''Ratna bolnica'' je dramska serija smještena u 2006. godinu. Serija prikazuje užurbane živote zaposlenika bolnice, liječnika i medicinskih sestara koji su došli onamo iz cijeloga svijeta.

2.ep. - 28. srpnja

Rebeccu gotovo pregazi kamionet pun vojnika Afganistanske nacionalne armije koji se zaputio u bolnicu. Njihov vođa, za kojega se ispostavi da je operativac Američkih specijalnih snaga, unese jednoga od svojih ljudi koji je u bunilu zbog teške infekcije koju nikada nisu vidjeli ni Rebecca ni Robby. Kad još jedan pacijent oboli od te iste infekcije, postane očito da tim ima posla s vrlo zaraznim sojom, otpornim na antibiotike. Nemaju pojma o kakvom je soju riječ, odakle je došao ili kako zaustaviti njegovo širenje dok se stanje njihovih pacijenata pogoršava. Pukovnik Marks nema izbora. Mora proglasiti karantenu za operacijsku salu, jedinicu intenzivne njege i sobu za oporavak – liječnici su prisiljeni operirati u kantini. Ako uskoro ne stave situaciju pod kontrolu, neću moći liječiti nove ranjenike. U međuvremenu, Rebecca zajedno s Pedersonovom odlazi izvan baze u Žensku kliniku gdje zateknu lokalnu ženu koju treba hitno operirati da bi preživjela.

3.ep. - 29. srpnja

Rebecca potroši zalihu krvi dok ona i Bobby operiraju vojnika s teškim prostrelnim ranama, prisiljavajući pukovnika Marksa da potraži darivatelje. Pedersenova ispituje jedinicu stradalog vojnika o okolnostima koje su dovele do pucnjave, no njihova se priča ne poklapa. Simon obnovi staru vezu s privlačnom fotoreporterkom na zadatku. Marks imenuje Rebeccu časnicom za moral, čija je glavna zadaća planirati tjednu zabavu osoblja u bazi. Ona nevoljko pristaje te uz pomoć tima organizira ples na temu Zapada s logorskom vatrom, hranom, glazbom, plesom i mehaničkim bikom. Vans otkrije da nije nadaren samo za prevođenje.

4.ep. - 30. srpnja

Kad Simon sazna da helikopter medicinske zračne evakuacije treba otići po zalihe, dogovori vožnju do njegove farme koja je na putu. No plan se izjalovi kad piloti helikoptera uoče svjetleće metke te se moraju neočekivano zaustaviti kako bi pokupili američkog vojnika s više rana od šrapnela. Bobby i Rebecca moraju obraditi rumunjskog civila koji je pretrpio moždanu hemoragiju te ga valja hitno operirati kako bi preživio. Simon se ne uspijeva vratiti na vrijeme za operaciju te preko mobitela u helikopteru daje upute Rebecci. Bobby i Pedersenova pregledavaju visokog časnika Američkih zračnih snaga koji pati od napadaja nesanice – časnika čeka misija koja je presudna za strateške operacije Zračnih snaga. Nema vremena za odmor: Marks se nosi s CT skenerom koji se pregrijava, odsutnim kirurgom i priopćenjem nepovoljne dijagnoze.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju