Novi izazovi prelijepe Jade Pinkett Smith u novoj sezoni serije 'Sestra Hawthorne'.

(Hawthorne), 2010., Sony
Dramska serija, 2. sezona
10.epizoda
Redatelj: Mikael Salomon

Balansirajući između obitelji i karijere, šefica medicinskih sestara, udovica i majka tinejdžerke, Christine Hawthorne bori se kako bi opstala u svijetu između birokracije, bezosjećajnih doktora i apatičnih kolega koji su zatvoreni u sistemu koji je zaboravio kome služi.

Nagrade:
Serija je 2010. godine dobila nagradu 'Image' za najbolju glumicu. Jadi Pinkett Smith ovo je prva glavna uloga u TV seriji, a ona je ujedno i izvršna producentica.
2011. godine serija je nominirana za nagradu 'Image' u tri kategorije (najbolja glumica, dramska serija i sporedna uloga). Osvojila je nagradu 'Vision' 2012. godine u kategoriji najbolje glumice.

ULOGE:
Jada Pinkett Smith … Christina Hawthorne
Michael Vartan … Dr. Tom Wakefield
David Julian Hirsh … Ray Stein
Suleka Mathew … Bobbie Jackson
Vanessa Bell Calloway …. Gail Strummer
Hannah Hodson … Camille Hawthorne

 

U bolnici Richmond Trinity šefica osoblja Christina Hawthorne (Jada Pinkett Smith) nastoji sve držati u najboljem redu kako bi pacijentima omogućila najbolje liječenje. U privatnom životu Christina je nedavno ostala bez supruga koji je preminuo te je majka tinejdžerke Camille (Hanna Hodson). Uz sve to Christina se mora baviti bolničkom birokracijom, doktorima i apatičnim kolegama koji se nalaze u sustavu koji je zaboravio da je tu kako bi pomogao ljudima. Christina je ponosna što se uvijek brine za svoje pacijente te im omogućava da ne padnu u ruke stroge bolničke birokracije.

U NOVOJ SEZONI
Bolnica Richmond Trinity je na rubu bankrota te generalni direktor kaže sestri Christini Hawthorne i doktoru Tomu Wakefieldu da će se institut zatvoriti. Zamoli ih da se pridruže Morrisseyju i svojim drugim kolegama u James River Hospital. Tom je odlučan da će otići tamo ukoliko Christina odluči isto otići u tu istu bolnicu. Kada Christina prihvati posao kućne njegovateljice, Tom će razmotriti ponudu iz prestižne bolnice New York City. No prije negoli itko napusti Trinity, žrtva pucnjave treba njihovu pomoć u bolnici James River, u koje je glavna, cinična šefica osoblja Gail Strummer.

O GLAVNOJ GLUMICI - JADA PINKETT SMITH
Glumica se okušala i kao producentica i redateljica, a poznata je kao filantrop i supruga Willa Smitha. Uloga u ovoj seriji joj je prva vodeća rola, a potpisuje se i kao koproducentica. Mogli smo je čuti u sinkronizaciji u oba nastavka filma 'Madagaskar' i gledati u 'The Women', 'Matrix: Reloaded' i 'Matrix: Revolutions', 'Collateral', 'Parazan grad' i dr. Njezina produkcijska kuća '100%Womon' producirala je film 'Igra osjećaja' u kojemu je i glumila. Jada je poznata po opreznom biranju projekata u kojima će sudjelovati, studirala je ples i glumu u Sjevernoj Karolini.  Jade je rođena u Marylandu, a zanimljiv je podatak da joj je majka bila medicinska sestra. Zajedno je pohađala satove plesa s legendarnim Tupacom Shakurom, s kojim je bila bliska prijateljica. Bila je pjevačica pop rock benda Wicked Wisdom. Ona iWill Smith imaju dvoje djece, Jaden i Willow. U proljeće 2012. godine Pinkett Smith je lansirala web seriju 'Red Table Talks', sa svojom kćerkom i majkom kako bi ohrabrila dijalog među obitelji. Sa svojim suprugom Will Smithom susrela se na setu 'Princ s Bel aira'. Tamo je bila na audiciji za djevojku njegovog lika. Jade je odbijena, jer je bila preniska, a rola je pripala Niiji Long. Jade i Will su svejedno postali prijatelji te su prohodali 1995. godine. Nakon snimanja filma 'Collateral' 2004. godine supružnici Smith uplatili su 20 000 dolara scijentolozima. Međutim kasnije su demantirali da su pripadnici Scijentološke crkve.

O LIKOVIMA I GLUMCIMA:
CHRISTINA HAWTHORNE

Christina Hawthorne obavlja težak posao u bolnici. Njezina je misija pomoći pacijentima da ne upadnu u rupe lošeg medicinskog sustava. Posvećenost njima ne ostavlja joj mnogo prostora da se brine dovoljno za sebe i svoju kćer. Nakon suprugove smrti nastoji ići dalje, ali zbog zahtjevnog posla zapravo nije ni imala vremena suočiti se sa svojom žalošću. Odnos s kćeri tinejdžerkom ponekad se naruši, osobito kada svoje dužnosti u bolnici stavi ispred njezinih potreba. Ipak, Christina je dobra majka koja se koristi kreativnošću kako bi se nosila s obiteljskim obvezama. U novim nastavcima Christina se nalazi pred još jednim životnim problemom- bankrotom bolnice.

TOM
Dr. Tom Wakefield (Michael Vartan) je onkolog i šef kirurgije. On je jaka ličnost koja je jako povezana s Christinom, osobito nakon što je liječio njenog preminulog supruga od tumora. Tom je na početku nove sezone na raskrižju svoje liječničke karijere.

Michael Vartan
Michael Vartan je rođen u Parizu, a slavu stekao u ulozi agenta u seriji Alias. U filmski opus ovog glumca spadaju filmovi Užas iz rijeke, Za sve je kriva svekrva u kojem je glumio s Jennifer Lopez i Jane Fondom, Nikada se nisam poljubila u kojem je glumio s Drew Barrymore. U televizijski opus ovog glumca spadaju uloge u seriji Ally McBeal te uloga Sir Lancelota u seriji Tajne Avalona u kojoj glumi s Angelicom Huston.

RAY STEIN
Ray je jedan od rijetkih muških tehničara među medicinskim sestrama u bolnici. Zbog toga je često frustriran, budući da ne može zaraditi poštovanje kod osoblja i pacijenata kao njegove kolegice.

David Julian Hirsh
David je Kanađanin, završio je kriminalistiku i englesku književnost u Montrealu. Nakon diplome doselio je u New York zbog Kazališnog instituta te glumio u nekoliko brodvejskih produkcija. Producirao je i glumio u dokumentarnom filmu 'Camp Hollywood' koji je osvojio nagradu Gemini.

BOBBIE JACKSON
Bobbie je najbolja Christinina prijateljica i jedna od boljih sestara u bolnici. Pametna je, iskrena, požrtvovna i duhovita. Ipak i ona se bori sa svojom nesigurnošću. Ostala je bez noge i radi s protetičkom, te ne otkriva kako joj se to dogodilo. Jedino je s njom Christina potpuno otvorena i povezana.

Suleka Mathew
Rođena u Indiji i odrasla u Kanadi, Suleka iza sebe ima 20-ogodišnju glumačku karijeru. Prošla je i film, televiziju, radio i kazalište. Najzapaženije uloge su joj u serijama 'Muškarci na stablima' i 'Da Vinci's Inquest'. Među posljednjim snimila je film 'Republic of Love' te mini seriju 'Posljednji dani planeta Zemlje'.

CANDY SULLIVAN
Candy je nova i vrlo susretljiva medicinska sestra koja je postala hit u bolnici. Na glasu je zbog 'posebne pažnje' koju je pružala vojnicima ranjenima u ratu što ona smatra podrškom nacionalnim trupama u borbi. Unatoč tome, vrlo je sposobna kao sestra i član Christininog tima na kojeg može računati.

Christina Moore
Christina se pojavljivala u nizu serija, a hrvatska publika ju je mogla gledati u 'Special Unit 2' koja se prikazivala na Novoj TV. Na velikom ekranu ostvarila je role u filmovima 'Bez vesla', 'In the Hole', 'Second Skin' i dr. Diplomirala je na sveučilištu u Illinoisu, a udana je za glumca Johna Duceyja.

CAMILLE
Camille je Christinina kći, buntovna tinejdžerica koja je bila bliskija s pokojnim ocem nego s majkom. Sada kada su ostale same Camille se ponaša kao da joj je cilj izludjeti majku svojim ponašanjem. Kontinuirano laže i nastoji manipulirati, a posebno uživa s bakom u partnerstvu sklopljenom protiv Christine. Ipak nije posve iskvarena, povremeno s majkom dijeli trenutke iskrenosti i ljubavi, osobito kada si priznaju da su itekako slične.

Hannah Hodson
Hannah je glumila u filmu 'Ron Clark Story' za koji je osvojila nagradu Young Artist Award. Svoj glumački debi imala je u filmu Spikea Leeja 'Jesus Children of America'. Uloge je ostvarila i u 'The Greatest', 'Sati vožnje' i '25/8'. Snimila je brojne reklame među kojima je najzapaženija ona za Nike koju je režirao Spike Lee.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju