SUB-NED 03.30

(Nikita), 2012., SAD, akcijska serija

Tvorac serije: Craig Silverstein

3. sezona, 22 epizode

Glume:
Maggie Q - Nikita
Shane West - Michael
Lyndsy Fonseca - Alex
Aaron Stanford - Seymour Birkhoff
Noah Bean - Ryan Fletcher

Nova TV donosi treću sezonu akcijske serije koja prikazuje legendarnu agenticu Nikitu, u novom ruhu. Pogledajte što će se događati u Odjelu nakon što Ryan uz Nikitinu pomoć preuzme kontrolu nad agencijom i odluči da je novi glavni cilj pronaći odbjeglih, takozvanih „Prljavih trideset' agenata.

O seriji:
Nikitina (Maggie Q) karijera ubojite agentice počela je u njezinim tinejdžerskim godinama. Američka tajna agencija poznata kao Odjel spasila ju je od smrtne presude i lažirala njezinu smrt. Nakon toga, dobila je drugu priliku za život i započela iznova. Odvedena je na tajnu lokaciju, gdje je prošla mukotrpnu obuku koja ju je pretvorila u ubojitu špijunku. Unatoč strogom režimu obuke, i dalje je zadržala ljudskost. Međutim, ubrzo je shvatila da je Odjel korumpirana agencija umiješana u nezakonite radnje na međunarodnoj razini. Izdali su je jedine osobe kojima je mogla vjerovati, pa je pobjegla i narušila planove Odjela. Dvije godine nakon toga, Nikita ponovno radi za obnovljeni Odjel, kojemu je sada glavni cilj ispraviti sve nepravde bivšeg Odjela, što uključuje hvatanje pokvarenih špijuna i ubojica. U tome joj pomažu Michael (Shane West), koji je sudjelovao u njezinoj obuci i koji je istinski voli, njezina štićenica Alex (Lyndsy Fonseca) koja dijeli sličnu prošlost s Nikitom, haker Birkhoff (Aaron Stanford) koji je zadužen za tehnološka pomagala tima, te Owen (Devon Sawa), koji želi ispraviti greške koje je počinio u prošlosti, a tu je i bivši SEAL-ovac Sean Pierce (Dillon Casey), koji je iz Washingtona dobio strogu naredbu da motri rad Odjela.


Na početku treće sezone, bivši CIA-ovac Ryan Fletcher (Noah Bean) preuzima kontrolu nad Odjelom, uz Nikitinu pomoć. Prva misija koju obnovljeni i nekorumpirani Odjel mora izvršiti tiče se prljavih i korumpiranih agenata, poznatih kao 'Prljavih trideset'. Radi se o agentima koji se nisu usudili vratiti u Odjel nakon što je ubijen Percy, glavni mozak iza „starog“ Odjela. Obavljanje misije dodatno im otežava Amanda (Melinda Clarke), koja je naučila Nikitu sve što zna i koja je trenutačno u bijegu, a sve što želi jest osvetiti se Nikiti koja ju je s dobrim razlogom otjerala iz Odjela.

Nagrade i nominacije:
• PRIMETIME EMMY AWARDS

- 2013., 2011. – nominacija u kategoriji najbolje montaže zvuka u televizijskoj seriji

• PEOPLE'S CHOICE AWARDS
- 2011. – nominacija u kategoriji omiljene nove dramske serije

• TEEN CHOICE AWARDS
- 2011. – nagrada za najboljeg glumca u akcijskoj seriji (Shane West)
- 2013. – 2011. – nominacija u kategoriji najbolje akcijske serije
- nominacije u kategoriji najboljeg glumca i glumice u akcijskoj seriji (Shane West, Lyndsy Fonesca, Maggie Q)

• IGN SUMMER MOVIE AWARDS
- 2012. – nagrada za najbolju akcijsku seriju
- 2013.-2012. – nominacija u kategoriji najbolje akcijske serije
- 2012.-2010. – nominacija u kategoriji najboljeg televizijskog junaka (Maggie Q)
- 2012., 2011. – nominacija u kategoriji najboljeg televizijskog zlikovca (Xander Berkeley)

O glumcima:
MAGGIE Q (Nikita)

Maggie Q rođena je na Havajima. Nakon punoljetnosti preselila se u Hong Kong kako bi ostvarila manekensku karijeru i tamo je postala azijski top model s impresivnih 200 snimljenih naslovnica. Tamo je započela i glumačku karijeru snimivši prvu televizijsku seriju, a potom napredovala i do velikog platna u akcijskim filmovima.
Glumila je uz najveće zvijezde poput Hugha Jackmana, Brucea Willisa i Toma Cruisea u filmovima 'Deception', 'Umri muški 4' i 'Nemoguća misija 3'. Posljednji film koji je snimila ove godine je 'Pobunjena'. Humanitarno se bavi zaštitom životinja, a snimila je i dokumentarni film 'Earthlings' koji prikazuje zlouporabu životinja zbog profita.

LYNDSY FONSECA (Alex)
Fonseca je rođena u Kaliforniji, a karijeru započela već s trinaest godina, i to u popularnoj američkoj sapunici 'Mladi i nemirni'. Prelijepa mlada glumica nedavno se našla u gledanim filmskim naslovima 'Jacuzzi express' i 'Kick Ass', a glumila je i u seriji 'Kako sam upoznao vašu majku'. Epizodne uloge odigrala je u 'Kućanicama', 'Dr. Houseu' i 'CSI-u'.

 

 


SHANE WEST (Michael)
Shanea je oduvijek zanimala gluma, kojom se počeo baviti s 15 godina. Kao mladi glumac osvojio je nagradu za „mladu nadu“ Hollywooda (Young Hollywood Award for Superstar of Tomorrow). Proslavio se ulogom u uspješnoj seriji 'Opet iznova' u ulozi Elija, a nedavno se vratio na male ekrane i u seriji 'Hitna služba' u ulozi liječnika Rayja Barnetta. Glumio je i u serijama 'Dječak upoznaje svijet' i 'Buffy, ubojica vampira'.
Na velikom platnu, ostvario je zapažene uloge u filmovima 'What We Do Is Secret', 'Liga pravih džentlmena' i 'Šetnja za pamćenje'.

 

 

 

 

 

 

 

AARON STANFORD (Seymour Birkhoff)
Stanford je započeo glumačku karijeru 2000. godine ulogom u komediji 'Punoglavac.' Ubrzo je počeo dobivati uloge u mnogim filmskim i televizijskim uspješnicama. Glumio je u serijama kao što su 'Heroji iz strasti', 'Put izdaje' i 'Momci s Madisona'. Imao je i uloge u filmovima 'X-Men 2', 'X-Men: Posljednja fronta' i 'Brda imaju oči'.

 

 

 

NOAH BEAN (Ryan Fletcher)
Bean je rođen u Bostonu, gdje je diplomirao glumu, nakon čega je nastavio obrazovanje u Londonu. Ubrzo nakon toga počeo je graditi uspješnu karijeru na televiziji, filmu i u kazalištu. Glumio je u mnogobrojnim serijama, među kojima su 'Zakon i red: Odjel za žrtve', 'Ed', 'Brojevi', 'Privatna praksa', 'Uvijek je sunčano u Philadelphiji', 'Zaboravljeni slučaj' i 'Opasna igra', po kojoj je najpoznatiji široj publici, a uskoro će utjeloviti legendarnog Davida Bowieja u HBO-ovoj seriji 'Vinyl'.
Glumio je i u filmovima kao što su 'Po jutru se dan poznaje', 'The Pill', 'Little Murder' i 'Ex-Girlfriends'.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju