Ovogodišnja dobitnica nagrade TVyNovelas predstavlja netipičnu junakinju koja će zaintrigirati hrvatske gledatelje. Od producenta serije 'Rubi' na male ekrane stiže prelijepa 'Teresa' od 7.rujna na Novoj TV!

6.-7.ep - ponedjeljak 12. rujna
Ruben kaže Arturu, misleći pritom na Teresu, da ga je upoznao s najljepšom ženom. Pita je hoda li s njome. Arturo ljutito kaže da mu je ona samo učenica, da nema avanture kao on iako je oženjen i ima dijete. Ruben odgovori da njegova kći zna samo ono dobro, a za loše stvari i ne mora znati. Teresa prisluškuje razgovor. Aida pokazuje svoje nezadovoljstvo što vidi Teresu i kaže joj da se uvijek gura onamo gdje joj nije mjesto. Teresa je upozorava da nema pojma kakva je neugodna iznenađenja čekaju, a da ona nemaju veze s Paulom. Dr. Ledesma kaže Marianu da je moguće da Pablito ima tumor na bubregu, što je vrlo ozbiljno. Nada se da će moći pomoći Esperanzi jer joj je pomoć potrebna.
Teresa plačući okrivljuje siromaštvo za Rositinu smrt i kune se pred njezinim tijelom da više nikada neće plakati i patiti zato što je siromašna. Johnny se osjeća odgovornim za Rositinu smrt jer joj je dopustio da se natječe znajući da prije toga mora obaviti neke pretrage. Mariano ga pokušava utješiti govoreći mu da Rositinoj bolesti nije bilo lijeka. Profesor De la Barrera dolazi u bolnicu da pruži moralnu i financijsku potporu Teresi, sretne Mariana i ovaj mu kaže da je Teresa bila na njegovu predstavljanju knjige i da zato nije stigla na sestrino natjecanje i nije se stigla pozdraviti s njom te je zato jako utučena. Zato je financijska pomoć trenutačno uvredljiva i kaže mu da ostavi Teresu na miru.

8.-9.ep - utorak 13. rujna
Teresa kaže Aurori da osjeća nešto prema Marianu, ali zna da se sviđa njoj i ona će se maknuti jer joj je prijateljstvo na prvome mjestu. Tvrdi da joj se nije sviđao, ali nakon nesreće s njezinom sestrom divno se ponio i shvatila je da ga voli. Aurora odgovori da se ne mora brinuti zbog nje. Mariano ipak voli nju i tu se ništa ne može. Luisa se iznenadi kad vidi Teresu i kaže da je čula za njezinu sestru i Artura. Teresa kaže da su dan prije pokopali njezinu sestru; njezina mama pere tuđu odjeću, tata popravlja aute i ona mora raditi ako se želi izvući. Luisa se ispričava što ju je osudila prije nego što ju je upoznala i kaže da sad razumije zašto joj njezin brat toliko vjeruje.
Dr. Ledesma kaže Esperanzi da Pablito mora u bolnicu. Ako usprkos tomu tumor napreduje, morat će na kemoterapiju i posebne lijekove iako su oni vrlo skupi. Luisa se povjeri Teresi da je njezin otac optužen za pronevjeru i oštećeni je ubio obojicu ne provjeravajući tko je krivac. To je njoj i njezinu bratu promijenilo život, a bilo je i puno govorkanja i udaljili su se od nekih bliskih osoba. Paulo maltretira Mariana i pozove ga da mu učini jednu uslugu. Kako usluga ne stiže, vrijeđa ga.

10.-11.ep - srijeda 14. rujna
Paulo napokon prihvati biti Aidin dečko. Ruben kaže Esperanzi da je zbog njezina poziva njegova žena napravila scenu i da ga je upozorila da mu nikada neće dati rastavu i zato neka radije više ne zove. Artura nazove Paloma i on joj ljutito kaže da to više ne čini te posegne za bocom alkohola. Teresa ga zamoli da ne pije, da to njegova sestra nije zaslužila te da može računati na nju za što god mu bude trebalo. Luisa pita Teresu ima li dečka i ona joj odgovori da nema, da sumnja da će se brzo zaljubiti. Imala je dečka koji ju je ostavio kad je saznao da je siromašna, što joj je pokazalo da je nezreo te kaže da bi voljela imati stabilnijega muškarca. Gđa Rosita plače pred Rositinom fotografijom. Aurora kaže Teresi da se nada da se neće uvrijediti zbog toga što je ostavila neke stvari kod njezine mame. Teresa joj sarkastično odgovori da joj zahvaljuje i da se nije uvrijedila jer su siromasi zaslužili primati milostinju.
Teresa kaže Marianu da je htjela reći da se mora potruditi i žrtvovati neke stvari, voljela bi provoditi više vremena s njime, ali mora raditi. Mariano joj kaže da im nedostaje puno stvari, ali to nije razlog da idu lakšim putem. Obeća joj da će se boriti da joj pruži što zaslužuje, kaže joj da je voli i želi biti s njom te da će se maknuti od nje ako joj počne predstavljati smetnju iako će mu to biti teško. Teresa mu raznježena kaže da ga voli i da ne bi mogla živjeti bez njega. Profesor De la Barrera kaže Teresi da je volio Palomu; nakon smrti roditelja okrenula mu je leđa i sve je otkazala na sam dan vjenčanja. Teresa mu nudi svoju bezuvjetnu pomoć i i zamoli ga da joj dopusti da mu pomogne. Teresa pozove Palomu i Luisa iznenaneđa pita namjerava li se Arturo sresti s njome.

12.-13.ep - četvrtak 15. rujna
Mariano vidi profesora De la Barreru i bijesan ga pokuša otjerati. Arturo mu kaže da je došao razgovarati s Teresinim roditeljima. Profesor De la Barrera kaže g. Armandu i gđi Refugio da je Teresa pametna i vrijedna djevojka i zato će joj pomoći sa studijem i neće tražiti ništa zauzvrat; traži dopuštenje od njih da joj daruje mobitel. Gđa Refugio to odbija, ali g. Armando mu kaže da može ako će joj to trebati za posao. Paloma traži Artura i želi razgovarati s njime, ali kad ga vidi s Teresom, predomisli se. Mariano se razbjesni kad čuje da je profesor De la Barrera darovao Teresi mobitel, kaže da je to učinio zato da je može stalno zvati i ne shvaća kako je ¬njezin tata mogao na to pristati. Teresa mu ljutito odgovori da njezin tata ima povjerenja u nju. Luisa kaže Arturu da ga Paloma više neće tražiti.
Teresa kaže Pablitovim roditeljima da postoji bolnica koja će ga primiti. Mariano im objasni da će Pablito ići na liječenje koje je iskušano u drugim zemljama, ali on će biti prvi u Meksiku koji će ga proći. Doktor Ledesma kaže da je najbolje to što će im minimalno naplatiti. Gđa Refugio se žali Armandu da ga je Teresa opet podsjetila na Rositinu smrt. Teresa traži Palomu da je upozori da će je, bude li opet tražila Artura, tužiti za uznemiravanje. Paloma odgovara da to nije potrebno jer ga više neće tražiti i samo je moli da ga usreći. Aurora je ostavila Teresi na čuvanje svoju kuću u Cuernavaci što Teresa koristi i poziva Mariana.

14.-15.ep - petak 16. rujna
Mariano kaže Teresi da je, nakon što mu se predala i bila njegova, sad još više voli i učinit će sve da ih ništa ne razdvoji. Cutberto je očajan jer mu Juanita negativno odgovara na njegove izljeve ljubavi i upozorava je da će, bude li ga i dalje odbijala svaki put kad počne govoriti o svojim osjećajima, potražiti drugu. Juanita mu odgovori da je slobodan raditi sa svojim životom što god želi. G. Armando prigovara Teresi zato što kasno dolazi. Kaže joj da su bili zabrinuti. Teresa odgovori da nema vremena izlaziti i zabavljati se, a s Marianom joj je vrijeme brzo prošlo. Uvjerava ga da mora imati povjerenja u nju jer zna gdje joj je mjesto. Teresa se ispriča svojoj mami i pita je voli li je. Gđa Refugio joj odgovori da je obožava i da je zato toliko pazi. G. Armando kaže Marianu da je profesor De la Barrera već zadobio njegovo povjerenje, ali da ga više zabrinjava što bi on i Teresa mogli učiniti i neka bude oprezan i neka je poštuje. Pablita će primiti u bolnicu i Mariano kaže da će biti s njime. Juanita je dirnuta kad čuje da joj je Cutberto naručio pjesmu pod prozorom i šokira se kad shvati da je s drugom ženom. U suzama kaže Teresi da nije vjerovala da će odmah naći drugu.
Paloma nervozna kaže Arturu da ga je samo htjela vidjeti, ali da će održati obećanje i da ga više neće tražiti. Arturo je pita hoće li biti isto kao s obećanjem da će ga voljeti i udati se za njega. Pita je što želi i Paloma odgovara da ne može ništa od njega očekivati i nada se da će biti sretan s Teresom. Arturo kaže Teresi da se obratila Palomi kao da je poznaje te da Luisa nema odlučnosti da se suoči s njom i pita ju je li ona to učinila.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju