Trinaest nastavaka, a svaki donosi nečiju smrt. Tko je sljedeći, te zašto je baš on odabran? Odgovore donosi svaki novi nastavak hit serije 'Otok smrti'.

(Harper's Island), 2009. SAD, serija
Autori: Ari Schlossberg, Jeffrey Bell

13 epizoda, 1.sezona
'Otok smrti' je hit serija koja je specifično zaokružena u trinaest nastavaka, jer u posljednjem otkriva ubojicu. Svaki novi nastavak znači i nečiju smrt. Nesređeni odnosi u obitelji, ljubavni odnosi i duhovi iz prošlosti neke su od okosnica radnje, no svaki novi nastavak ove serije krije puno strašniji scenarij. Svi su osumnjičeni, svi skrivaju tajnu, ali i svima prijeti smrt.

Serija je snimana u predivnom krajobrazu Vancouvera u Kanadi. Zanimljiv je podatak da cijeli glumački cast nije znao u kojem će nastavku umrijeti. Jedina je iznimka bio glumac Richard Burgi.

Abby Mills dolazi svom najboljem prijatelju Henryju na vjenčanje. No nitko ne zna što za nju znači povratak u Harper's Island. Prije sedam godina tamo je ubijena njena majka, koja je bila žrtvom manijaka. Kasnije je ubojicu Abbyne majke ubio njen otac, lokalni šerif. Njen najbolji prijatelj Henry se ženi djevojkom svojih snova, Trish Wellington, lijepom i bogatom nasljednicom. No kako počne svadbeni tjedan, ljudi počinju misteriozno nestajati i umirati. Svaki novi nastavak je poguban za goste. Kako započinju ubojstva tako šerif zabrani napuštanje otoka, a time ostavlja žrtve na milost i nemilost nepoznatom ubojici. Svadbeno slavlje i tjedan zabave će se pretvoriti u surovu borbu za preživljavanjem. No ni tu ne staju problemi. Uzvanici počinju sumnjati da se potencijalni ubojica krije među njima. Previše osumnjičenih, premalo vremena i stalna umorstva dodatno uzburkaju tajne koji pojedini stanovnici taje godinama. Henry i Trish su planirali vjančanje iz bajke, no bajka je postala priča strave te surova borba za pukim preživljavanjem.

ULOGE
Elaine Cassidy ... Abby Mills
Christopher Gorham ... Henry Dunn
Katie Cassidy ... Trish Wellington
Matt Barr ... Christopher 'Sully' Sullivan
C.J. Thomason …….Jimmy Mance
Gina Holden ... Shea Allen
Brandon Jay McLaren ... Danny Brooks
Dean Chekvala……. J.D. Dunn
David Lewis…. Richard Allen
Victor Webster ……..Hunter Jennings
Jim Beaver ... Sheriff Charlie Mills
Richard Burgi …..Thomas Wellington
Amber Borycki ... Beth Barrington
Cassandra Sawtell ... Madison Allen
Cameron Richardson ... Chloe Carter
Ali Liebert…… Nikki Bolton
Chris Gauthier ………Malcolm Ross
Harry Hamlin…….Marty

ELAINE CASSIDY ... ABBY MILLS
Nakon što je ostavila svoju obitelj i prijatelje, te otišla u L.A., Abby se vraća u Harper's Island. To je mjesto njenog rođenja, ali i mjesto njenih najgorih strahova. Prije sedam godina njena majka je bila žrtva serijskog ubojice. Njen otac šerif je zato poslao Abby daleko od te velike obiteljske tragedije. Lijepa brineta u ranim dvadesetima je u biti Henryjeva najbolja prijateljica koja unatoč odbojnosti prema destinaciji odluči prisustovati vjenčanju. Abby pri dolasku u Harper's Island progone razne noćne more, koje se na njenu strahotu i obistine. Pri dolasku na otok, susretne Jimmyja koji ju pokušava ponovno pomiriti s rodnim krajem i prijateljima.
Glumica Elaine Cassidy je rođena 3. prosinca 1979. u Irskoj. Ova prelijepa brineta je u sretnom braku s britanskim glumcem i producentom Stephenom Lordom. Elaine je glumila u britanskoj seriji 'The Ghost Squad' i raznim filmovima poput 'A Room With A View', 'Little White Lie'. Za ulogu u filmu 'Fingersmith', Elaine je nominirana za nagradu Irskog filma i televizije 'IFTA', a za ulogu u filmu 'Disco Pigs' bila je nominirana za IFTA nagradu, te 'British International Film Award'. Ulogom u filmu 'Felicia’s Journey' bila je nomnirana za nagradu 'Genie'.

CHRISTOPHER GORHAM ... HENRY DUNN
Henry je mladoženja. S obzirom da je ostao bez oba roditelja, Henry se veseli dolasku brata J.D.-a. Odrastao je radeći u Harper's Islandu brinući se za brod tamošnjeg mogula Thomasa Wellingtona, a sada je pak zaručen s njegovom prelijepom kćeri Trish. Možda je osvojio srce lijepe Trish, no još uvijek osjeća netrpeljivost svog budućeg punca koji bi sve učinio da se vjenčanje odgodi.
Glumac Christopher Gorham je rođen 14. kolovoza u Kaliforniji. Glumio je u popularnoj seriji 'Ružna Betty'. Mogli smo ga vidjeti u seriji 'Felicity' te raznim SF serijama. Zapažene gostujuće uloge Christopher je imao u serijama 'CSI' te 'Buffy ubojica vampira' i 'Baywatch'. Gorham je glumio i u filmovima 'Ne tako običan život' s glumačkim zvijezdama Ewanom McGregorom i Cameron Diaz te filmu 'Batman'. Na Kalifornijskom sveučilištu upoznao je svoju sadašnju ženu, glumicu Anel Lopez Gorham. Iako ne svira trubu naučio ju je kao bi se što bolje pribiližio ulozi u filmu 'Druga strana raja' u kojem je glumio s Anne Hathaway. Za ulogu u tom filmu dobio je nagradu 'Camie'.

KATIE CASSIDY ... TRISH WELLINGTON
Trish Wellingtoni je tatina kći koja se jedino na svijetu želi udati za čovjeka svog života, Henryja Dunna. S obzirom da joj novac nikada nije predstavljao problem, Trish želi da njeno vjenčanje bude kao iz bajke. No to se nažalost neće dogoditi. Vjenčanje će se pretvoriti u pravi horor. Trish se zatim nađe rastragana između dva čovjeka koje voli najviše na svijetu, budućeg supružnika i voljenog oca, koji radi sve kako bi sabotirao njenu svadbu. No tu dolazi i Hunter, bivši dečko koji je odlučio povratiti Trish u svoje naručje. Rastrgana između duhova prošlosti i svoje budućnosti Trish doživljava najgoru noćnu moru svake mladenke - propalo vjenčanje.
Katie Cassidy je rođena 25.studenog 1986. godine u Los Angelesu. Njen otac David Cassidy je bio pop zvijezda sedamdesetih godina prošlog stoljeća, dok joj je majka Sherry Williams bila profesionalni model, te je ostavila svoju karijeru kako bi odgajala svoje kćeri. U Katienu poznatu obitelj pripadaju ujaci Shaun i Ryan Cassidy te baka i djedovi Jack Cassidy, Evelyn Ward i Shirley Jones. Glumica je glumila u seriji 'U sedmom nebu'. Ostvarila je i uloge u filmovima 'Black Christmas', 'Taken' te 'Click'.

MATT BARR ... CHRISTOPHER 'SULLY' SULLIVAN
Christopher 'Sully' Sullivan je Henryjev kum. Nadimak mu je Sully, a tako ga zovu svi njegovi prijatelji. Vrlo je optimističan i ima smisla za humor, te živi život punim plućima. Sully je omiljen među ženama, te Henryev najbolji prijatelj iz srednje škole. Sully se najviše veseli vjenčanju upravo zbog zgodnih djeveruša. Pri dolasku u Harper's Island baca oko na zgodnu Chloe.
Glumac Matt Barr je rođen 14. veljače 1984. godine u Texasu. Najpoznatiji je po ulozi u filmu 'American Pie Presents Band Camp'.” Glumio je i u poznatim serijama poput 'One Tree Hilla', 'E.R.', 'Kosti' te 'O.C.'

C.J. THOMASON …….JIMMY MANCE
Jimmy Mance je lokalni ribar koji je jako sretan zbog vjenčanja Henryja i Trish. Jedan od glavnih razloga zbog čega ga taj događaj iznimno veseli je činjenica da će vjenčanju prisustovati Abby, njegova tiha patnja iz djetinjstva. Iako se nisu čuli niti vidjeli punih sedam godina Abby će se jako iznenaditi kada otkrije koliko je Jimmy vremena proveo misleći na nju.
C.J. Thomason je rođen 16. prosinca. Njegovom televizijskom opusu možemo pridodati serije poput 'CSI: NY', 'General Hospital', a pojavio se i u filmu 'Transformers'.Thomason trenutno producira dokumentarac o životu kazališnim glumcima mjuzikla u New Yorku. C.J. je počeo glumiti s trinaest godina.

GINA HOLDEN ... SHEA ALLEN
Čini se kako Shea Allen ima sve. Sada samo treba proslaviti vjenčanje svoje mlađe sestre Trish. Shea je udana za Richarda i ima prelijepu, ali pomalo čudnu kći. No naizgled idiličnoj životnoj situaciji, Sheini problemi su puno veći. Problemi s mužem se manifestiraju preko njene kćeri Madison. Shea se nađe na životnoj prekretnici kada njen suprug Richard postane osumnjičenik za ubojstvo.
Gina Holden je rođena 17. ožujka 1975. u Kanadi. Počela je glumiti u dobi od pet godina. Japan smatra svojom drugom domovinom. Naime kada je bila mlada radila je kao model u toj zemlji. Glumila je u seriji 'Smallville', te filmu 'Fantastična četvorka. Osim glume, Gina se aktivno bavi i volonterskim radom.

BRANDON JAY MCLAREN ... DANNY BROOKS
Danny Brooks je djever te jedan od najboljih Henryjevih prijatelja s koledža. Vrlo je osjećajan i uvijek želi napraviti pravu stvar. Kada vidi nepravdu ne može samo tako prijeći preko nje. Danny uvijek želi ispraviti stvari.
Brandon Jay Mclaren je rođen 3.srpnja 1981. u Vancouveru. Glumio je u serijama 'Power Rangers S.P.D.' i 'Smallville'

DEAN CHEKVALA……. J.D. DUNN
J.D. je Henryjev brat. Nasuprot Henryju J.D. je osamljeni darker čije je tijelo prekriveno tetovažama. Uvijek buntovan J.D. je jedina obitelj Henryju. Njegov odnos prema drugima te njegov stil života uvijek ostavlja pitanje da li J. D. skriva neku mračnu tajnu. Ponekad zastrašujući, J.D. straši sve oko sebe. S druge strane on je neopisivo šarmantan, tajnovit i privlačan.
Dean Chekvala je rođen 22. veljače, a glumio je u serijama 'Zakon brojeva' i 'Navy CIS'. Pojavio se i u nekoliko nezavisnih filmova. Diplomirao je u školi 'Steppenwolf 'u Chicagu. Trenuto živi u L. A.-u gdje je član kazališne kompanije 'Rushforth Productions'.

DAVID LEWIS…. RICHARD ALLEN
Richard je Shein muž i Trishin šurjak. Ušao je u obitelj Wellington, a s time i u njihov obiteljski posao. Njegov posao nije nimalo lak. Svaki dan treba se dokazati Wellingtonima, a posebno svom tastu. Richard njeguje dobre odnose s njim, no ustvari je već u procesu osvete čovjeku koji je njegov život pretvorio u pakao.
David Lewis je rođen 4. kolovoza u Južnom Vancouveru. Glumio je u serijama 'Kyle XY', 'Eureka' i 'Smallville'. Glumio je u filmu 'Shoes Off' koji je na Filmskom festivalu u Cannesu bio nagrađen kao najbolji kratki film. U slobodno vrijeme David voli zaigrati golf.

VICTOR WEBSTER ……..HUNTER JENNINGS
Hunter je bio Trishin dečko s koledža. Potječe iz ugledne i moćne obitelji kao i cijela Trishina obitelj. Strastven je i energičan, ali u drugu ruku sebičan i nepouzdan zbog čega je i Trish odlučila prekinuti s njim. Hunter pod svaku cijenu želi spriječiti Trish da se oženi te se tako pojavljuje na njenoj svadbenoj proslavi.
Victor Webster je rođen 7. veljače 1973. u Kanadi. Njegova glumačka karijera je počela ulogom u seriji 'Sunset Beach' te u seriji 'Naši najbolji dani'. Glumio je i s Diane Lane i John Cusackom u filmu 'Moraš voljeti pse.'

JIM BEAVER ... SHERIFF CHARLIE MILLS
Sheriff Mills je oličje zakona na otoku. Mills je čovjek koji je ubio Johna Wakefielda, serijskog ubojicu koji mu je ubio ženu. Naizgled čvrst, proživio je veliku tragediju, smrt svoje žene Sarah i odlazak kćeri Abby. Nakon što je zaustavio bjesomučna ubojstva Charile se nada oporavku njegovog odnosa s kćeri Abby. No, vremena su se promijenila, a Charlie ima mračnu tajnu koju ne namjerava podijeliti sa svojom kćeri.
Jim Beaver se rodio 12. kolovoza, te je kazališni i televizijski glumac, pisac scenarija i filmski povjesničar. Glumio je u seriji 'Treći kamenčić od sunca'. U njegov filmski opus spadaju filmovimi 'Adaptacija', 'Zločeste djevojke', 'Magnolija' i 'Život Davida Galea'. Jim je odlikovan zbog svojeg sudjelovanja u Vijetnamu.

RICHARD BURGI …..MR. WELLINGTON
Thomas Wellington je konzervativan i moćan mogul. Trish ga obožava, no on ne preferira Henryja, njenog budućeg supruga. Thomas je navikao da sve bude po njegovom, te je klasičan primjer moćnika. Oženjen je sA ženom koju više zanima njegov novac, a voli se petljati i u živote svojih kćeri. Ne odobrava brak svoje ljubimice Trish, te je odlučan u namjeri da ga zaustavi.
Richard Burgi je rođen 30. srpnja. U njegov televizijski opus možemo ubrojiti uloge u seriji 'Kućanice'. Imao je i mnogobrojne gostujuće uloge u serijama poput 'Sutkinja Amy', 'CSI', '24' i 'Seinfeld'. U njegov filmski opus spadaju filmovi 'Hostel', 'Petak 13' i 'Hostel 2'.

AMBER BORYCKI ... BETH BARRINGTON
Beth Barrington djeveruša i bivša Trishina cimerica. Lijepa, energična i pustolovna. Iako nije odrasla u izobilju kao cimerica Trish, Beth je uvijek vesela i puna života.
Amber Borycki je rođena 6. lipnja, 1983. u Vancouveru. Započela je svoju filmsku karijeru kao dijete s navršenom godinom dana, u filmu Toma Sellecka 'Runaway'. Glumila je filmovima 'Mrak film 3', 'John Tucker mora umrijeti'. Borycki je dijete kreativnih i avanturistčkih roditelja zbog kojih se zaljubila u putovanja i aktivan život.

CASSANDRA SAWTELL ... MADISON ALLEN
Madison Allen je Sheaina i Richardova kći. Ona je slatka, dražesna no ponekad i priločno zastrašljiva. Mnoga djeca uživaju u nestašluku no Madison možda malo previše voli raditi spačke. Uvijek ima tendenciju da indicira što se događa na Harper's islandu bolje nego svi odrasli. Ona zna nešto što drugi ne znaju, nešto jako, jako loše.
Cassandra Sawtell je rođena 29. siječnja. Glumila je u televizijskom filmu 'Imaginary Playmate,' a bavi se profesionalnom glumom od svoje šeste godine. I dalje živi sa svojom obitelji u Vancouveru te tečno govori francuski.

CAMERON RICHARDSON ... CHLOE CARTER
Chloe Carter je zavodnica, seksi i impulzivna. Chloe je Trishina djeveruša. Chloe zanima sve oko serijskih ubojstava, a najviše ju intigrira ubojstvo Abbyine majke i njen ubojica John Wakefield. No ispod tašte plavuše nalazi se inteligentna djevojka koja traži ljubav i romantiku. Chloe dolazi na vjenčanje sa svojim dečkom Calom, no na nju baci oko zgodan kum Sully.
Cameron Richardson je rođena 11.listopada 1979.u Louisiani. Glumila je u filmu 'Alvin and the Chipmunks.' Bila je model u Japanu te se često nalazila na listama najseksi žena današnjice.

ALI LIEBERT…… NIKKI BOLTON
Nikki Bolton je stara Abbyina prijateljica koja živi na otoku te upravlja lokalnom tavernom. Ona je oštorumna i nevjerojatno seksi. Ne suzdržava se konverzacijskih obračuna te je jako samouvjerena. Oduševljena je Abbyinim povratkom u Harper's island te se veseli svadbenom slavlju.
Ali Liebert je počela svoju glumačku karijeru joj u vrtiću. Glumila je u filmu 'The Break-Up Artist.' Član je odbora za razvoj kazališne kompanije. Rođena je u Vancouveru te je pohađala Kanadsku školu za glumu.

CHRIS GAUTHIER ………MALCOLM ROSS
Malcolm Ross je djever i velik ispijač piva. Pokušava se probiti u poduzetničkim vodama. Njegova namjera da poveća svoj kapital utječe na njegovo ponašanje. Upravo zbog posla Malcom ima stresan život. Zbog ljubavi prema novcu, Malcom je u stanju napraviti stvari za koje njegovi prijatelji nikad ne bi pomislili da je u stanju napraviti.
Chris Gauthier je rođen 27. siječnja u Engleskoj, ali se preselio u dobi od pet godina u Kanadu. U njegov televizijski opus uključuje se serije 'Zvjezdana vrata', 'Eureka' i 'Supernatural'. Glumio je filmu 'Nesanica'.

HARRY HAMLIN……. UJAK MARTY
Ujak Marty je zamjenski tata Henryju. On predstavlja očinsku figuru mladoženji koji je ostao bez oba roditelja. Ujak Marty voli biti u središtu pažnje. Počeo je tulumariti u svojim mladim godinama i do sada nije stao. No ispod površine zabavnog i neodgovornog ujaka stoji osoba koja zaista brine o Henryju i koji bi napravio sve da ga zaštiti.
Harry Hamlin je dobio tri nominacije za Zlatni globus za ulogu u seriji 'L.A. Law.' Glumio je još u serijama 'Veronica Mars' i 'Movie Stars', a sudjelovao je i u plesnom showu. Proglašen je u časopisu 'People' kao najseksi živućim čovjekom 1987.godine. Hamlin živi u Los Angelesu sa svojojm ženom, inače glumicom Lisom Rinna. Zanimljiv je podatak da Henry ima starijeg sina s prelijepom 'James Bond djevojkom' Ursulom Andress.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju