U tijeku je godišnja hokejaška utakmica između Kanađana i Amerikanaca, a bojnica Grace Pedersen pozvana je radi konzultacija, kad pomoćnog radnika i četvero ozlijeđene djece dovedu iz sirotišta koje su napali Talibani.

11.ep. - 18. kolovoza

U tijeku je godišnja hokejaška utakmica između Kanađana i Amerikanaca, a bojnica Grace Pedersen pozvana je radi konzultacija, kad pomoćnog radnika i četvero ozlijeđene djece dovedu iz sirotišta koje su napali Talibani. No kad se vrati zagonetni agent Specijalnih snaga, tzv. „Snake Eater“, pukovnik Marks i Pedersenova saznaju da nije sve onako kako se čini. Znajući da će daljnje ispitivanje povećati emocionalnu traumu kod djece, Pedersenova je zaglavila između svoje profesionalne i osobne etike te potrebe da otkrije što djeca znaju o prijetećem talibanskom napadu. Dok se Pedersenova bori s vlastitom savjesti, kanadski i američki hokejaški timovi igraju nadigravanje – timovi se pokušavaju psihološki nadmudriti. Kapetan Bobby Tang i bojnica Rebecca Gordon nađu se u eskalirajućem rivalstvu koja eksplodira na klizalištu kada stvari izmaknu kontroli. U međuvremenu, Rebecca nastavlja očijukati sa Snake Eaterom, na Simonovu žalost. A Will je opet zajedno sa svojim mladim prijateljem.

12.ep. - 19. kolovoza

Napušteni ruski bunker – pukovnik Marks i inženjer kapetan Fitzharold (Fitz) istražuju je li to dobra lokacija za novu kliniku. No klinika nije onoliko sigurna koliko se prvotno mislilo i oni slučajno aktiviraju neeksplodiranu eksplozivnu napravu. Pukovnik Marks završi s manjim ozljedama, no Fitz se nabio na komad šipke. Fitza i pukovnika Marksa brzo odvedu u bolnicu gdje je u odsustvu pukovnika Marksa za trijažu zadužena bojnica Rebecca Gordon. Zbog prethodne grupe ranjenika, zalihe su im pri kraju, a operacijom da spase Fritza potrošit će njihove posljednje resurse. Čini se mogućim dok u traumu ne dovedu afganistansku obitelj, žrtvu zasjede. Slijedeći pravila ratne trijaže, Rebecca mora odabrati - obitelj ili Fitz – tko će od njih ići u operacijsku salu i preživjeti, a tko će morati čekati, što znači sigurnu smrt. Bobby kreće na terapiju obuzdavanja ljutnje kod Pedersenove, iako poriče da ima problem. No dadiljanje Arefa prijeti Bobbyjevoj smirenosti i prisiljen je suočiti se s ružnom istinom.

13.ep. - 20. kolovoza

Još jedan uobičajeni dan u Ženskoj klinici. Bojnice Rebecca Gordon i Grace Pedersen brinu se za bolesne, dok medicinske sestre Pam Everwood i Suzy Chao pomažu, a bojnica Hasti Samizay prevodi. Kad pokušaju ubiti Samizay, Rebecca je prisiljena uzeti svoje oružje i obraniti svoje prijatelje. Rebecca zapuca i ozlijedi napadača. No, budući da je odana svojoj profesiji, odmah mu krenu spašavati život. No metak koji je bio namijenjen Samizay, upuca jednu od njezinih. Bolnica je u šoku što je ubijen jedan od njihovih te se i Rebecca i Bobby moraju boriti sa svojim osjećajima kada ih pozovu da spase život čovjeku koji je ubio njihova prijatelja. Dr. Simon Hill primi hitan poziv usred noći nakon čega se poljulja njegovo povjerenje u Rebeccu i potakne ga da pije, čime ugrozi svoju liječničku dozvolu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju