Za vrijeme sastanka u rudniku na kojem finaliziraju planove za eksploziju i popratno urušavanje kojim će prikriti pljačku plaća rudara, Boyd se mudro služi svojim mobitelom kako bi prisluškivao Kylea Rourkea i njegove sudionike, pri čemu doznaje da neće oklijevati da ga ubiju da sakriju tragove.

3. sez., 5. ep. - 11. srpnja

Za vrijeme sastanka u rudniku na kojem finaliziraju planove za eksploziju i popratno urušavanje kojim će prikriti pljačku plaća rudara, Boyd se mudro služi svojim mobitelom kako bi prisluškivao Kylea Rourkea i njegove sudionike, pri čemu doznaje da neće oklijevati da ga ubiju da sakriju tragove. Na temelju informacija koje je dobio od Deweya Crowea i Arla i Helen Givens, Raylan ispituje Boyda o identitetu krivotvoritelja koji unovčuje invalidninu nestalog Walta McCreadyja. Dok je Kyleova pažnja dovoljno dugo odvraćena da sabotira detonator koji namjeravaju iskoristiti za eksploziju u rudniku, Boyd govori Raylanu da bi krivotvoritelj mogao biti Winston Baines, fundamentalistički propovjednik koji je za Crowderove rješavao lažirane čekove. Kada je ostavio poruku za Avu, Boyd se pridružuje Kyleu i njegovim partnerima Pruittu i Marcusu u rudniku, gdje planiraju obaviti pljačku. Nakon što je odglumio infarkt, Boyd i njegovi partneri premještaju Kylea iz rudnika u prikolicu gdje se nalazi predradnik smjene Shelby, koji čuva plaće radnika. Međutim, iako su sigurni u svoj plan da ubiju Boyda i Shelbyja u eksploziji u rudniku, Kyle i ostali nisu računali na to da će ih Boyd razotkriti i raznijeti kamionet kojim su trebali pobjeći tako da se čini da su poginuli u pljački koja je pošla po zlu.


3. sez., 6. ep. - 12. srpnja

Dok FBI ispituje Boyda i Avu Crowder o pljački i eksploziji u rudniku te nestaloj gotovini, Winona sprema povjerljive transkripte sušenja u prostoriji za dokaze u uredu maršala, gdje otkriva da prašnjava kutija koju je dobila sadrži 200 tisuća dolara u zaboravljenim, starim novčanicama od 100 dolara. Zanima je jesu li prave te jednu od novčanica nosi u banku u Lexingtonu, gdje stiže točno u vrijeme pljačke banke. Kad je pljačkaš Carter Hayes vidi kako grčevito drži novčanicu, uzima je i udara Winonu u lice te bježi sa svojim sudionikom. Kreće potraga za pljačkašima banke, a Raylan se zaklinje da će se osvetiti za napad na njegovu bivšu ženu.
Nakon što je, uz pomoć snimaka sigurnosnih kamera, identificiran pljačkaš banke Frank Reasoner, legendarni pljačkaš koji boluje od neizlječive bolesti i koji je uvjetno pušten zbog emfizema, Art se okreće njegovoj uznemirenoj supruzi Jenny za pomoć. Putem Skypea, Art dogovara Frankovu predaju dok se prisjećaju dogodovština prije 30 godina. Maršali se pripremaju za akciju, a Carter i njegov pristaša Bobby Green pripremaju se za pljačku banke u obližnjem gradu Versaillesu. No kad zbog repirke Frank ne može doći do zraka, Bobby i Carter odlaze sami obaviti posao. Istovremeno, Winona govori Raylanu da se brine da će je povezati s novčanicom iz prostorije za dokaze, a koju je izgubila u pljački.
 

7.ep - 12. srpnja

Dok njezin suprug Gary Hawkins pokušava skupiti interes za svojeg konja za utrke, Winona je u panici nakon što je otkrila da novčanica od 100 dolara koju je Raylan našao nakon pljačke banke nije ista kao ona koju je izgubila u pljački. Spreman da spasi Winonu od uhićenja zbog uzimanja novčanice iz prostorije za dokaze, Raylan slijedi tijek novca koji je zaplijenjen za vrijeme uhićenja pljačkaša banke. No u okružnome zatvoru doznaje da je njegov kolega Tim Gutterson već uzeo gotovinu. Premda je uspio zamijeniti novčanicu izgubljenu za vrijeme pljačke, Raylan otkriva da je Tim već skenirao novčanice za FBI-jevu bazu podataka, a Winona priznaje da je zapravo uzela svih 200 tisuća dolara iz prostorije za dokaze u nadi da će time riješiti svoje i Garyjeve financijske probleme. Istovremeno, nakon pljačke plaća u rudniku, izvršna potpredsjednica Black Pike Coala Carol Johnson zapošljava Boyda kao zaštitara prije kontroverznog slučaja na Saveznome sudu.

Nakon što Winona pristane vratiti sav novac koji je uzela, ona i Raylan nailaze na zapreke u obliku povećane zaštite u sudnici u kojoj sudac Michael Reardon vodi saslušanje u slučaju Black Pike. Međutim, dok ona i Raylan pokušavaju zamijeniti gotovinu, skenirane novčanice postaju razlog pokretanja istrage o tome zašto se ponovno pojavila valuta koja se već desetljećima ne upotrebljava. No premda Raylan i Winona uspijevaju prikriti nestanak gotovine tijekom pregleda prostorije za dokaze, njihovi planovi da zamijene gotovinu opet nailaze na poteškoće kad zbog dojave o bombi dolazi do evakuacije sudnice.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju