SUB-NED 03.45

(Revolution), SAD, 2012., avanturistička serija

Izvršni producenti: Jon Favreau, Kathy Lingg

Glume:

Billy Burke - Miles Matheson
Tracy Spiridakos -Charlie Matheson
Giancarlo Esposito -Tom Neville
Zak Orth - Aaron Pittman
David Lyons - Sebastian 'Bass' Monroe

Nova TV donosi uzbudljivu avanturističku sagu producenta J. J. Abramsa ('Izgubljeni') i izvršnog koproducenta Jona Favreaua ('Iron Man'), o obitelji koja se očajnički pokušava ujediniti u postapokaliptičnom američkom krajoliku, u svijetu praznih gradova, lokalnih paravojnih postrojbi i junačkih boraca za slobodu, u kojem je svaki komad misteriozno netragom nestao.

'Revolucija' je veličanstvena romantična saga sveobuhvatnog dosega, s intimnim fokusom. No ovo je ujedno i drama o obitelji – i onoj u kojoj smo rođeni i onoj koju smo izabrali.

Na dodjeli nagrada Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, serija je osvojila nagradu za najbolju televizijsku seriju, a nagrađena je i prestižnim Emmyjem za izvanrednu koreografiju kaskaderskih scena.

O seriji:

'Revolucija' je serija o dvije vrste obitelji: o obitelji u kojoj se rađamo i onoj koju sami biramo. Ovo je uzbudljiv put nade i ponovnog rođenja viđen očima jedne uporne mlade žene Charlie Matheson (TRACY SPIRIDAKOS) i njezina brata Dannyja (GRAHAM ROGERS). Nakon što Dannyja otme jedan od vođa militanata, kapetan Tom Neville (GIANCARLO ESPOSITO) zbog mračnijih motiva, Charlie se mora povezati sa svojim odsutnim ujakom Milesom (BILLY BURKE), bivšim američkim marincem koji živi osamljenim životom. Njih dvoje, sa skupinom preživjelih bjegunaca, poći će osloboditi Dannyja, svrgnuti militante s vlasti i pokušati ponovno uspostaviti Sjedinjene Američke Države. Istodobno istražuju i misterij nestanka struje i pitaju se hoće li se ikada (i kako) struja vratiti.

Miles zna da će on i njegova skupina trebati pomoć da bi spasili Dannyja, stoga počinju potragu za Norom (DANIELLA ALONSO), pobunjenicom koja se bori protiv militanata. Danny će uskoro vidjeti što je sve sposoban učiniti kapetan Neville.

U bijegu od militanata, Nora vodi Milesa i Charlie natrag u pobunjenički kamp. Dok se skupina približava Nevilleu i njegovim ljudima, raste i njihova nada da će pronaći Dannyja, sve dok im zapanjujuće otkriće gotovo ne pokvari planove. Uslijedit će mnogobrojni izazovi, a neće ih biti moguće nadvladati bez čelične volje i neizmjerne hrabrosti koja je jedino što preostaje onome tko izgubi sve što je imao, uključujući i obitelj.
 

 

Nagrade i nominacije za nagrade:

2013. 'Primetime Emmy Awards'
• nagrada za najbolju koreografiju u serijalu, mini-seriji ili filmu
• nominacija u kategoriji najboljih vizualnih efekata


2013. 'Saturn Awards'
• nagrada za najbolju televizijsku seriju
• nominacija u kategoriji najbolje televizijske glumice (Tracy Spiridakos)
• nominacija u kategoriji najboljeg televizijskog glumca (Billy Burke)
• nominacija u kategoriji najboljeg sporednog televizijskog glumca (Giancarlo Esposito)


2013. 'BMI Film & TV Awards'
• nagrada za glazbu u seriji (skladatelj Christopher Lennertz)


2013. 'People's Choice Awards'
• nominacija u kategoriji najomiljenije nove dramske serije


2013. 'TV Guide Awards'
• nominacija u kategoriji najomiljenije nove televizijske serije
• nominacija u kategoriji najomiljenijeg zlikovca (Giancarlo Esposito)


2014. 'Saturn Awards'
• nagrada za najbolju televizijsku seriju (izjednačeno s 'Hannibalom')
• nominacija u kategoriji najboljeg sporednog televizijskog glumca (David Lyons)
• nominacija u kategoriji najbolje sporedne glumice (Elizabeth Mitchell)


O glumcima:

BILLY BURKE
(Miles Matheson)

Obožavateljima ovog žanra najpoznatiji je po ulozi Charlieja Swana u 'Sumrak sagi'. Vidjeli smo ga i u trilerima pod redateljskom palicom Gregoryja Hoblita, 'Portal smrti' s Diane Lane i 'Slom' s Anthonyjem Hopkinsom i Ryanom Goslingom, u romantičnoj komediji 'Gozba ljubavi', drami 'Sirena za uzbunu' s Johnom Travoltom i Joaquinom Phoenixom, 'Mafija' Jima Abrahama i mnogim drugim.
Na malim ekranima, Burke je ostvario epizodne uloge u serijama 'Djevojke na zadatku' i 'Jedna od dečki'. Prije toga, radio je na sedam epizoda druge sezone akcijske hit-serije '24 sata'. Uz to, imao je epizodnu ulogu u seriji 'Wonderland', a gostovao je i u serijama 'Zakon i red', 'Na rubu' i 'Završni udarac'.

 

 

 

TRACY SPIRIDAKOS
(Charlie Matheson)

Rođena u Winnipegu u Manitobi, Spiridakos je ondje živjela do svoje četvrte godine, kada su roditelji nju i dva brata odveli u selo Skala u Grčkoj, južno od Sparte. Obitelj i prijatelji oduvijek je smatraju zabavljačicom i znali su da je samo pitanje vremena kada će se odlučiti na selidbu u Vancouver i krenuti na putovanje da postane glumica, što je oduvijek i htjela biti. Već na samom početku karijere doživjela je uspjeh, a uskoro je dobila i prvu veliku ulogu. Pojavila se u brojnim televizijskim produkcijama, poput serija 'Lovci na natprirodno', 'Hellcats', 'Frikovi', 'Poput ljudi' i vlastite serije, 'Majority Rule', u kojoj glumi gradonačelnicu. Uz to, glumila je i u brojnim televizijskim filmovima, poput 'RAGZ'. Ostvarila je ulogu i u igranom filmu 'The New Girl'.

 

 

 

GIANCARLO ESPOSITO
(Kapetan Tom Neville)

Giancarlo Esposito proslavljeni je televizijski, filmski i kazališni glumac čija karijera traje već nekoliko desetljeća. Njegov najnoviji uspjeh, za koji je dobio izvrsne kritike i brojne nagrade, je uloga u AMC-jevoj nagrađivanoj i hvaljenoj seriji 'Na putu prema dolje', u kojoj glumi s Brianom Cranstonom. Esposito je za svoj rad dobio priznanje u obliku nominacije za nagradu Independent Spirit Award za ulogu u filmu 'Fresh'. Među zapaženim Espositovim televizijskim ulogama su: 'Klub otpisanih', 'NYC 22', 'Odjel za umorstva: Život na ulici' i 'Zakon i red'. Također, poznat je i kazališnoj publici po svojem nagrađivanom radu na kazališnim daskama. Glumi u svjetskog premijeri komada 'Storefront Church', pisca i redatelja Johna Patricka Shanleyja, dobitnika Pulitzera i nagrade Tony.

 

 


ZAK ORTH
(Aaron)

Zak Orth poznat je po ulogama u filmovima 'Glazba i stihovi', 'Melinda i Melinda' i 'Romeo + Juliet' Baza Luhrmanna. Ostvario je epizodne uloge u serijama 'Televizijska posla', 'Na rubu' i 'Sestra Jackie'. U kazalištu, nastupao je u izvedbama 'The Pain and the Itch', 'Suburbia' i 'Tri sestre'. Orth je 1992. godine diplomirao scensku umjetnost na Sveučilištu DePaul.

 

 

 

 

 

 

DAVID LYONS
(Bass)

David Lyons diplomirao je na Nacionalnom institutu dramskih umjetnosti, najprestižnijoj australskoj glumačkoj školi, a u kazalištu je nastupao s dvije vodeće australske kazališne trupe: Sydney Theatre Companyjem i Melbourne Theatre Companyjem.
Godine 2005. dobio je epizodnu ulogu u popularnoj policijskoj dramskoj seriji 'Blue Heelers'. Uz ulogu u dugotrajnoj i kultnoj sapunici 'Susjedi', Lyons je imao glavnu ulogu Josha “ET” Holidaya u akcijskoj pomorskoj seriji 'Pomorska ophodnja'. Godine 2008. dobio je ulogu u prestižnoj seriji 'Hitna služba'.
Na filmskom platnu, Lyonsa smo vidjeli u igranom filmu 'Storm Warning'. Ostvario je i zapaženu ulogu kockara s mračnom tajnom u trileru 'Cactus', čija je radnja smještena u australskoj zabiti. Uz njega, u tom filmu glumi i australska glumačka legenda Bryan Brown.

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju