Početak za Clarka i Generala ne izgleda obećavajuće nakon što Loisin otac napadne superheroje i kaže Clarku da pokušava donijeti zakon o registraciji vigilanata.

10.sez., 7.-8.ep.-22.veljače

General (gostujuća zvijezda MICHAEL IRONSIDE) i Lucy Lane (gostujuća zvijezda PEYTON LIST) odluče posjetiti Lois i Clarka te ih tako iznenaditi za Dan zahvalnosti. Početak za Clarka i Generala ne izgleda obećavajuće nakon što Loisin otac napadne superheroje i kaže Clarku da pokušava donijeti zakon o registraciji vigilanata. U međuvremenu, u namjeri da zaustavi donošenje zakona o registraciji vigilanata, Rick Flagg (gostujuća zvijezda TED WHITTALL) laže Lucy kako bi dovoljno dugo držao Clarka podalje od farme i uspio ubiti Generala. Lois je rastrgana između želje da se njezin otac ponosi njome i ljubavi prema Clarku.
Lois pronalazi snimku koju je za nju snimila njezina majka Ella Lane (gostujuća zvijezda TERI HATCHER) prije nego što je umrla. Nakon što pogleda snimku, Lois donese drastičnu odluku o svojoj vezi s Clarkom koja je odvede u Tvrđavu gdje se suoči licem u lice s Jor-Elom i Larom. U međuvremenu, Tess je imala ružan san. Sanjala je sebe kao dijete i glazbenu kutiju. Kad se probudila, pronađe glazbenu kutiju u Luthorovoj vili te odluči saznati tko ju je ondje ostavio. Clark pođe s njom u sirotište koje vodi Granny Goodness (gostujuća zvijezda CHRISTINE WILLES) za koju se čini da joj dobrobit njezinih štićenica nije na prvome mjestu. Jedna od mladih žena koje žive ondje, Harriet (gostujuća zvijezda LINDSAY HARTLEY), otkrije Clarka kako njuška uokolo te odluči uzeti stvar u svoje vrlo oštre ruke.

 

10.sez., 9.-10.ep.-23.veljače

U namjeri da zaštiti ostatak svoga tima, Oliver se odlučiti prijaviti za Zakon o registraciji vigilanata kako bi otkrio što vlada planira učiniti s novim zakonom. Kao što je i sumnjao, zakon je zamka da se superheroji namame na nepoznatu lokaciju gdje će ih baciti u zatvor i podvrgnuti nizu brutalnih testova pod nadzorom pukovnika Slade (gostujuća zvijezda MICHAEL HOGAN, „Battlestar Galactica“). Aquaman (gostujuća zvijezda ALAN RITCHSON) i njegova nova supruga Mera (gostujuća zvijezda ELENA SATINE) udruže se s Clarkom da oslobode Olivera. Lois je frustrirana jer Clark i dalje odbija njezine ponude da pomogne timu te odluči dokazati da se i ona može nositi s velikim dečkima. Epizodu je režirao glumac serije Tom Welling.
Tess dođe u posjed kutije s kriptonom koja je nekoć pripadala Lionelu Luthoru (bivša zvijezda serije JOHN GLOVER). Kada Clark slučajno aktivira kutiju, završi u paralelnom svemiru gdje je Lionel pronašao Clarka u poljima kukuruza umjesto kod Kentovih. U tom svemiru, Clark Luthor je ubojica i Lois je zaručena za Olivera te oboje mrze Clarka. Clark mora paziti da ne oda Lionelu da on nije njegov sin dok pokušava dokučiti kako se vratiti na Zemlju kamo je umjesto njega teleportirano čudovište Clark Luthor. Ova epizoda je redateljski debi izvršne producentice Kelly Souders.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju