Dok napetost između Sjevera i Juga raste, dobri prijatelji George Hazard, sjevernjak, i Orry Main, južnjak, pokušavaju održati prijateljstvo.

3.ep. - 22. lipnja

 

Dobri prijatelji George Hazard (JAMES READ), sjevernjak, i Orry Main (PATRICK SWAYZE), južnjak, diplomirali su na vojnoj akademiji West Point upravo na vrijeme za Američko-meksički rat. U kolovozu 1847. godine, tijekom velike bitke za Churubusco nedaleko od Mexico Cityja, poručnici Main i Hazard šokiraju se kada za zapovjednika dobiju Elkanaha Benta (PHILIP CASNOFF), svoga suparnika koji je, protjeran s West Pointa, ucjenom došao do promaknuća.

Orry Main biva ranjen kada ga kapetan Bent, koji priželjkuje njihovu smrt, pošalje u besmislenu i samoubilačku ophodnju. Mršav i šepav od prve ozljede noge, Orry se vraća kući na Mont Royal, plantažu u Južnoj Karolini. Orry se promijenio. George, razočaran uzaludnošću, besmislenim ubijanjem i tužnim saznanjem da se njegov najveći neprijatelj krije u vlastitim redovima, daje ostavku. Upozna i zaruči se za Constance Flynn (WENDY KILBOURNE), kći vojnog kirurga. Na putu kući u Pensilvaniju George se zaustavi na Mont Royalu da zamoli Orryja da mu bude kum na skorašnjem vjenčanju. Nada se da bi to moglo vratiti Orryju samopouzdanje. Orry pokazuje entuzijazam.

 

 5.ep. -23. lipnja

Madeline (LESLEY-ANNE DOWN), koja voli Orryja Maina (PATRICK SWAYZE), ali je na prijevaru ušla u brak s Justinom LaMotteom (DAVID CARRADINE), potajno se nađe s Orryjem u napuštenoj kapelici u kojoj se inače nalaze te mu priopći da je saznala da je njezina prabaka bila ropkinja. Strahuje da će je Justin ubiti ako ikada sazna. Ona i Orry planiraju pobjeći zajedno. Ubrzo nakon toga Madeline pomaže Orryjevoj sestri Ashton (TERRI GARBER) da ode na pobačaj. Njezina je trudnoća posljedica bizarne indiskrecije. Madeline se kasno vrati kući. Njezina duga odsutnost razljuti Justina koji je, smatrajući da laže, optuži da ima ljubavnike i tjednima je drži u njezinoj sobi samo na kruhu i vodi. Kada joj njezina odana služavka Maum Sally (OLIVIA COLE), slobodna Afroamerikanka, pokuša pomoći, biva ubijena.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju