi izaći s Marianom, a on joj kaže da ima dežurstvo, što nju naljuti i optužuje ga da samo želi biti u blizini Terese. Podsjeća ga da je on pedijatar te da je za Teresu zadužen Aurorin otac.Magda dolazi Marianu i kaže mu da imaju hitan slučaj, a nakon toga mu otkriva da ga je samo htjela spasiti od Aide i omogućiti joj da se smiri, ali također mu kaže da Aida ima pravo i da je zbog Terese opet sve zaboravio te neka dobro promisli što će sljedeće učiniti.
Mariano potvrđuje Arturu da bi Teresa mogla ostati paralizirana od ramena naniže. Arturo ga napada govoreći kako je to sigurno izmislio da ga povrijedi, a Mariano odgovara da je to istina.Armando se osjeća krivim zbog toga što bi Teresa mogla umrijeti nakon što su mu ukradeni Sainzovi dokumenti. Aurora kaže Hectoru da su se Martin i ona odlučili vjenčati.Aida pita Mariana je li istina da bi Teresa mogla ostati paralizirana, što je slučajno čula od Magde. Uvjerava ga da joj je žao Terese, iako je mrzi. Mariano odgovara da joj Magda nije smjela reći jer je to povjerljiva informacija i da nije još sigurno što će se dogoditi. Također joj kaže da se nada da joj je iskreno žao Terese jer bi u protivnom znao da je čitavo vrijeme imao pogrešno mišljenje o njoj.Genoveva kaže Rubenu da je Teresa na samrti i da bi trebala umrijeti kako bi platila za svu štetu koju im je nanijela. Također mu kaže da je Mariano shvatio kako je i dalje voli i zbog toga je prekinuo s Aidom.

112.-113.ep - četvrtak 24. studenog
Hector pregledava Teresu, a ona histerično govori da ne osjeća ništa. Arturo je uvjerava da će učiniti sve što može i dovesti joj najbolje liječnike da bi opet prohodala.Juana pita Auroru je li sigurna da se želi udati za Martina, a ona odgovara da je sigurna da Mariano nikada neće prestati voljeti Teresu. Juana joj kaže da je Marianu jasno da ga Teresa više ne voli, a Aurora odgovara da sumnja u to, ali također da se udaji za Martina veseli više nego što je očekivala. Juana odgovara da više ne sumnja u Teresinu ljubav nakon što je spasila Artura.Teresa kaže svojoj mami da ne želi ničije sažaljenje niti želi biti ovisna o ikome.Genoveva shvati da je Fito prodavao drogu Paulu i prijeti da će ga prijaviti policiji. Fito joj odgovara da je Paulo umro od predoziranja i da joj je bolje da ne zove policiju jer će im reći za njezin plan o krađi djeteta. Usto, zaprijeti joj da njegovi suradnici mogu srediti i nju i njezina ljubavnika Rubena u zatvoru.
Hector kaže Arturu da Teresu treba operirati. Mariano ga zamoli da bude prisutan na operaciji, ali Hector odgovara da ga Arturo ne želi blizu Terese, a on se s time slaže.
Dario podsjeća Mariana da je Teresa udana žena, a on odgovara da nije sretan zbog toga što voli Teresu, ali ne može to kontrolirati.Aida mami predaje dokumente o rastavi i govori joj da je slobodna te da može zaboraviti prošlost i početi planirati budućnost.Martin pita Mariana hoće li biti kum na njegovu vjenčanju s Aurorom.
Aida kaže Marianu da zna za Teresinu operaciju i da joj iskreno želi oporavak, te da je neće gnjaviti jer joj ni on ni mnogi drugi ne vjeruju da je Teresa loša osoba.Također ga moli da bude njezin pratitelj na Aurorinu vjenčanju.Luisa kaže Oriani da je Teresa izašla s operacije, a ova odgovara da joj je drago zbog Artura i zbog toga što mogu nastaviti s pripremama za njezino i Fernandovo vjenčanje.

114.-115.ep - petak 25. studenog
Oriana kaže Teresi da će se morati preseliti u stan i da neće živjeti kao u velikoj kući, ali da je to ipak bolje od života u sirotinjskoj četvrti. Upozorava je da je Arturo u lošijoj situaciji nego što je mislila i da mu sada treba njezina potpora.Teresa kroz suze govori Aurori kako se Oriana naslađivala govoreći joj da je Fernando kupio Arturovu kuću za Luisu. Aurora joj savjetuje da se osjeća sretnom što će se potpuno oporaviti.
Oriana kaže Arturu da će se Fernando i Luisa u Meksiku vjenčati u matičnom uredu, a u Španjolskoj u crkvi.Ruben kaže Aidi da se želi pomiriti s njom, a ona mu odgovara da ne ide Esperanzi jer je ona s Hernanom, te neka se pomiri s time da je izgubio sina.Genoveva telefonski obavijesti Rubena da Esperanza rađa, te da mora otići u bolnicu provjeriti što se dogodilo.
Teresa upozorava Cutberta da za Marianovo dobro ne smije ništa reći, jer bi se Arturo od nje rastao, ali Marianu bi uništio život. Oriana prisluškuje njihov razgovor.
Oriana kaže Teresi da je sretna što će se uskoro oporaviti i ispričava joj se za svoje ponašanje.Aida bijesno kaže Rubenu da je opet lagao te da je mislila da će se u zatvoru promijeniti. Ruben odgovara da ga Esperanza ne zanima, ali želi se brinuti za svog sina.Hector upozorava Rubena da se ne približava Esperanzi i Hernanu, a Juana mu kaže da ga Esperanza ne želi vidjeti jer joj svaki put nakon toga pozli te da ih treba ostaviti na miru zauvijek ako mu je doista stalo do sina.Aurora kaže Rubenu da zna da je Esperanza rodila prerano zbog svađe s njim i da je mora ostaviti na miru. Porođaj je prošao dobro, ali beba mora biti u inkubatoru.Hector kaže Hernanu da se pripremi na to da će Ruben zatražiti skrbništvo nad Esperanzinim djetetom.

 

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju