Priča o legendi i ljubavi koja se odvija na egzotičnoj lokaciji drevne civilizacije Maya.

11.-12.ep - ponedjeljak 9. siječnja
Eliseo se naljuti kada sazna da su Aymar i Nicolás u vezi. Kapetan Solís primjećuje da je Eliseo ljutit i pita ga je li mu savjest mirna. Eliseo mu kaže da je sve što ima zaradio vlastitim radom i da ne zna na što je Hernán mislio kad je spominjao blago. Objašnjava mu da se nije vratio i posjetio ih jer je bio previše povrijeđen zbog smrti svog prijatelja. Aymar i kapetan Solís ostaju zadovoljni tim objašnjenjem. Leonardo kaže Nicolásu da je njihov tata jako ljut na Davida jer je zanemario posao i da mu je zabranio povratak na imanje. Kaže mu i da će izmijeniti oporuku u njegovu (Nicolásovu) korist i da je siguran da neće to prihvatiti jer ga dobro poznaje. Nicolás mu kaže da se netko mora brinuti o imanju i da će morati to prihvatiti ako je njihov tata tako odlučio, ali i da će imati na umu njegove i Davidove interese. Kapetan Solís kaže Aymar da mu se čini da se nikomu ne sviđa. Leonardo pita svog tatu zašto ignorira Nicolásovu djevojku i kapetana Solísa. Eliseo mu odgovara da mu se to samo čini. Maura kaže Luisi da joj je Aymar smetnja, ali da je neće biti teško ukloniti s puta jer će Nicolás biti njezin. Eliseo također smišlja kako udaljiti Aymar od Nicolása.
Botel je bijesan zbog pljačke koja se dogodila u njegovoj kockarnici i kaže Royu da je siguran da su pljačkaši bili Vicente Ramos (David) i Cuco te da će im se osvetiti. G. Eliseo kaže Nicolásu da će izmijeniti oporuku u njegovu korist, ali jedino uz uvjet da ne daje Davidu ništa dok ne promijeni ponašanje. Aymar vidi Mauru i Davida kako se ljube i spriječi Leonarda u tome da ih vidi. G. Eliseo predlaže Nicolásu da razmisli o svojoj vezi s Aymar jer ona nije na njegovoj razini. Kaže mu da je Karina (Maura) lijepa, kulturna i profinjena te da bi mu ona bila idealna supruga. Nicolás se naljuti i kaže mu da je to što je rekao o Karini istina, ali da on voli Aymar. Moli ga da je više ne omalovažava. Kapetan Solís predlaže g. Eliseu da održi obećanje koje je dao Hernánu i da se pobrine za njegovu ženu i kćer sada kad je bogat.

13.-14.ep - utorak 10. siječnja
Luisa i Maura ukradu crni biser i okrive Aymar da bi je otjerali s imanja. Nicolás pita Davida kakva mu se čini Aymar. David mu odgovara da je lijepa i jednostavna te da je mislio da voli profinjenije žene. Nicolás mu kaže da je njihov tata mislio da bi mogao biti s Karinom, ali da on voli Aymar. Lisandro kaže svojoj mami da ne želi da i dalje bude gazdina ljubavnica jer je ljudi ogovaraju. Kaže joj da ona za g. Elisea označava samo zabavu i da je nikada neće ozbiljno shvatiti. Paloma ga ispljuska. María Teresa pokuša upozoriti Davida na to da je Botel naredio svojim ljudima da ga istuku. David joj ne povjeruje jer vidi da je pijana. G. Eliseo naredi da se pregledaju stvari Aymar i kapetana Solísa jer je nestao crni biser. Pronalazi ga u Aymarinoj sobi zato što ga je ondje stavila Maura. Aymar kaže g. Eliseu da su joj ga mogli podmetnuti on ili Karina (Maura) zato da joj naštete i kaže mu da može pozvati policiju da se otkrije tko je odgovoran. Nicolás dolazi i Eliseo mu kaže da je njegova djevojka ukrala biser. Nicolás mu kaže da je on uzeo biser jer ga je htio pokazati Aymar. Kaže da ga nije stigao spremiti na mjesto i da ga je ostavio u tegli za cvijeće. Nakuk otima Analy. Ona se uspijeva odvezati i bježi, ali Nakuk je pogađa harpunom i teško je ranjava.
Nakuk kaže Analy da ju je uvijek volio i da je htio da bude njegova supruga, ali da je ona odabrala Hernána. Kaže joj da mu je dosadilo njezino odbijanje, ali da je nije htio ubiti. Analy mu u agoniji kaže da je Aymar u opasnosti i umre. Davida istuku Botelovi ljudi. María Teresa mu pomogne izaći iz podruma u kojem je bio zatvoren. Aymar kaže Nicolásu da nije uzela biser i da zna da je preuzeo krivnju da bi je obranio jer sumnja u nju. Kaže mu da ih je onaj tko je to učinio htio rastaviti i da je u tome uspio.

15.ep - srijeda 11. siječnja
Maura (Karina) izazovno kaže Nicolásu da bi voljela biti njegova prijateljica. David kaže Maríji Teresi da radi za Botela i da neće dopustiti da je maltretira, ali da mora prestati piti. David joj kaže da je poznavao osobu koja se isto zvala María Teresa i koja mu je bila vrlo važna. Leonardo vozi pod utjecajem alkohola i doživljava nesreću. Eliseo predbacuje Aquilinu to što je dopustio Leonardu da vozi pod utjecajem alkohola jer mu je dužnost bila paziti na njega.

16.ep - četvrtak 12. siječnja
Aymar nalazi beživotno tijelo svoje majke. Maura (Karina) kaže Nicolásu da je vidjela kako Aymar izlazi iz ureda prije nego što je biser nestao. David pristaje raditi za Botela pod uvjetom da prestane maltretirati Maríju Teresu. Leonardo pita Mauru (Karinu) je li zaista zainteresirana za Nicolása. Maura mu odgovara da se nikada ne bi zaljubila u zaručena muškarca. G. Eliseo želi da Nicolás odustane od vjenčanja s Aymar i kaže mu da je Aymarin otac bio pohlepan čovjek koji je, pokušavajući se domoći blaga, raznio jedan greben i tako poginuo. Kaže mu da su Aymar i kapetan Solís došli od njega zahtijevati svoj dio toga navodnog blaga i da Aymar nije došla samo zato da formaliziraju svoju vezu. Aymar nazove Nicolása da ga obavijesti o smrti svoje majke i primjećuje da on sumnja u njezinu ljubav i njezinu iskrenost. Raúl kaže Aymar da je nikada neće napustiti i moli je da ne misli da se pokušava okoristiti okolnostima jer je shvatio da ona voli drugoga i da joj samo želi ponuditi svoje prijateljstvo. Maura (Karina) licemjerno kaže Nicolásu da joj djeluje tužno i da bi ga voljela nekako utješiti. Luisa kaže Mauri da pokuša Nicolása odvratiti od njegovih problema.

17.ep - petak 13. siječnja
Maura (Karina) izazovno kaže Nicolásu da bi voljela biti njegova prijateljica. David kaže Maríji Teresi da radi za Botela i da neće dopustiti da je maltretira, ali da mora prestati piti. David joj kaže da je poznavao osobu koja se isto zvala María Teresa i koja mu je bila vrlo važna. Leonardo vozi pod utjecajem alkohola i doživljava nesreću. Eliseo predbacuje Aquilinu to što je dopustio Leonardu da vozi pod utjecajem alkohola jer mu je dužnost bila paziti na njega. Aquilino mu odgovara da je Leonardo zahtijevao da mu da ključeve i da ga je morao poslušati jer je ipak gazdin sin. Kapetan Solís zove Nicolása da ga obavijesti o smrti Aymarine majke, ali njega nema pa poruku preuzima Luisa. Maura joj kaže da Nicolás ne smije dobiti tu poruku jer će inače odmah otrčati k Aymar. Ona misli da bi se oni sigurno pomirili, a to joj ne odgovara jer želi osvojiti Nicolása prije nego što joj David svojim zahtjevima pokvari planove. Leonardo se budi i očajan govori svomu ocu da ne osjeća noge. Doktor kaže Eliseu da je Leonardo paraliziran, ali da bi to moglo biti prolazno. Nicolás iznenadi Mauru dok čeka Davida i ona mu kaže da se treba naći s njegovim bratom da bi mu pomogla. Kaže mu da je David kivan jer misli da mu je oduzeo imetak koji mu pripada i predlaže mu da bude na oprezu jer se njegov brat toliko na njega ljuti da bi mogao učiniti svašta. Nicolás joj odgovara da je razgovarao s Davidom i da mu se nije činilo da je ljutit.

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju