Ovogodišnja dobitnica nagrade TVyNovelas predstavlja netipičnu junakinju koja će zaintrigirati hrvatske gledatelje. Od producenta serije 'Rubi' na male ekrane stiže prelijepa 'Teresa'.

136.-137.ep - ponedjeljak 12. prosinca
Fito Esperanzi otme sina.Fernando pita Artura ima li aferu s Lucijom jer ih je vidio zagrljene. On odgovara da su samo slavili sklapanje posla s Nijemcima te da obožava Teresu i ne želi je izgubiti.Arturo kaže Rubenu da sigurno on stoji iza otmice njegova sina te da može doživotno završiti u zatvoru zbog toga. Ruben odgovara da voli svog sina i pokušava ga dobiti pravnim putem.Fernando kaže Luisi da želi odgoditi vjenčanje zbog komplikacija sa svojim nasljedstvom. Ona se rastuži, ali pristaje jer mu želi pružiti potporu kao supruga kojom se već smatra.Aurora priznaje Marianu da je toliko sretna da joj se čini kako je to samo san i boji se što je čeka u stvarnosti kad se vrate kući. Mariano odgovara da je njihova ljubav stvarna i da želi biti s njom do kraja života.
Arturo optužuje Mariana da još želi Teresu, a ona mu laže da je Mariano stalno salijeće. Esperanza zamoli Mariana da ode.Mariano pokuša upozoriti Luisu, ali ona ga ne želi saslušati.Aida podsjeća Auroru da je obećala maknuti joj se s puta ako bude s Marianom, ali toliko ga voli da nije sigurna hoće li moći ispuniti to obećanje.
Aida kaže Teresi da je sigurno tužna što je u braku i bez ljubavi i novca, a usto je izgubila Mariana koji je s Aurorom. Upozorava je neka čuva svog muža iako više nije bogat jer dok nje nije bilo, Arturo je igrao golf s Lucijom koja je lijepa i dolazi iz bogate obitelji.Teresa glumi da je to nije naljutilo i optužuje je da to govori zbog ljubomore jer Mariano još voli nju, a Arturo nije u stanju ni pogledati drugu ženu.

138.-139.ep - utorak 13. prosinca
Mariano kaže Luisi da Teresa sigurno voli Artura, ali njoj je novac važniji, a njezin ga brat više nema dok ga Fernando ima. Luisa izvan sebe odgovara da mu ne vjeruje jer se Teresa oduvijek ponaša kao da joj je sestra.Teresa zahtijeva od Fernanda da prekine s Luisom. Kaže mu da ih je Mariano vidio u Zacatecasu i da prijeti da će sve reći Arturu i Luisi, a umalo da nije Arturu rekao kad su bili kod Esperanze. Fernando je nestrpljiv i kaže joj da ga prestane odbijati i vodi s njim ljubav ako stvarno želi biti s njim, ali Teresa mu odlučno odgovori da se to neće dogoditi dok oboje ne budu slobodni.Mariano opet pokušava Aurori objasniti situaciju, ali ona ga ne želi slušati.

140.-141.ep - srijeda 14. prosinca
Arturo se prisjeća kako je Mariano kod Esperanze pokušao natjerati Teresu da prizna što se događa s Fernandom, a on je naivno mislio da nju zanima Mariano.Luisa kroz suze Arturu govori da ju je Mariano pokušao upozoriti, ali nije mu vjerovala. Kaže da želi umrijeti, a Arturo je tješi govoreći da su prošli i gore stvari i oporavit će se, a on će se razračunati s Fernandom.Juana zahvaljuje Hectoru na razumijevanju jer je sretna s Cutbertom zahvaljujući tomu.Ruben ljutito govori Genovevi da bi htio Marianu očitati lekciju jer njegova kći pati zbog njega, a Genoveva odgovara da ne izaziva nove probleme.Arturo udara i vrijeđa Fernanda koji se opravdava time da je samo htio utješiti Teresu dok se Arturo loše ponašao prema njoj i nije se namjeravao zaljubiti u nju.
Refugio se šokira kad vidi mrtvog Armanda i zahtijeva od Terese da objasni što se dogodilo. Govori da je bolesna bila ona, a ne Armando. Teresa joj kaže da su samo razgovarali, a Armando se iznenada srušio. Aurora objašnjava Refugio da je u pitanju bio snažan srčani udar.Aurora obavijesti Mariana, a on potraži Artura da mu kaže da mu je tast umro i pronalazi ga potpuno pijanog.Oriana kaže Luisi da nema opravdanja za to što joj je Fernando učinio, ali neće je sažalijevati. Traži od nje da zaboravi Fernanda i da joj pomogne spriječiti Teresin plan. Govori joj da potječe iz dobre obitelji, ali morala je kao mlada početi raditi, a vjerovala je da će biti sretna kad se udala, međutim, nije tako ispalo.

142.-143.ep - četvrtak 15. prosinca
Ruben kaže Fitu da će mu dodatno platiti, ali za taj novac mora očitati lekciju Marianu.Refugio zahvaljuje Arturu za sve što je učinio za njezina muža i govori mu da ga Teresa iskreno voli, a želi se rastati zbog toga što pije. Predlaže mu da ode na liječenje i spasi svoj brak jer može biti sretan s Teresom. Arturo odgovara da to želi jer voli Teresu više od života.Aurora kaže Marianu da je sretna, ali ne želi se još udati. Mariano odgovara da razumije da želi prvo uživati u njihovoj vezi i da će to poštovati, a ona mu odgovara da još nije sigurna u njega.
Arturo pita Teresu voli li njega ili Fernanda, a ona odgovara da će se rastati od njega. Arturo joj predbacuje da je njezina ambicija veća od ljubavi koju osjeća te da bi mogao razumjeti da se zaljubila u bilo koga drugoga. Fernandu kaže da će Teresa biti s njim samo dok bude udovoljavao svakom njezinu hiru, ali čim prestane, napustit će ga kao što sad napušta njega.Fernando pita Teresu zašto je to Arturo rekao, a ona odgovara da Arturo pati i nije se još pomirio s tim da ju je izgubio. Fernado joj kaže da mu mama prijeti da će ga razbaštiniti i prekinuti sve poslove s njim, a Teresa odgovara da ima tatino nasljedstvo i da će se zajedno boriti protiv svega jer ga voli.Ruben prijeti Genovevi da će je napustiti ako ga pokuša kontrolirati i uskrati mu novac, a ona odgovara da će učiniti kako on želi.

144.-145.ep - petak 16. prosinca
Oriana kaže Teresi da će vidjeti voli li Fernanda doista nakon što mu oduzme sav novac i nasljedstvo koje mu je tata ostavio pa će joj tako mnoga vrata biti zatvorena. Teresa se zabrine, ali odgovara joj da će na taj način zauvijek izgubiti svog sina.
Aida kaže Teresi da je tek pokopala oca, a već paradira s novim muškarcem, a Fernandu poručuje neka bude oprezan i neka razgovara s Marianom koji mu može reći puno toga o Teresi. Fernando odgovara da ga to ne zanima.Oriana govori Fernandu da će mu dokazati da ima pravo u vezi s Teresom, ali nakon toga bit će mu teško živjeti sa spoznajom da je naudio dobrim ljudima zbog žene koja toga nije vrijedna.
Mariano sretne Fita i potuče se s njim prijeteći da će ga poslati u zatvor. Fito odgovara da će u tom slučaju njegova djevojka platiti, a Mariano mu prijeti da će ga ubiti ako samo takne Auroru.Fernando kaže Teresi da ga je Arturo upozorio da mu može biti nevjerna kao što bila Arturu. Teresa odgovara da mu je to rekao zato što pati, a razlog zbog kojega ga je prestala voljeti bila je upravo njegova ljubomora. Govori Fernandu da mora imati povjerenja u nju ili će prekinuti s njim.Ruben kaže Esperanzi da će joj pokazati dokaz da je njezin sin dobro, ali ne smije ništa reći Teresi i Hernanu jer u protivnom nikada više neće vidjeti Rodriga.Teresa od Esperanze doznaje da su Ruben i Genoveva odavno ljubavnici.Fito pištoljem prijeti Rubenu nakon što mu ovaj nije htio platiti jer nije ubio Mariana. Genoveva udari Fita u glavu i on umre.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju