Priča o legendi i ljubavi koja se odvija na egzotičnoj lokaciji drevne civilizacije Maya.

18.ep - ponedjeljak 16. siječnja
María Teresa se onesvijesti kad shvati da je na imanju Elisea Brava, a poslije prenese Mauri (Karini) poruku Vicentea Ramosa (Davida). Maura se naljuti i kaže joj da ne poznaje nikoga tko se tako zove i da će se uskoro udati. Aymar odluči da će pokušati zaboraviti Nicolása i da će studirati biologiju kao i njezin otac. Lisandro misli da je njegova majka bila sa svećenikom i da je on plod te veze. Kaže joj da je ne želi više vidjeti. Nicolás kaže ocu da će otputovati na Cozumel da bi prekinuo s Aymar. On ga pokuša odgovoriti od putovanja jer se boji da bi se stvari mogle razjasniti, ali Nicolás mu kaže da mora ići. María Teresa kaže Davidu (Vicenteu Ramosu) da se udalji od Karine (Maure) jer se namjerava udati za Nicolása. On joj kaže da sigurno nije dobro čula i da će mu Karina to morati sama potvrditi. David uz Cucovu pomoć započne tučnjavu u Botelovu baru da bi mogli pobjeći. David dolazi u bolnicu posjetiti Leonarda, ali Eliseo ga potjera. Nicolás moli Davida da otiđe da bi izbjegli skandal. David mu ljutito odgovara neka prestani glumiti dobra momka jer je već dobio imanje koje je trebalo biti njegovo. David pita Mauru (Karinu) planira li se udati za Nicolása.

19.ep - utorak 17. siječnja
David kaže Mauri (Karini) da mu je Nicolás rekao da ide na Cozumel prekinuti sa svojom djevojkom i da želi znati na čemu je nakon onoga što mu je rekla María Teresa. Maura mu kaže da je rekla da se uskoro udaje za Nicolása da ne bi posumnjali u njihovu vezu. Zahtijeva od njega da bude oprezan i da ne govori svima o njihovoj vezi. Nakuk dolazi na Eliseovo imanje i uvjeri ga u to da su on i Aymar u vezi. Nakuk traži od Elisea pet milijuna da i dalje šuti o okolnostima Hernánove smrti. Maura kaže Luisi da će se potruditi da se David i Nicolás udalje. Kaže joj da je rekla Nicolásu da je David ljut zbog nasljedstva, a Davidu je rekla da joj se Nicolás udvara. Raúl ljutito govori Nicolásu da je Aymar čekala da dođe na sprovod njezine majke, a da je umjesto toga dočekala optužbe. Kaže mu da je Aymar usamljenija nego ikada i vrlo povrijeđena. Prava Karina Rosenberg napadne Mauru i izvrijeđa je. Maura je bijesna i kaže Luisi da će tu djevojku strpati u ludicu čim se domogne njezina vlasništva. Aymar prekida s Nicolásom. Eliseo se povjeri Palomi i kaže joj da je izazvao smrt Aymarina oca i da nije održao obećanje da će se brinuti o njoj i njezinoj majci. María Teresa moli oca Augusta da joj pomogne vratiti sinove.

20.ep - srijeda 18. siječnja
María Teresa kaže ocu Augustu da se kaje zbog toga što je napustila svoju djecu i da je sada kad su odrasli sigurno mrze. Moli ga da joj ih pomogne povratiti. Maura prijeti Sirenici (Karini Rosenberg) kako bi napustila imanje koje je navodno njezino. Leonardo se oneraspoloži kad sazna da će morati biti u invalidskim kolicima iako doktor kaže da će uz terapiju moći prohodati. Nicolás postane ljubomoran kad vidi Aymar s Raúlom i kaže joj da je brzo pronašla nekoga tko će je utješiti. Raúl mu kaže da neće dopustiti da vrijeđa Aymar i oni se potuku. Aymar moli obojicu da napuste njezinu kuću. Aymar se bijesna suoči s g. Marijom kad vidi kako on maltretira jednog od svojih radnika. On joj zaprijeti da će je tužiti zbog nanošenja štete njegovu vlasništvu. Kapetan Solís kaže Aymar da, iako je imala pravo, ljudi ne mogu na taj način rješavati stvari jer se ona zapravo htjela iskaliti na nekom zbog toga što se dogodilo s Nicolásom. Kaže joj da je trebala pružiti Nicolásu drugu priliku jer on vjerojatno pati isto koliko i ona. Nicolás nagovara Leonarda da izađe s obitelji na večeru. On pristane, ali vrati se u svoju sobu nakon što se počne osjećati neugodno. Nicolás pije i pretvara se da mu je svejedno što je prekinuo s Aymar. Nicolás u suzama kaže Mauri (Karini) da nikada neće pronaći ženu prema kojoj će osjećati ono što osjeća prema Aymar. Ona ga zavodnički pomiluje i kaže mu da je možda ta žena pred njim i poljube se.

21.ep - četvrtak 19. siječnja
Leonardo u očaju pokuša ustati, ali padne. Celina mu kaže da će mu pomoći da ponovno prohoda zbog ljubavi koju odmalena osjeća prema njemu. Leonardo joj zahvali i kaže joj da se nada da se neće opet prevariti u vezi sa svojim osjećajima. Maura iskorištava to što je Nicolás pripit i ranjiv i poljubi ga. Priznaje mu svoju navodnu ljubav i kaže mu da se prije suzdržavala jer je hodao s Aymar. Nicolás joj jasno daje do znanja da još voli Aymar i da joj ne može ništa obećati, ali da će je pokušati zaboraviti zato što ga je ona to zamolila. Maura kaže Luisi da će iskoristiti Botela da drži Davida podalje od nje i da se tako ne miješa u njezine planove. David nudi pomoć Maríji Teresi kad vidi kako neutješno plače. Ona mu samo kaže da ju je njezina obitelj sigurno zaboravila jer ih je napustila. Eliseo kaže Nicolásu da je Aymar poslala Nakuka da ga ucjenjuje i iznenadi se kad mu Nicolás kaže da Aymar nije mogla poslati ubojicu svoje majke da ga ucjenjuje. Nicolás ne razumije zašto se Eliseo boji kad nije imao veze sa smrću Aymarina oca. Uvjerava ga da će se pobrinuti da Nakuk plati za to što je učinio. Maura uvjeri Leonarda da osjeća nešto prema njemu i kaže mu da će reći njegovu ocu za njihovu vezu kad on ponovno prohoda. Nicolás prijavljuje Nakuka policiji.

22ep - petak 20. siječnja
María Teresa se pijana pokuša približiti Eliseovu imanju da vidi Leonarda, ali je otac Augusto u tome spriječi. Kaže joj da se moglo dogoditi nešto strašno da ju je Eliseo otkrio i da mora biti opreznija ako želi da joj njezini sinovi oproste. Aymar se ispriča g. Mariju, a on je izvrijeđa. G. Mario joj kaže da je mrzi zbog toga što je oportunist i da mu se zbog nje njegov sin suprotstavlja i ne želi raditi. Upozorava je da će učiniti sve da ih rastavi. Aymar mu odgovara da su je pokušali ubiti i da je to sigurno on naredio. Raúl sazna za atentat na Aymar i predbacuje svomu ocu da mu nije stalo do njegove sreće jer nikada neće biti sretan bez Aymar. G. Mario podmuklo mu kaže da mu je žao što ga je Aymar uspjela okrenuti protiv njega i da nema nikakve veze s tim atentatom. Raúl mu odgovara da je on jedini koji je mrzi. Luisa Eliseu ukrade ček da bi imala novac za kockanje i kaže Botelu da je Vicente Ramos zapravo najstariji sin Elisea Brava. Kaže mu da je on za Mauru zapreka u osvajanju Nicolása i da će mu dobro platiti ako ga bude držao podalje od njih. Zbog Luisinih i Maurinih intriga David predbacuje Nicolásu, nakon što ga je spasio od valova, da zbog nasljedstva čini sve što njihov otac želi. Nicolás ga pita želi li da bude neodgovoran poput njega. Nicolás daje Nakuku novac koji je tražio i kaže mu da zna da je ubio Aymarinu majku. Nakuk ne primjećuje da su mu postavili zamku da ga uhite.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju