Treća sezona Emmyjem nagrađivane serije inspirirana je velikom investicijskom prijevarom 2009.godine.

(Damages 3), SAD, 2010., serija
3. sezona, 13 nastavaka
Redatelji: Allen Coulter, Mario Van Peebles, Edward Bianchi

Uloge:
Glenn Close..... Patty Hewes
Rose Byrne..... Ellen Parsons
Tate Donovan..... Tom Shayes
Campbell Scott..... Joe Tobin
Lily Tomlin ..... Marilyn Tobin
Martin Short..... Leonard Winstone
Keith Carradine..... Julian Decker

Nagrade:
- Emmy 2010. - 5 nominacija (Glenn Close za najbolju glavnu žensku ulogu, Ted Danson - najbolja muška uloga, Lily Tomlin – najbolja ženska gostujuća uloga; Martin Short – najbolja sporedna muška uloga i Rose Byrne – najbolja sporedna ženska uloga)
- Zlatni globus 2010. – 3 nominacije
- Screen Actors Guild 2011/12.- 2 nominacije
- Golden Reel 2010. – nominacija za najbolju montažu zvuka
- Emmy 2009. - Glenn Close za najbolju žensku ulogu i 6 nominacija
- Satellite 2009. - Glenn Close za najbolju žensku ulogu
- Zlatni globus 2008. – Glenn Close za najbolju žensku ulogu u seriji i tri nominacije
- Emmy 2008. – 3 nagrade (za najbolji casting, Glenn Close za najbolju glavnu ulogu i Željko Ivanek za najbolju sporednu ulogu) i 4 nominacije
- Actor 2008. - nominacija Glenn Close za najbolju žensku ulogu
- Writers Guild of America 2008. – nominacija za najbolju novu seriju
- Satellite Award 2007. – nominacija Glenn Close za najbolju žensku ulogu

Svaka sezona nagrađivane serije 'Opasna igra' inspirirana je stvarnim događajima. Dok je prva sezona bazirana na skandalu Enron 2001. godine, druga sezona referirala se na veliku energetsku krizu 2001. u Kaliforniji, dok je treća sezona inspirirana Ponzijevom shemom Bernieja Madoffa iz 2009.godine.

Autori serije Glenn Kessler i Todd A. Kessler su braća, a ujedno su i glumili u seriji Glenn je bio agent Werner, a Todd je glumio vratara Perryja. Režiju ove sezone prihvatio je redatelj i glumac Mario Van Peebles.

Patty Hewes je ponovno u akciji i kreće u najizazovniji slučaj svoje karijere. Briljantna odvjetnica sada je zadužena da vrati milijarde dolara nestalih u najvećoj investicijskoj prijevari u američkoj povijesti, prijevari iza koje stoji cijenjeni financijaš Louis Tobin.

Inspiriran nedavnim događajima svjetske ekonomske krize, treća sezona serije daje svoj specifičan potpis u formi pravnog trilera. Novi nastavci prate događaje godinu dana kasnije u odnosu na vrijeme koje prati druga sezona.
Patty Hughes ovaj put bavi se obitelji Tobin, tajnim klanom koji će odlučno štiti svoje interese po svaku cijenu.
Deset mjeseci nakon tužbe protiv UNR-a Patty Hewes kao povjerenica suda zastupa oštećene stranke čijih je 70 milijarda dolara pronevjerio financijski ulagač Louis Tobin. Pattyn je cilj spriječiti ljutite oštećenike u njihovoj nakani da uzmu pravdu u svoje ruke pa stoga kreće u mukotrpnu potragu za pronevjerenim novcem koji je Tobin navodno skrio. No na putu joj stoji odvjetnik Leonard Winstone čiji je cilj zaštititi Tobine od razjarenih ulagača. Istodobno, Ellen Parsons zaposlila se u Uredu pomoćnika okružnoga tužioca, gdje procesuira zločine vezane uz preprodaju droge. U prvom nastavku treće sezone vidjet ćemo kako Ellen nastoji okrenuti dilera Donnieja Rhynea protiv dobavljača.
Nakon što imenuje Toma Shayesa (Tate Donovan) partnerom u tvrtki, Patty ispituje Tobinovu suprugu Marilyn (Lily Tomlin). Želi saznati što se odigralo na večeri u povodu Dana zahvalnosti, kad je Louis obitelji priznao zločin. Marilyn tvrdi da nije znala za pronevjeru niti zna je li njezin suprug skrio ikakav novac. Štoviše, tvrdi da ona i njezin sin Joe (Campbell Scott), koji je policiji i prijavio očev zločin, žele pomoći ulagačima da se osove na noge.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju