Ne propustite petu sezonu serije 'Medij' u kojoj se glavna glumica Patricia Arquette okušala i kao redateljica.

(The Medium), 2009., SAD, serija
5. sezona

Peta sezona ove izvanredne serije na male ekrane dovodi mnoge gostujuće zvijezde. Tako će se ekipi 'Medija' pridružiti James Van Der Beek , O.J. Simpson i Anjelica Huston. Gledatelji će prepoznati u jednoj epizodi kćer Brucea Willisa i Demi Moore, mladu Rumer Willis. Uz gostovanja svoje braće i sestara u prijašnjim sezonama, Patricia Arquette je odlučila da će u ovoj gostovati njezin sin Enzo.

ULOGE:
PATRICIA ARQUETTE…..Allison DuBois
JAKE WEBER…..Joe DuBois
MIGUEL SANDOVAL …..Devalos
SOFIA VASSILIEVA …..Ariel
MARIA LARK ... Bridgette

Zanimljiv je podatak da je Sofia Vassilieva, mlada glumica koja tumači Alisoninu kćer, propustila nekoliko epizoda u ovoj sezoni, jer je snimala film 'My Sister's Keeper'. Za ulogu u tom filmu Sofia je trebala obrijati glavu, a glavna glumica 'Medija' podržala je svoju mlađu kolegicu te se i ona obrijala na kraju pete sezone. Jednu epizodu u petoj sezoni režirala je i sama Patricia Arquette. To joj je ujedno bio i redateljski debi.

U novim nastavcima Allison će ugroziti svoju obitelj nakon što se počne čudno ponašati tijekom rješavanja slučaja starog 17 godina. Zajedno s Devalosom Allison će nastojati pomoći ljudima čija je kći otišla iz grada bez ikakvog objašnjena. Uz mnogobrojne vizije Allison će najviše pogoditi snovi o smrti članova njene obitelji. Allison će u svojim snovima vidjeti ubojicu obitelji, a upravo taj podatak dovest će je u trag meksičkom narko kartelu.

NAGRADE:
-2009. godine serija je nominirana za nagradu Young Artist
- 2005. godine serija je dobila nagradu Emmy u kategoriji najbolje glumice Patricia Arquette, koja je nominirana za istu nagradu 2007.godine
-2008. godine serija je nominirana za Emmy - u kategoriji gostujuće glumice (Anjelica Huston)
- 2006., 2007. i 2008. godine serija je bila nominirana za nagradu 'Zlatni globus' u kategoriji najbolje glavne glumice (Patricia Arquette)
-2006.godine serija je dobila nagradu 'Golden Reel'
-2006.godine serija je dobila nagradu Young Artist –u kategoriji najbolje sporedne mlade glumice (Sofia Vassilieva)
- 2005. i 2008. godine serija je dobila nagradu BMI TV Music
- 2006.godine serija je dobila nagradu ASCAP.

Medij je napeta dramska serija nadahnuta životnom pričom Allison DuBois. Allison je supruga i majka troje djece koja pokušava shvatiti urođenu intuiciju o ljudima te svoju sposobnost komuniciranja s mrtvima. Nakon što je javnost saznala za Allisonine neobične sposobnosti, život se svima u obitelji DuBois okrenuo naglavačke.

ALLISON DUBOIS - U PRAVOM ŽIVOTU
Jedinstvena priča Allison DuBois kojim je nadahnuta serija Medij, počela je tijekom njezinog posljednjeg semestra na Arizona State Universityju dok je radila kao pripravnik u Uredu javnog tužitelja. Nedugo zatim, znanstvenici sa Sveučilišta Arizona dokazali su njezinu sposobnost na osnovu niza testova na kojima je postigla iznimno visoke rezultate po pitanju preciznosti i specifičnosti. Ova potvrda promijenila je Allisonine planove te je umjesto tužiteljice postala profesionalni medij/profiler. U svojoj kratkoj karijeri, Allison je provela više od 1200 seansi. Na tim seansama pomaže olakšati bol onima koji su izgubili voljenu osobu. I dalje podržava znanost kao medij koji pomaže u istraživanju zagrobnog života. Allison radi na slučajevima nestalih/ubijenih osoba, te na kriminalnim slučajevima diljem SAD-a. Kontaktiraju je policija i obitelji za pomoć u traženju nestalih i ubijenih osoba. Allison sudjeluje i u izboru porotnika za Urede javnih tužitelja. Sve su ovo načini na koje svijetu nešto daje zauzvrat za ovaj dar kojim je blagoslovljena. Na seriji Medij surađuje kao savjetnica.

LIKOVI IZ SERIJE:
Allison DuBois je brižna majka troje djece i vjerna supruga koja, nakon što je cijeli život ignorirala svoj nadnaravni potencijal, prihvaća svoje medijske sposobnosti kako bi pomogla bespomoćnima.

Joe DuBois, Allisonin suprug, znanstvenik koji se mora pomiriti sa činjenicom da mu žena posjeduje neobjašnjive sposobnosti.

Devalos je javni tužitelj te ujedno i glas razuma u Allisoninu životu. U četvrtoj sezoni više neće moći pomoći Allison zato što je javnost saznala za njene neobične sposobnosti.

Ariel i Bridgette DuBois, Allisonine kćeri koje počinju pokazivati iste nadnaravne moći kao i njihova majka. Ariel

BIOGRAFIJA:
PATRICIA ARQUETTE kao Allison DuBois
Za ulogu Allison DuBois Patricia Arquette je dobila 2005.godine osvojila nagradu Emmy, a za istu ulogu bila je i trostruku nominirana za nagradu Zlatni globus.
Arquette je glumila u filmu '12 Year Movie a.k.a. Boyhood ' Richarda Linklatera koji prati život jednog dječaka od prvog razreda do mature. Glumila je u filmu 'Kamp otpadnika' Andrewa Davisa u kojemu su joj partneri bili Sigourney Weaver i Jon Voight. Možemo je vidjeti i u filmu 'Ljudska priroda' Michela Gondryja, filmu The Badge u kojemu glumi s Billy Bob Thorntonom, te u filmu 'Vražji Nicky' s Adamom Sandlerom. S Nicolasom Cageom glumila je u Scorsesejevom hvaljenom filmu 'Između života i smrti', a s Gabrielom Byrneom u filmu 'Stigmata' Ruperta Wainwrighta. Gledali smo je i u filmovima: 'Zla krv' Seana Penna, 'Ethan Frome' Johna Maddena, 'Prava romansa' Tonyja Scotta, 'Ed Woodu' Tima Burtona, 'Flirting With Disaster' Davida O. Russella, 'Beyond Rangoon' Johna Boormana te u dvostrukoj ulozi u filmu 'Izgubljena cesta' Davida Lyncha. U TV-filmove u kojima je glumila ubraja se i Lifetimeov Wildflower koji je režirala Diane Keaton i za koji je Arquette dobila nagradu CableAce za najbolju žensku glavnu ulogu. Rođena je u Chicagu, a odrasla u Los Angelesu. Arquette potječe iz obitelji koja je dala nekoliko glumaca: njezin djed, Cliff Arquette, bio je komičar, a najpoznatiji je po svom TV-liku Charlieju Weaveru; njezina braća i sestre: Rosanna, Alexis, Richmond i David, svi su također glumci. Otac joj je bio glumac Lewis Arquette. Patricia je bila u braku s Nicolas Cageom.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju