Operativni (Eugene Robert Glazer) pošalje Michaela (Roy Dupuis) i njegov tim da ubiju Mauricea Greneta, novog vođu Crvene ćelije.

4. sez., 12.-13. ep. - 3. kolovoza

Madeline (Alberta Watson) se zaljubi u Leona (Colm Feore), suparnika iz Crvene ćelije. Operativni (Eugene Robert Glazer) joj naredi da ga ubije i ona mu se odluči suprotstaviti. No s pomoću čipa ugrađena u Madeline, Operativni dolazi do Leonova skrovišta i ubije ga. Birkoff (Matthew Ferguson) nađe brata.

Michael (Roy Dupuis) otkriva da je njegova supruga Elena u vezi s operativcem iz Odjela. Njezin ujak Stefan Vacek vođa je terorističke organizacije koja želi ubiti Elenu i Michaelova sina Adama, i operativac je štiti. No Elena i Adam ubrzo nestanu i Michael ne zna jesu li živi ili mrtvi.


4. sez., 14.-15. ep. - 4. kolovoza

Birkoff (Matthew Ferguson) otkriva tajnu bazu u kojoj se skriva vođa Crvene Ćelije kojeg Odjel traži već skoro dvadeset godina. No kada propadne akcija i Odjel ga ne uspije uhvatiti, Operativni (Eugene Robert Glazer) odluči ubiti Birkoffa. Michael (Roy Dupuis) spašava situaciju i dokaže da je zadatak bio sabotiran.

Birkoff (Matthew Ferguson) izumi oblik umjetne inteligencije koja može održavati sustav tijekom njegova dvomjesečna odmora. No kada računalo počne ubijati operativce, Birkoff će se morati žrtvovati kako bi ga zaustavio.


4. sez., 16.-17. ep. - 5. kolovoza

Kako bi locirali komunikacijski satelit koji se srušio u južnom dijelu SAD-a, Nikita (Peta Wilson) i Michael (Roy Dupuis) odlaze u neobičan ruralni gradić koji je zapravo baza terorističke organizacije. Birkoffova (Matthew Ferguson) zamjena, Corman (Joel S. Keller), smatra da je netko namjerno srušio satelit. Operativni (Eugene Robert Glazer) šalje Davenporta da sabotira Michaelov i Nikitin zadatak.

Odjel i Crvena Ćelija zajedno pokušavaju otkriti tko sabotira njihove instalacije. Madeline (Alberta Watson) se zamijeni sa Satin Tate (Emily Hampshire), ključnom operativkom Crvene ćelije. Nikita (Peta Wilson) se brine da je Satin bacila oko na Michaela (Roy Dupuis), ali Michael je samo iskorištava kako bi uništio Crvenu ćeliju.
 

 

4. sez., 18.-19. ep. - 6. kolovoza

Nakon njezina ranjavanja tijekom akcije i otmice, Odjel proglasi Nikitu (Peta Wilson) mrtvom. Michael (Roy Dupuis) je ne smije tražiti. Nikita uspije pobjeći otmičaru, no uhvati je njegova poremećena majka. Madeline (Alberta Watson) obučava Jasona kako bi bio što sličniji svom blizancu Birkoffu (Matthew Ferguson).

Da bi zaustavila prodaju opasnog oružja, Nikita (Peta Wilson) ulazi u umobolnicu u kojoj se liječi sin muškarca koji je napravio oružje. Sada Nikita, unatoč lijekovima i elektrošokovima mora izvršiti zadatak.

 

4. sez., 20.-21. ep. - 7. kolovoza

Operativni (Eugene Robert Glazer) pošalje Michaela (Roy Dupuis) i njegov tim da ubiju Mauricea Greneta, novog vođu Crvene ćelije. Nikita (Peta Wilson) pobjegne iz Odjela i Michael otkriva njezinu vezu s njihovim najvećim neprijateljem. Madeline (Alberta Watson) i Operativni otimaju Jasonovu djevojku kako bi ga prisilili na suradnju.

Nikita (Peta Wilson) se preruši u Kate Quinn i zajedno s Michaelom (Roy Dupuis) bježi iz Odjela. Pri tom ubije Davenporta. Operativni (Eugene Robert Glazer) naredi Madeline (Alberta Watson) da ih uhvati. Madeline naredi Jasonu da provjeri Georgeov dosje koji otkriva veze s Crvenom Ćelijom. Operativni ubije Georgea.

>>>> Nikita, 10. - 14. kolovoza

 

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju