Nakon sudara putničkog autobusa i vojnog konvoja u bolnicu dovoze nekoliko ozlijeđenih. Kapetan Bobby Trang liječi teško opečenu ženu.

8.ep. - 11. kolovoza

Nakon sudara putničkog autobusa i vojnog konvoja u bolnicu dovoze nekoliko ozlijeđenih. Kapetan Bobby Trang liječi teško opečenu ženu. Njegova procjena njezinih šansi za preživljavanje protivi se stručnom oku zapovjednika Willa Royala. Will smatra da neće preživjeti te moli pukovnika Marksa da je radije puste da umre nego da troše resurse pokušavajući je održati na životu. No i pukovnik Marks i bojnica Rebecca Gordon podupiru Bobbyjevu odluku. Ovo prouzroči raskol između liječnika i medicinskih sestara jer Bobby i Rebecca bdiju nad svojom pacijenticom. Willu odvrati pozornost jedan od pacijenata, mladi dečko koji se uhvati Willa i slijedi ga uokolo poput psića. A bojnica Grace Pedersen ima zahtjevnog pacijenta: mladić koji je podigao masturbaciju na posve novu razinu.

9.ep. - 12. kolovoza

Bolnica je u stanju pripravnosti kada dovedu ozlijeđenog pritvorenika (Kamaala) optuženog za aktiviranje improvizirane eksplozivne naprave. Vans ga prepozna kao starog prijatelja. Iako je pukovnik Xavier Marks zabranio Vansu da komunicira s Kamaalom, Vans želi saznati istinu te se šokira kada otkrije da je vojnik Afganistanske nacionalne armije, koji je upucao Kamaala, još jedan njegov stari prijatelj, Salman. Vans je rastrgan. Kamaal tvrdi da je nevin, no Salman kaže da je Kamaal kriv. Komu da vjeruje? Kad Kamaal pobjegne tijekom raketnog napada, vojna policija sumnjiči Vansa, a pukovnik Marks ne može puno učiniti da ga zaštiti. Dok vojna policija traži nestalog Kamaala, dr. Simon Hill mora upotrijebiti svoje jedinstvene sposobnosti u liječenju čangrizavog generala koji nikako da prestane plakati.

10.ep. - 13. kolovoza

Kad pozovu dr. Simona Hilla i kapelanicu Marjorie Plottel da liječe i utješe narednika Geoffryja Daumsa, teško ozlijeđena pacijenta, njihovi svjetovi samo što se ne sruše. Simon se sprema suočiti se s krivnjom i ljutnjom zbog prošlosti koja ga progoni. A Plottel je izgubila svoju vjeru. Daums, koji je pretrpio tešku ozljedu kralježnice i možda ostane tetraplegičar, pozove kapelanku Plottel da mu pomogne da se nosi sa svojom vlastitom vjerom. Pokušavajući se iskupiti u svojim vlastitim očima, Simon moli pukovnika Marksa da mu dopusti da obavi rizičnu operaciju kako bi pomogao Daumsu da ponovno može koristiti ruke. Budući da je obećala Daumsu da ga neće ostaviti, Plottel je u operacijskoj Sali zajedno sa Simonom koji operira. Prijateljski duhovit odgovor pretvori se u zajedljivu primjedbu kada se sukobe kirurg i kapelanica. Dok se stvari u operacijskoj Sali zahuktavaju, bojnice Rebecca Gordon i Grace Pedersen moraju hitno reagirati u Ženskoj klinici kada mlada afganistanska učiteljica dovede svoje mlade štićenice koje su otrovane i mogle bi umrijeti.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju