Suvremeni čuvar zakona u stilu onih iz 19. stoljeća. Šerif koji pravdu istjeruje na način da je uvijek na meti kriminalaca i u sukobu s nadređenima.

11.ep - ponedjeljak 28. svibnja
Raylan se nadao da će racija usmjerena protiv Boyda Crowdera uvjeriti njegove sljedbenike da progovore o ubojitoj eksploziji laboratorija, no ostao je razočaran. Boydu ostaju odriješene ruke da nastavi kriminalne radnje za koje policija misli da imaju svrhu pomoći njegovu ocu Bou, koji upravo izlazi na uvjetnu kaznu, da ponovno uspostavi kontrolu nad svojim kriminalnim carstvom. Raylan odlazi u zatvor ispitati posramljenoga harlanskog šerifa, Huntera Mosleyja.

12.ep - utorak 29. svibnja
Bo Crowder nalazi se u Miamiju gdje obećava predati Raylana narkobosu Giju Reyesu u zamjenu za sastojke za proizvodnju metamfetamina. U Lexingtonu šerifi traže Arla Givensa da se ubaci u klan Crowderovih da bi nekako povezali Boyda s eksplozijom u laboratoriju. Raylan se ne slaže, ali i Art i zamjenik državnog odvjetnika David Vasquez pristaju platiti 20.000 dolara za suradnju. Arlu se nije svidjela sinovljeva ideja da bude ozvučen i Art je naredio Raylanu da se povuče. Ava se za to vrijeme budi u domu Hawkinsovih, Ava govori Winoni da ide odsjesti kod prijateljice. No kod kuće ju je čekao Crowderov pobočnik Hestler Jones i Ava odlazi u Raylanov motel, samo da bi vidjela kako Winona odlazi nakon seksa s bivšim suprugom.

13.ep - srijeda 30. svibnja
Boyd vidi da Ava nije raspoložena prihvaćati isprike za stara nedjela. Jasno mu je da je u nevolji kada ga je rođak Johnny izgrdio zbog uništavanja pošiljke kemikalija za koje je mislio da će ih oteti glavi obitelji, Bou. Art i Raylan vjeruju da je Boyd imao prste u uništenju 12 bačva efedrina, kao i u eksploziji u laboratoriju i da je očito da podriva kriminalne radnje svoga oca. Pripremaju Arla za njegov sljedeći sastanak s Boom. Bo shvaća da Boyd želi osujetiti njihove ilegalne poslove s drogom. Uvjerava Ernesta i Pilar, brata i sestru koji rade kao plaćeni ubojice za narkobosa Gija Reyesa iz Miamija, da će platiti dva milijuna dolara koje duguje njihovu šefu. Bo se odrekao Boyda i izvršava svoju prijetnju da će ubiti sljedbenike svoga sina. Zatim govori Arlu da je sada na njemu da izda svoga sina, Raylana.
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju