Prije nego što nastupi pravda, slijedi OPASNA IGRA! Dobitnica Emmyja i Zlatnog globusa Glenn Close u ulozi odvjetnice u borbi protiv korupcije i kriminala. Od 20. lipnja na Novoj TV!

(Damages), SAD, 2007., serija
1. sezona, 13 nastavaka
Redatelj: Allen Coulter

Uloge:
Glenn Close ... Patty Hewes
Ted Danson ... Arthur Frobisher
Tate Donovan ... Tom Shayes
Rose Byrne ... Ellen Parsons
Željko Ivanek ... Ray Fiske
Noah Bean ... David Connor
Anastasia Griffith ... Katie Connor

Nagrade:

- Emmy 2010. - 5 nominacija (Glenn Close za najbolju glavnu žensku ulogu, Ted Danson - najbolja muška uloga, Lily Tomlin – najbolja ženska gostujuća uloga; Martin Short – najbolja sporedna muška uloga i Rose Byrne – najbolja sporedna ženska uloga)
- Zlatni globus 2010. – 3 nominacije
- Golden Reel 2010. – nominacija za najbolju montažu zvuka
- Emmy 2009. - Glenn Close za najbolju žensku ulogu i 6 nominacija
- Satellite 2009. - Glenn Close za najbolju žensku ulogu
- Zlatni globus 2008. – Glenn Close za najbolju žensku ulogu u seriji i tri nominacije
- Emmy 2008. – 3 nagrade (za najbolji casting, Glenn Close za najbolju glavnu ulogu i Željko Ivanek za najbolju sporednu ulogu) i 4 nominacije
- Actor 2008. - nominacija Glenn Close za najbolju žensku ulogu
- Writers Guild of America 2008. – nominacija za najbolju novu seriju
- Satellite Award 2007. – nominacija Glenn Close za najbolju žensku ulogu

'Opasna igra 'je zajedno sa serijom 'Mad Men' postala 2008. godine prva serija koja se prikazuje isključivo na kablu nominirana za nagradu Emmy u kategoriji za najbolju dramsku seriju.

Mlada, inteligentna i ambiciozna, tek nedavno diplomirana pravnica, Ellen Parsons (Rose Byrne) postaje štićenica Patricije Hewes (Glenn Close), nemilosrdne odvjetnice s dugogodišnjim iskustvom, kojoj baš ništa ne predstavlja prepreku do dobivanja parnice. Patty ne smije stati ništa na put, jer ona će manipulacijom, dobrom, ali i opasnom strategijom doći do svog cilja. Na kocku je spremna staviti sve, pa čak i obitelj, poznanike i prijatelje.

Kada pripravnica Ellen Parsons prihvati posao u vodećem odvjetničkom uredu na Manhattanu, njezino uzbuđenje zbog velike prilike koja joj se pružila, ubrzo se pretvara u strah i neizvjesnost. Naime, Ellen postane dio velike parnice koja može postati neizmjerno opasna i za njen život. Ellenina nova šefica i mentorica je moćna odvjetnica Patty Hewes, poznata u New Yorku po tome što su njeni klijenti često oni koji se bore protiv velikih i moćnih korporacija.
Patty radi na velikom slučaju u kojem se sudi Arthuru Frobisheru (Ted Danson), jednom od bogatijih poslovnih ljudi u zemlji. Frobisher je optužen za ilegalno poslovanje s dionicama tvrtke zbog kojeg su njegovi zaposlenici bankrotirali dok je on svoje bogatstvo zadržao. Ignorirajući nastojanja Frobisherovog odvjetnika Raya Fiskea (Željko Ivanek) da se napravi kompromis i sklopi nagodba, Patty očekuje pobjedu svog tima i davanje skupe lekcije korumpiranom tajkunu.
Patty će učiniti baš sve da privede opasnog milijunaša Frobishera pred lice pravde i baš ništa je u tome neće spriječiti.

GLENN CLOSE
(Patty Hewes)

- dobitnica Emmyja i Zlatnog globusa, Glenn Close u seriji 'Opasna igra' glumi Patty Hewes, nemilosrdnu odvjetnicu čiji su oštri instinkti za istinom i pravdom njena vodilja u rizičnim pravnim bitkama koje vodi njen odvjetnički ured u New Yorku
- glumica Glenn Close odrastala je u Africi i Švicarskoj. Prije selidbe u New York ondje je glumila u kazalištu, a debitira na Broadwayu 1974. u predstavi Love for Love
- prvu od pet nominacija za Oscara Glenn Close će zaraditi ulogom u filmskoj adaptaciji bestsellera Johna Irvinga 'The World According to Garp'. Za ostale nominacije za Oscara zaslužni su filmovi The Big Chill, The Natural, Fatal Attraction, Nine Lives i Dangerous Liaisons
- Glenn Close pamtimo i po ulogama u filmovima poput 101 Dalmatinac, Stepfordske supruge, Le Divorce, Air Force One, Hamlet
- Nominaciju za Emmy je Glenn dobila zbog uloge u hit seriji Will i Grace, a u epizodnim ulogama pojavljivala se i u serijama Na rubu zakona, Zapadno krilo, The Tracy Ullman Show, Simpsoni.

ROSE BYRNE
(Ellen Parsons)

- Rose Byrne glumi ambicioznu mladu pravnicu koja upada u mrežu prijevara i laži nakon što počne raditi u uredu moćne odvjetnice Patty Hewes kojoj je glavni cilj strpati moćnog biznismena u zatvor
- Rose je rođena u Australiji u Sydneyju gdje započinje i svoju glumačku karijeru u kazalištu za mlade. Nakon što je glumila u svom prvom filmu Dallas Doll sa Sandrom Bernhard, pojavljuje se u filmovima Two Hand, drami iz 1999. My Mother Frank te filmu redateljice Clare Law The Goddes of 1967 za čiju je ulogu dobila i nagradu na Venecijanskom filmskom festivalu 2000. godine.
- Nakon pojavljivanja u Zvjezdanim stazama, Rose se pojavljuje u filmovima I Capture the Castle i City of Ghosts.
- 2004. glumi s Peterom O'Tooleom u Troji , a s Joshom Hartnettom i Diane Kruger u trileru Wicker Park. Dvije godine kasnije pojavljuje se u filmu Sofije Coppole Maria Antoinette
- Rose Byrne glumila je i u serijama: Fallen Angels, Wildside, Big Sky, Heartbreak High, Murder Call

TED DANSON
(Arthur Frobisher)

- dobitnik Emmyja Ted Danson glumi Arthura Frobishera, nemilosrdnog milijunaša koji se bori spasiti bogatstvo od svojih bivših zaposlenika koje zastupa odvjetnica Patty Hewes.
- U svojoj 40-ogodišnjoj karijeri Ted Danson dokazao se kao jedan od najpopularnijih i najuspješnijih glumaca Hollywooda.
- Proslavio se ulogom u popularnoj seriji Kafić uzdravlje, a za ulogu Sama Malonea dobio je i Emmyja. Nakon toga gledali smo ga i u serijama Becker i Ink. Osim uloge u Help Me Help You, Dansona smo mogli vidjeti u serijama poput: Laverne & Shirley, Family, Benson, Frasier, Veronica’s Closet, Heist te filmovima The Women’s Room, Something About Amelia, Once Upon a Spy, Cowboy, We Are the Children, Thanks of a Grateful Nation, It Must Be Love i Our Fathers.
- U filmovima u kojima je glumio, zapamćene su njegove uloge u: Tri muškarca i kolijevka, Tri muškarca i mlada dama, Spašavajući vojnika Ryana, Made in America, Mumford, Body Heat

ŽELJKO IVANEK
(Ray Fiske)

- Željko Ivanek glumi Frobisherovog odvjetnika
- Željko je rođen u Ljubljani, a diplomirao je na Yaleu 1978., a zatim upisao Dramsku akademiju u Londonu. Njegov uspjeh na Broadwayu kulminirao je i nagradom Drama Desk za predstavu Cloud Nine, a nominaciju za Tonyja dobio je za ulogu u Brighton Beach Memoirs, Two Shakespearean Actors i The Caine Mutiny Court-Martial.
- Na filmu se pojavio uz bok Jacka Lemona u Mass Appeal, a glumio je i u filmovima: Rachel Rover, School Ties, Ridley Scottovom White Squall, Donnie Brasco, A Civil Action, Snow Falling on Cedars, Hannibal, Black Hawk Down, Dogville, The Manchurian Candidate i The Hoax s Richardom Gereom.
- Mogli smo ga gledati i u serijama poput 24, Oz, Odjel za umorstva. U epizodnim ulogama Ivanek se pojavljuje u serijama Njujorški plavci, Dosjei X, Frasier, Hitna služba, Zakon u L.A., Zapadno krilo, Izgubljeni...

NOAH BEAN
(David Connor)

- Noah Bean glumi dečka Ellen Parsons, Davida Connora
- Nakon filmskog debija 1998. u filmu Williamstowne, Noah Bean započinje karijeru na televiziji ulogom u seriji Ed. Pojavljuje se i 2001. u seriji Zakon i red, a kao gostujući glumac pojavljuje se i u hit seriji Numb3rs.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju