Ovogodišnja dobitnica nagrade TV y Novelas predstavlja netipičnu junakinju koja će zaintrigirati hrvatske gledatelje. Od producenta serije 'Rubi' na male ekrane stiže prelijepa 'Teresa' od 7.rujna na Novoj TV!

16.-17.ep - ponedjeljak 19. rujna
Luisa pita Teresu zanima li je Arturo kao muškarac, Teresa joj da naslutiti da da iako njezina brata i dalje zanima Paloma i zato joj je zasmetalo što se ona umiješala. Moli je da ne miješaju osobni i poslovni život. Doktor Ledesma kaže Rubenu da zna da je bio ili da i dalje je Esperanzin dečko, da ga je ona jedanput zamolila da primi njezina brata i da kaže da rade u istoj bolnici, da Esperanza ne radi, ali joj to služi kao izgovor da ga vidi, a da nema problema s roditeljima zbog toga. Ruben ga upozorava da bi za svoje dobro trebao šutjeti i Hernan ga ljutito upita što si on umišlja da mu tako prijeti i istjera ga iz ambulante. Gđa Refugio predlaže Juaniti da pruži priliku Cutbertu kako bi imala partnera s kojim će dijeliti svoj život. Juanita odgovara da možda ima pravo.
Teresa uplakana kaže svom tati da je njezina mama kriva što je izgubila Mariana i sad mora opet zadobiti povjerenje profesora De la Barrere jer o tome ovisi njezina budućnost. Teresa plačući kaže Luisi da je njezina mama kriva što je njezin brat tako ozbiljan prema njoj, tko zna što mu je rekla; kaže da je mama ne voli i da joj je čak rekla da bi voljela da je radije ona umrla, a ne Rosita i čini se kao da ne želi da uspije u životu. Arturo i Paloma napokon se sretnu; ona mu objasni da se nije znala nositi s pritiskom svojih roditelja i da su je oni natjerali da prekine s njime i da su je odveli u Europu. Udala se bez ljubavi i odlučila se rastati, a sad mu se samo želi ispričati i iako je to boli, drago joj je da je on sretan s Teresom i s djetetom koje čekaju. Arturo iznenađen odgovara da se ne mora brinuti kao što se ni on ne brine. Teresa odvede Luisu svojoj mami tako da joj ova kaže da njezin brat nema nikakvih interesa prema Teresi, da ga je samo tješila jer se posvađao s bivšom curom. Luisa uvjerava gđu Refugio da je Teresa dobra žena i da ne bi trebala sumnjati u nju.

18.-19.ep - utorak 20. rujna
Genoveva kaže Rubenu da mu je Mayra rekla za Esperanzu i postala je jako oprezna, ali zahvaljuje što mu je rekla da je nikada neće ostaviti i to dobro zna jer bi bila voljela da ju je ostavio zbog nje jer ga ona nije nikada prestala voljeli, ali kad već oni nisu bili sretni, neka njihova djeca budu. Gđa Refugio zamoli Juanitui da joj pomogne da joj Teresa oprosti, a Juanita odgovori da će učiniti sve što može samo da budu sretni, ali mora naučiti vjerovati svojoj kćeri, da ne misli da joj zbog njezine ljepote svi žele prići s lošim namjerama. Mariano se ispriča Teresi što je sumnjao u nju, ona mu vrati prsten i kaže da ga može dati onoj koja će zaslužiti njegovo povjerenje i kaže mu da više ne vrijeđa žene svojim sumnjama. Arturo traži da mu Teresa objasni zašto je lagala kako bi udaljila Palomu.
Arturo kaže Teresi da je Mariano razgovarao s njime da ga zamoli da joj ne uskrati svoju pomoć. Teresa kaže da si Mariano umišlja da ima pravo nad njom i da ga njegova mama podupire, ali on nju ne zanima. Arturo odgovori da je Mariano djelomice zaslužan što će joj on ipak pomoći, ali ipak je oklijevao jer je oduvijek odvajao posao od privatnoga života, a s njom je tu granicu prešao. Esperanza ne može više i prizna Marianu da je u vezi s Rubenom Caceresom, ali prekinula je s njime jer on nije održao obećanje da će se rastati kako bi se oženio njome. Mariano joj kaže da je ne osuđuje, ali neka razmisli jer bi ta situacija mogla povrijediti druge ljude. Ruben kaže Arturu da je odbio Esperanzu zbog toga što se ne rastaje i ona ga je zamolila da se više ne viđaju dok se ne rastane, da će Mayra uvijek biti njegova žena, ali ne može prihvatiti da izgubi Esperanzu. G. Armando kaže Teresi da je sretan što se razjasnila situacija s profesorom De la Barrerom i sad je želi zamoliti da se pomiri s mamom jer je ona jako utučena i u kući vlada usamljenost. Teresa s oholim stavom oprosti mami i kaže da se nada da je naučila lekciju.

20.-21.ep - srijeda 21. rujna
Teresa svojim prijateljima kaže da će i bez novca i tehnologije biti prva u svojoj generaciji i upozorava Aidu da ni uza sav njezin novac neće imati što i ona. Aida bijesna kaže Paulu da je trebao braniti Teresu. Paulo odgovori da ga ne miješa u ženske svađe, da će sada četiri godine studirati i mora zaboraviti Teresu. Ruben opet traži Esperanzu da je nagovori da mu se vrati. Ona je čvrsta u odluci da se ne viđaju dok se on ne rastane. Aida pobjesni kad shvati da je Teresa sjajna studentica i pokušava je ismijati. Teresa je upozori da je ne dira ili će zažaliti. Paulo kaže Aidi neka prihvati da je Teresa jako pametna i da nije bilo nje, ne bi maturirao. Sad ga zabrinjava kako će diplomirati.
Teresa kaže Marianu da joj računalo olakšava posao i da će svoje staro dati njemu. Mariano ne želi prihvatiti, ali Teresa ga nagovori.Mayra sumnja da je muž vara, a Genoveva se ponudi pratiti Rubéna i izvještavati je o svakom njegovu koraku.
Teresa vidi Juanitu i Cutberta kako se ljube i kaže Juaniti da je nečuveno što prihvaća Cutberta, pijanca koji katkad ima novca, a katkad nema ni za stanarinu. Uvjerava je da će ga na kraju morati uzdržavati ako ostane s njime. Juanita kaže Cutbertu da ga više ne želi vidjeti.Aída pokuša okaljati Teresu anonimno je optuživši da održava seksualnu vezu s profesorom De la Barrerom i da prihvaća njegove darove. Teresa je mudro razotkrije, a profesor kaže studentima da ploča služi za akademske svrhe, a ne za blaćenje drugih.Aída je bijesna i upozori Teresu da će joj zagorčavati život dok ne ode. Teresa joj odgovori da je ne gnjavi i da se radije posveti studiju jer je svaki put kad je izazove očito da nije baš bistra.

22.-23.ep - četvrtak 22. rujna
Teresi zasmeta kad vidi Palomu u Pablitovoj sobi i zaprijeti joj da je ne želi više ondje vidjeti jer to sigurno radi kako bi se sastala s Arturom. Paloma joj odgovori da radi kao volonterka, ali da neće više viđati Pablita. Rubén kaže Aídi i Paulu da je Arturo jedan od najboljih i najutjecajnijih odvjetnika u zemlji i da se ne smiju s njime igrati jer bi mogao nauditi i njima i njihovim roditeljima, a Aídi kaže da je Arturov glas presudan da on postane predsjednik javnobilježničke komore i da neće tu priliku propustiti zbog nje.
Doktorica Limón zamoli doktora Ledesmu za mišljenje o Marianu. On joj kaže da je Mariano momak koji naporno radi, studira i povrh toga ima vremena pomagati susjedu koji ima rak. Doktorica mu odgovori da se čudi tomu jer ga je već odlučila srušiti zato što nije bio na praksi, a doktor Ledesma je zamoli da mu da drugu priliku.Rubén nagovori Esperanzu da mu se vrati uz lažno obećanje da će se rastati kad budu zajedno.
Aída bijesna pljusne Teresu. Rubén zahtijeva od Aíde da se ispriča Teresi jer su se sastali poslovno. Teresa je pita zašto ne vjeruje svom ocu kad cijelo vrijeme govori da obožava njezinu majku, a Rubén joj odgovori da je zaista tako i da nema razloga sumnjati u njega.Paulo zahtijeva da mu Teresa kaže zašto je bila s Aídinim ocem, a ona mu odgovori da je ljubomoran bez razloga, a da s druge strane ona mora trpjeti njegovu vezu s Aídom.Aída kaže Teresi da se ne kaje jer ovaj put nije uspjela u svome naumu. Teresa joj s podsmijehom kaže da je bilo zabavno gledati kako je tata kori i da joj je žao što stalno mora čuvati muškarce koje voli kako ne bi trčali za njome. Aída joj bijesno odgovori da se nitko ne bi zagledao u nju, a Teresa joj kaže da je ne izaziva jer će samo pogoršati stvari.Teresa se razbjesni kad joj Mariano kaže da je izgubio prsten koji joj je namjeravao darovati jer misli da ga je dao drugoj. Gospodin Armando kaže joj da je Mariano prsten dao Gemi kako bi otplatio njegov dug i moli je da mu oprosti. Teresa ga upita kako to da ima dug kad nikada nikomu nije dugovao, a Armando joj odgovori da je ovaj put morao zamoliti Gemu da mu posudi novac.

24.-25.ep - petak 23. rujna
Rubén kaže Arturu da, ukoliko u onome što Aída govori ima istine, on u tome ne vidi ništa loše jer je vrlo praktičan po pitanju žena, a Arturo mu odgovori da on radije ostaje staromodan.Paloma u šoku kaže Florenciji da je vidjela Teresu kako se ljubi s drugim, a ona joj predloži da Arturu otvori oči i kaže joj da bi u tom slučaju dobila drugu priliku.Genoveva kaže Rubénu da je dobro što je s Esperanzom, a ne s Teresom koja je zvala Aídu na sastanak kako bi ih vidjela zajedno. Rubén joj odgovori da, čak i kad bi htio biti s Teresom, ne bi mogao jer je štiti Arturo de la Barrera.Rubén bijesan kaže Teresi da zna kako je zvala njegovu kćer da ih vidi zajedno i da oboje znaju kako ga nije zvala zbog posla. Teresa se pravi nevina i poriče da je zvala Aídu te mu kaže da su njih dvoje samo prijatelji. Rubén joj odgovori da dobro zna kakvu igru igra i da se pazi jer on nije tako nevin kao Arturo. Teresa mu kaže da će odsad razgovarati samo o poslu.
Teresa umilno kaže Marianu da je ne shvati krivo, ali da katkada počne očajavati.
Paulo pozove Teresu k sebi da naprave neki posao i pokuša je poljubiti, a ona ga pljusne i kaže mu da ne zaboravi da je Aídin momak. Paulo joj odgovori da je ona još s taksistom, a Teresa zaniječe da je s Marianom i kaže mu da je samo vozi do fakulteta jer nema auto.Rubén pokuša nagovoriti Esperanzu da mu se vrati, a ona kaže da želi djecu. Rubén joj kaže da je odgoj djeteta vrlo težak i da je bolje da čuva svog brata te da ne može ostaviti svoju ženu dok je bolesna.Genoveva kaže Paulu da mu je vrijeme da se oženi i preuzme posao.Mariano se iznenadi kad vidi da se Aurora vratila. Arturo pita Teresu ima li momka, a ona mu kaže da nema jer su u njezinoj okolini samo momci poput Mariana, jadnika kojeg nitko ne shvaća ozbiljno. Zavodljivo mu kaže da ona traži dobrog muškarca koji će je razumjeti i dati joj sigurnost. Arturo joj kaže da želi darovati stan svojoj sestri i želi da ga Teresa s njim pođe tražiti.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju