Priča o legendi i ljubavi koja se odvija na egzotičnoj lokaciji drevne civilizacije Maya.

23.ep. - ponedjeljak 23. siječnja
Eliseo ne uspije nagovoriti Nakuka da prizna da je ubio Aymarinu majku. Nakuk uzme Elisea za taoca te ga rani i pobjegne kad mu Nicolás i odvjetnik Barazza pokušaju pomoći. Aymar srećom upozna gospođu Manriquez koja radi u vladi i bavi se pritužbama građana. Aymar joj kaže da bi voljela da pomogne radnicima Marija Abascala jer se on prema njima loše odnosi i slabo ih plaća. Paloma postigne da Nakuk prizna svoj zločin. Otac Augusto pita Leonarda što misli o svojoj mami. On mu odgovara da samo zna da ih je ostavila kad su bili djeca. G. Eliseo kaže ocu Augustu da je u njegovoj kući zabranjeno govoriti o Maríji Teresi. David zamoli Cuca da istraži je li Nicolás u kakvoj vezi s Karinom. Kaže mu da je sumnjičav jer je Nicolás prekinuo s djevojkom i da su se opet posvađali kao kad su bili djeca. Cuco mu kaže da je Leonardo taj koji bi ga trebao zabrinjavati jer je on zaljubljen u Karinu. Aymar kaže Raúlu da je tužila njegova oca zbog načina na koji se odnosi prema radnicima. Kad g. Mario to čuje, ljutito joj kaže da će se pokajati.

24.ep. - utorak 24. siječnja
Nicolás postigne da zatvore Nakuka. Eliseo mu kaže da se sve više ponosi njime i da se Karina brinula zbog njega. Kaže mu da bi je trebao drukčije doživljavati i možda zaboraviti Aymar. Nicolás mu kaže da je razmišljao o tome da Karini pruži priliku. Nicolás pokuša nagovoriti Elisea da ne bude tako oštar prema Davidu, ali Eliseo ne popušta. G. Mario otme Aymar, drogira je i odvede na brod da je ostavi na kakvu pustom otoku. Karina (Maura) pripremi večeru s namjerom da zavede Nicolása. Kaže mu da ga voli i da je spremna predati mu se dušom i tijelom. Nicolás joj razjasni da je ne voli i da ne bi bilo pošteno od njega da spava s njome. Luisa kaže Mauri (Karini) da Nicolás nije podlegao njezinim čarima na večeri. Pita je misli li da će moći postići da Nicolás zaboravi Aymar. Maura joj odgovori da je sigurna u to i da će za nekoliko dana Nicolás misliti samo na nju. Aymar očajnički pokušava pronaći način da otiđe s otoka na kojem ju je ostavio g. Mario. Leonardo prigovori Celini zbog toga što ga dan prije nije posjetila, a ona mu kaže da je morala pomoći majci s večerom koju je Karina (Maura) naručila za Nicolása.

25.ep. - srijeda 25. siječnja
Karina se ispravi i kaže Leonardu da je večera koju je naručila Karina (Maura) bila za njezinu kumu. Maura (Karina) kaže Eliseu da je sretna jer je Nicolás pristao na to da započnu vezu i da je sigurna da će ga pridobiti, iako zna da je ne voli, jer ona voli njega. Luisa mu kaže da njezino kumče ima mnogo udvarača milijunaša, ali da ona voli Nicolása, a ne kao Aymar koja je samo htjela njegov novac. Eliseo im kaže da je i on tako mislio, ali da se uvjerio u to da Aymar voli Nicolása i da osjeća da je bio nepravedan prema njoj. Luisi i Mauri ne sviđa se njegova promjena. Otac Augusto pita Nicolása što misli o svojoj majci, a on mu odgovori da ne želi znati ništa o njoj. María Teresa koja je prisluškivala taj razgovor kaže ocu Augustu da je normalno da je njezina djeca mrze. Kaže mu da je to cijena njezina grijeha. Otac joj kaže da je unaprijed znala da joj neće lako oprostiti, ali da mora imati vjere. Kapetan Solís optuži g. Marija za Amyarin nestanak.

26.ep. - četvrtak 26. siječnja
Eliseo kaže Leonardu da će otputovati na Cozumel ispričati se Aymar i ponuditi joj financijsku potporu jer je ostala bez obaju roditelja. María Teresa vidi Davida i Mauru napola razodjevene i ljutito kaže Davidu da je ta žena Nicolásova zaručnica te da su ga oboje izdali i zato više ne želi njegovo prijateljstvo. Eliseo stiže na Cozumel i sazna da je Aymar nestala. Nicolás kaže Luciju da i dalje voli Aymar više od života. On mu predlaže da započne vezu s Maurom (Karinom) i da će s vremenom zaboraviti Aymar. Nicolás mu odgovori da se ne želi poigravati Karininim osjećajima i da će joj reći da ne mogu biti zajedno. Eliseo kaže kapetanu Solísu da je shvatio da Aymar ne želi njegov novac kad je prekinula s Nicolásom i kad je otkrio da ga je Nakuk ucjenjivao lažima.

27.ep. - petak 27. siječnja
Kapetan Solís i Eliseo misle da je Aymar mrtva, ali ona srećom počinje dolaziti k sebi. Nicolás prosi Mauru (Karinu), a ona mu licemjerno odgovara da bi joj bilo draže da je voli nego da je s njom samo zato da zaboravi Aymar, ali da ga svejedno neće odbiti jer mu je ponudila pomoć i voli ga. Leonardo prigovara Mauri, ali ona mu jasno daje do znanja da ga voli samo kao brata. Nakon Maurina odbacivanja Leonardo želi počiniti samoubojstvo, ali Nicolás ga spriječi i oraspoloži. Leonardo mu kaže da nije znao što radi i da više neće pokušati počiniti samoubojstvo. Eliseo zamalo da ne kaže Nicolásu da je Aymar u tešku stanju, ali odustane od toga kad mu Nicolás kaže da je zaprosio Karinu (Mauru).
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju