Priča o legendi i ljubavi koja se odvija na egzotičnoj lokaciji drevne civilizacije Maya.

1.-2..ep. - ponedjeljak 2. siječnja
Ova priča započinje u doba prije nego što su Španjolci došli u Ameriku. Svećenik baca kletvu da svatko tko posjeduje crni biser nikada neće spoznati sreću. Hernán je znanstvenik i u braku je s Analy. Oboje su sretni zbog skorog rođenja svoga prvog djeteta. Eliseo je također znanstvenik i Hernánov je partner. Nakuk je zaljubljen u Analy i mrzi Hernána zbog toga što se oženio njome te samo razmišlja o načinu na koji će ga ubiti. Analy rađa djevojčicu i nestrpljivo očekuje Hernánov povratak. María Teresa je Eliseova supruga i majka trojice dječaka. Osjeća da ju je Eliseo napustio i zaljubljuje se u Víctora. Moli ga da nju i njezinu djecu odvede sa sobom. On joj odgovara da nije spreman za to da bude otac i da bi sa sobom odveo samo nju. Eliseo traži Hernána kako bi ga obavijestio o rođenju njegove kćeri, ali Hernán mu kaže da je na dnu mora pronašao blago. Eliseo mu kaže da moraju izroniti sve što mogu unatoč tomu što se bliži oluja. Aníbal i Catalina Rosenberg zajedno sa svojom kćeri Karinom čine dobrostojeću obitelj. To Roquea Durána čini ljubomornim te naređuje svom vozaču da ih ubije. Eliseo zbog pohlepe postavi dinamit kod grebena i Hernán bude teško ranjen uslijed eksplozije. Hernán moli Elisea da se brine o Analy i o njihovoj bebi. Neki ljudi žive spale Aníbala i Catalinu. Karina uspijeva pobjeći, ali ostaje u šoku nakon što je vidjela kako joj roditelji živi izgaraju.
María Teresa odluči pobjeći s Víctorom i čak je ni plač njezine djece ne ponuka da odustane. Kaže Davidu da mora paziti na svoju braću zato što je najstariji. Ostavlja poruku ocu Augustu. Víctor je nevoljko odvodi sa sobom. Kaže joj kako nije mislio da je u stanju ostaviti svoju djecu. Ona mu odgovara da je to učinila zato što ga voli. Hernán na samrti kaže Analy kako umire sretan zato što je upoznao svoju bebicu i zato što je uz nju bio tako sretan.

 

3.-4.ep.- utorak 3. siječnja
Eliseo kaže ocu Augustu da je to što ga je supruga napustila kazna zbog zla koje je počinio na otoku. Otac mu govori da bi se trebao ispovijedati i moliti za oprost ako se kaje. María Teresa budi se u hotelu i vidi da ju je Víctor napustio i uzeo sav njezin novac. Maura Durán ima medaljon koji je pripadao Karini Rosenberg. Luisa joj kaže da ne smije dugo govoriti o tome ako ga želi zadržati. Karina Rosenberg preživjela je napad u kojem su poginuli njezini roditelji, ali je nažalost izgubila pamćenje. Skitnica Rufino kaže joj da će se zvati Sirenica. Nakuk prosi Analy, no ona ga odbija. On se razbjesni i napadne je te je pokuša silovati. Uto stiže kapetan Solís i govori Nakuku da će ga ubiti sljedeći put kad pokuša nešto učiniti Analy. Roque više ne može micati nogama i doktor mu kaže da će doći trenutak kad se više uopće neće moći micati. María Teresa se pokaje i vraća se po svoju djecu. Otac Augusto kaže joj da mora pričekati Elisea. Bijesni Eliseo kaže joj da im se nikada ne smije približiti jer će je u suprotnom tužiti zbog napuštanja djece. Kaže joj da više nikada neće vidjeti svoju djecu. Elisea slučajno pregazi auto. U nesreći mu je smrskana ruka i moraju mu je amputirati. María Teresa putuje na sjever. Jedna joj žena obeća da će je besplatno prevesti u SAD. Čovjek koji vodi ilegalne emigrante preko granice kaže Maríji Teresi da će je prevesti u SAD ako će raditi za njega kao konobarica u baru. María Teresa pristaje. Eliseo kaže ocu Augustu da je proklet zato što ga je prvo napustila supruga, a zatim je izgubio ruku. Otac Augusto pokušava ga razvedriti. Analy s puno ljubavi i truda odgaja svoju kćer Aymar i tako prođe dvadeset godina.

5.-6.ep. - srijeda 4. siječnja
Maura i David upoznaju se u Botelovoj kockarnici i osjete međusobnu privlačnost. Luisa kaže Botelu da želi da njezina pokćerka upozna mladića iz dobre obitelji kako bi se udala. Botel joj kaže da su najpoželjniji neženje braća Bravo. Nakuk kaže Aymar da joj veza s Raúlom odgovara i da bi ga trebala prihvatiti, a ona mu odgovara da ga ne voli. Luisa predaje Mauri medaljon koji je pripadao Karini Rosenberg. Kaže joj da će od tog trenutka to biti njezino ime jer će joj to pomoći da se približi obitelji Bravo i da dođe do imovine obitelji Rosenberg. Nakuk namješta susret između Raúla i Aymar i javlja to g. Mariju. On ljutito ispljuska Raúla jer mu on kaže da voli Aymar, a ona mu kaže da su zajedno samo kako bi ga naljutila. Raúl kaže Aymar da ga je povrijedilo to što je rekla njegovu ocu da su zajedno samo kako bi ga naljutila. Ona mu odgovara da je shvatila da se prevarila u njemu kad je vidjela da je brani i kaže mu da želi hodati s njim, ali da joj treba vremena da ga bolje upozna i da se zaljubi u njega. Maura se predstavlja Eliseu Bravu kao Karina Rosenberg. On je šokiran i kaže da se ne čudi što nikada nisu pronašli ostatke djevojčice i da bi volio s njom razgovarati o poslu. Leonardo zajaše bika koji ga zbaci i on padne na pod i ostane onesviješten.
Leonardo zajaše bika koji ga zbaci i on padne na pod i ostane onesviješten. Maura mu pruži prvu pomoć. Leonardo je ugodno iznenađen kad je vidi. Analy kaže Aymar da je razlog zbog kojeg ju je uvijek molila da se drži što dalje od Nakuka taj što ju je on pokušao silovati, ali da ju je spasio kapetan Solís. Aymar joj obeća da se neće družiti s njim. G. Mario kaže Raúlu da neće raditi u njegovoj tvrtki i da neće vidjeti ni centa od njegova novca dokle god bude hodao s Aymar. Raúl mu odgovara da mu novac ničemu ne služi ako nije sa ženom koju voli.

7.-8.ep. - četvrtak 5. siječnja
Nicolás i Aymar sretnu se i odmah osjete međusobnu privlačnost. Nakuk, koji je trčao za Aymar, pokuša ocrniti Aymar pred Nicolásom aludirajući na to da mu je ona možda ukrala novčanik. Nicolás mu pokaže svoj novčanik i kaže mu da ostavi Aymar na miru. Maura (Karina) kaže Luisi da je momak kojeg je upoznala u Botelovoj kockarnici David Bravo, najstariji sin Elisea Brava i da ih je gotovo otkrio. Eliseo grdi Davida zbog toga što je zapostavio posao na imanju jer se stalno zabavlja i upozorava ga da će mu pružiti posljednju priliku te da će ga razbaštiniti ako opet podbaci. Kaže mu da ga ovaj put Nicolás neće moći štititi jer ga je poslao na odmor. Raúl obećava radnicima brodarske kompanije da će natjerati oca da im uplati doprinose i isplati poštenu plaću. Sirenica se rastuži kad čuje ime Karine Rosenberg, ali ne može se sjetiti gdje ga je čula. Maura (Karina) naljuti se na Davida kad ga nađe u svojoj sobi.
Eliseo je ljut i govori Davidu da je Karina pristojna djevojka i da neće dopustiti da se poigrava njome. David mu obećava da joj se neće približavati osim ako ona to ne bude htjela. Aymar kaže mami da se zaljubila u Nicolása na prvi pogled. Analy joj predlaže da bude oprezna jer je on ondje samo na odmoru i govori joj da će patiti kada on otiđe.

9.-10.ep. - petak 6. siječnja
Nicolás kaže Aymar da će razgovarati sa svojim ocem o njihovoj vezi i da će se vratiti po nju. Moli je da mu vjeruje. David počinje popravljati svoje ponašanje i otac mu kaže da mu je drago što se uključuje u poslove na imanju. David kaže Karini (Mauri) da se mijenja zbog nje i da će razgovarati s tatom kad se vrati sa sajma jer ne želi da više skrivaju svoje osjećaje. Carmelita kaže Luciju da su joj Karina i njezina kuma sumnjive jer Luisa stalno nešto piše na računalu, a kad ona uđe, skriva to od nje pa joj se čini da nešto taje. Celina kaže Leonardu da je primijetila da mu se sviđa Karina, ali da je ona s Davidom. Leonardo se naljuti i kaže joj da joj ništa ne vjeruje. Nicolás se vrati u Aymarinu kuću i traži dopuštenje od njezine mame da je odvede i upozna sa svojom obitelji. Eliseo je bijesan na Davida jer je zanemario posao. Kaže Leonardu da će ga izbrisati iz oporuke i da će vlasnik biti Nicolás. Analy se šokira kad joj Nicolás kaže da je njegov otac Eliseo Bravo. Kapetan Solís kaže Analy da je taj čovjek odnio blago koje je pripadalo i Hernánu i da je time kupio svoje imanje.
Eliseo je ljut i kaže Davidu da može raditi što god želi, ali da mu zabranjuje povratak na njegovo imanje i da će zapovjediti radnicima da ga onamo ne puštaju. Paloma kaže Eliseu da je nepravedan jer David samo traži svoj put. On joj odgovara da sada slobodno može tražiti svoj put i da ga zanima hoće li ga naći bez njegova novca. Lisandro zahtijeva od Palome da mu kaže tko je njegov otac.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju