Skyler pokušava smisliti prihvatljivo objašnjenje za podrijetlo novca kojim će kupiti autopraonicu i pokriti Hankove goleme troškove liječenja te složi priču da je Walt zaradio novac kockanjem.

4. sez., 4.ep., 13. svibanj

Skyler pokušava smisliti prihvatljivo objašnjenje za podrijetlo novca kojim će kupiti autopraonicu i pokriti Hankove goleme troškove liječenja te složi priču da je Walt zaradio novac kockanjem. Iako se Walt isprva protivio ideji, naposljetku pristane te sa Skyler odlazi obznaniti vijest Hanku i Marie. Dok Hank njemu i sinu pokazuje svoju zbirku minerala, jedino što Walt može učiniti jest ostati miran kada dozna da i njegov šogor posjeduje dokumente povezane s istragom ubojstva Galea Boettichera. Kad Hank kaže da je Gale, po njegovu mišljenju, Heisenberg, poznati diler metamfetamina kojeg je pokušao uhvatiti prije negoli je morao napustiti Odjel za suzbijanje narkotika, Walt mora naći objašnjenje za nejasne bilješke u Galeovu notesu koje vode do njega te se brine da će istraga otkriti da je Jesse bio taj koji je ubio Galea.

 

4. sez., 5.ep., 14. svibanj

Strahujući od najgorega kada nije mogao pronaći Jesseja i misleći da bi on mogao biti sljedeći, Walt ostavlja osjećajnu poruku na Skylerinoj telefonskoj sekretarici prije odlaska u restoran brze prehrane kojim se Gus koristi kao paravanom za preprodaju droge. Nakon što ga Mike nazove i kaže mu da je Jesse s njim i da je sve u redu, Walt je sumnjičav i ne želi otići dok se vlastitim očima u to ne uvjeri u Gusovu uredu. Jesse, sumnjajući da ga Mike možda vodi na osamljeno mjesto da bi ga ubio, iznenađeno doznaje da mora pratiti privatnoga detektiva koji za Gusa preuzima novac ostavljen na brojnim ruralnim lokacijama u Novome Meksiku.

 

4.sez., 6.ep., 15. svibanj

Dok kartel droge sve više pritišće Gusa brutalnom otmicom pošiljke metamfetamina, priča o ubojstvu Galea Boettichera i sumnjiva, iskrena telefonska poruka njezina supruga potaknu Sklyler da se suoči s Waltom. Dajući sve od sebe da ublaži situaciju, Walt inzistira na tome da je samo nakratko susreo Galea te da nije povezan s njegovom smrću. Međutim upitan jesu li on i njegova obitelj u opasnosti, Walt kaže Skyler da je on taj kojeg se ljudi trebaju bojati, a ne obratno. Walter se poslije pokuša ispričati za svoj ispad, no shvati da je Skyler otišla. Kada dođe vrijeme da preuzme vlasništvo nad autopraonicom, mora to učiniti sam.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju