Na vrhu brda s kojeg se vide polja pamuka sve dokle pogled seže, u mirnu seoskom krajoliku Južne Karoline 1842., 19 godina prije Građanskog rata, smjestila se Mont Royal, kuća na plantaži, njezini robovi te aristokratska obitelj Main.

1.ep., 13. lipanj

Na vrhu brda s kojeg se vide polja pamuka sve dokle pogled seže, u mirnu seoskom krajoliku Južne Karoline 1842., 19 godina prije Građanskog rata, smjestila se Mont Royal, kuća na plantaži, njezini robovi te aristokratska obitelj Main: Clarissa (Jean Simmons), njezin suprug Tillet (Mitchell Ryan), njihov živahni 18-godišnji sin Orry (Patrick Swayze) i njihove dvije kćeri Ashton (Temi Le Anne Epstein), 8 i Brett (Nikki Creswell), 6.
Budući da mora ići na West Point, zgodni Orry napušta Mont Royal i odlazi u Charleston da bi se ukrcao na parobrod prema sjeveru. Putem sretne prekrasnu mladu ženu i njezinu sluškinju, čija se kočija pokvari. Riječ je o Madeline Fabray (Lesley Anne Down), tamnokosoj Kreolki iz New Orleansa, i Maum Sally (Olivia Cole), slobodnoj Afroamerikanki. Njihov je vozač ozlijeđen. Orry se zaustavi kako bi im pomogao, otjeravši opasnu zmiju iz prevrnute kočije koja je sada djelomično potopljena u rijeci punoj otrovnica. Orry i Madeline zaljube se na prvi pogled te Orry ponudi Madeline da je odvede do njezina odredišta, do obližnje plantaže „Resolute“.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju