PON - PET 18.10

Dvije potpuno različite sestre i jedan šarmantni muškarac glavni su protagonisti nove uzbudljive priče o životu i ljubavi u turskom hitu. U glavnim ulogama vidjet ćemo poznate turske glumce Murata Ünalmisa u ulozi Yusufa, Birce Akalay u ulozi Have i Selen Soyder u ulozi Toprak.

Uloge:

Murat Ünalmis ... Jusuf Hancioglu
Birce Akalay ... Hava
Selen Soyder ... Toprak
Ipek Erdem … Münevver Hancioglu
Aysegül Günay … Sultan
Isil Yücesoy ... Hamijet Hancioglu

O SADRŽAJU SERIJE:

Serija nas upoznaje s pričom o potomku imućne obitelji Handžioglu, atraktivnom lomitelju ženskih srca Jusufu i dvije prekrasne sestre. Jedna je pomalo divlja, puna ponosa, a druga je blage naravi, prepuna tuge zbog gubitka djeteta. Gotovo da sestre Hava i Toprak nemaju ništa zajedničkog, osim nesvakidašnje ljepote te muškarca kojeg obje žele – zgodnog i imućnog nasljednika obitelji Handžioglu.

Jusuf je bogat, uspješan, markantan, vrijedan i snažan. On je najstariji sin u obitelji te vodi obiteljske poslove i odgovoran je za cijelu obitelj. Kao imućan i zgodan muškarac na meti je brojnih žena koje mu žele postati suprugom, no Jusuf želi oženiti onu koju istinski voli.

Životi obitelji Handžioglu iz temelja se mijenjaju kada premine majka Jusufovog izvanbračnog djeteta te kada on postoji jedina osoba koja će o njemu brinuti. Yusufova majka Hamijet (Isil Yücesoy ) pronalazi dojilju (majku po mlijeku) koja će se brinuti o njenom unuku. S obzirom da je Toprak (Selen Soyder) izgubila kćer, ona postaje Hamijetin izbor za brigu o njenom unuku. Iako Toprak ispočetka ne želi brinuti o drugom djetetu, ipak s vremenom pristaje te pristaje ostati u obitelji Handžioglu. Starija sestra od Toprak, Hava (Birce Akalay) kako bi pomogla sestri u novoj ulozi, također dolazi u ovu imućnu obitelj. No, Hava je opčinjena bogatstvom obitelji Handžioglu, te će ona svim silama pokušati zavesti Jusufa. Kako bi ga privukla, Hava ne preže ni pred čim, a često iskoristi i svoju sestru samo kako bi mu se što više približila i svidjela. Jusuf se nalazi između dvije prekrasne sestre, jedne koja je toliko draga i nevina i jedne koja mu je izuzetno privlačna.

Priča nove serije nas uvlači u ljubavni trokut između Jusufa, Have i Toprak. Hoće li Hava uspjeti zavesti Jusufa i postati njegova supruga? Hoće li Jusuf prepoznati njene skrivene namjere? Što će napraviti Toprak kada shvati sestrine prikrivene namjere? Odgovore na ova pitanja kao i na mnoga druga otkrit će nam uzbudljivi nastavci nove turske romantične dramske serije Ljubav, vjera, nada!

O LIKOVIMA:

JUSUF HANDŽIOGLU

Ima 35 godina. Sin jedinac najbogatije obitelji Handžioglu u Kapadokiji. Pametan je i miran čovjek s oštrim pogledom i temperamentnom naravi. Svojom aurom na prvi pogled začara ljude oko sebe. Nikada nije imao namjeru omalovažavati svog starijeg brata Faruka, ali Jusuf je uvijek bio glavni. Te godine kada je Jusuf diplomirao, brat Faruk izgubio je život u vojsci, ostavivši iza sebe ženu i dvoje djece. Ubili su ga kada je bježao zbog straha iz svoje vojne jedinice. Jusuf je to znao, ali nikome nije spominjao. Tako je naučio da strah ubija. Isto kao što je naučio od svog strica Hasana, koji je upropastio svoj život zbog svoje slabosti prema ženama, da su žene opasne. Otac ga je naučio da se uči iz životnih lekcija.

S 24 godine diplomirao je međunarodne odnose i otišao je u vojsku. Godinu dana poslije vratio se u rodni kraj i shvatio je da stvari više nisu kakve su bile. Osušio se vinograd koji je donosio zaradu za cijelu obitelj, stara metoda rada na zemlji postala je neproduktivna. Jilmaz nije mogao financirati vinograd jer je svu ušteđevinu poslao Jusufu za edukaciju. Prvi dan po povratku, Jusuf je krenuo s planom kako da ocu vrati dug. Ako krene s poboljšanjem kvalitete zemlje i zemlju koristi za vinograd, znao je da neće puno zaraditi i da će imati veliku konkurenciju jer u Kapadokiji svatko ima svoj vinograd. Jusuf se zadužio i na tom je zemljištu napravio malu radionicu proizvodnje ocata. Iako su svi u obitelji bili protiv, Jusuf je u kratkom roku puno zaradio. Nakon toga je uspio tu malu radionicu pretvoriti u malu tvornicu.

Handžiogluovi su zahvaljujući Jusufu postali najuglednija i najbogatija obitelj u Kapadokiji. U vrlo kratkom roku proširili su tvornicu. S 32 godine Jusufova majka Hamijet željela je da se on oženi. S obzirom da su bogata obitelj, njegova žena trebala je biti iz obitelji njima dostojne. Hamijet je eliminirala sve koje su bile zaljubljene u njega i odlučila se za Gulsum, koja je iz bogate obitelji. Međutim, Hamijet zna da nije njezina odluka dovoljna, jer Jusuf sam odlučuje u svom ljubavnom životu, baš kao i u poslovnom.

Gulsum je mirna i tiha osamnaestogodišnjakinja. Iako je bogata, nije vrlo lijepa. Na inicijativu majke Hamijet Jusuf se upoznao s Gulsum. Na početku je bio distanciran, ali s vremenom ga je začarala njezina skromnost i srdačnost. Nakon što su obje obitelji prihvatile, Gulsum i Jusuf su se vjenčali. U trećoj godini braka, Handžiogluovi su bili oduševljeni viješću da je Gulsum trudna. Jusuf se jako brinuo o njoj i dao sve od sebe da joj bude udobno. Jedva je čekao rođenje djeteta koje je za sobom donijelo i smrt.

HAVA KARAGUL

Ima 25 godina. Kći Ludog Remzija i Šeref. Odrasla je u selu Gulačan u Kapadokiji. Dobila je dječju paralizu sa 7 godina. Nakon toga majka Šeref ispisala je Havu iz škole. Šeref je mjesecima nije ostavljala samu. Doktor je rekao da neće prohodati ako je ne bude dobro njegovala. Šeref je sa sigurnošću odgovorila: „Možda su vaši pacijenti takvi, ali vi ne znate moju kćer. Ona će i hodati i trčati.“ Šeref nije pogriješila. Unatoč zaprekama, Hava je prohodala. S njezinih 9 godina, njezina je sestra već krenula u školu. Gotovo dvije godine je Hava plačući gledala kroz prozor drugu djecu kako idu u školu. S uzbuđenjem je čekala dan kada će i ona. Već prvog dana ništa nije krenulo kako je trebalo. Majke su govorile djeci da se drže dalje od nje jer ima zaraznu bolest. Hava nije mogla to podnijeti pa se vratila iz škole doma. Iako ju je Šeref molila, Hava je bila odlučna. Sljedeći dan rano ujutro krenula je s majkom raditi keramičko posuđe. Na Šerefinu molbu, učitelj iz škole je došao nagovarati Havu, ali bezuspješno. S godinama svojom inteligencijom i trudom Hava uspijeva naučiti pisati i čitati, ali to što nije išla u školu za nju ostaje otvorena rana.

Hava je oduvijek željela moćnog i utjecajnog muškarca kojeg svi žarko žele kao što je Jusuf. Među muškarcima koji su je željeli Hava nije našla nikoga poput Jusufa. Iz područja gdje je završio srednju stručnu školu Džunejt se vraća u selo. S Havom se zna od djetinjstva, ali se nisu vidjeli godinama. Skupljajući pistaciju u dvorištu, primijetila je da sve cure iz sela uzbudljivo pričaju o njemu. Džunejt, kojega sve cure toliko žele, mora biti njezin. Džunejt se ludo zaljubi u nju, a Hava dobije što je željela. Za Havu je obitelj jako važna. Iako osjeća da se majka i otac ne vole, Hava voli oboje. Najviše voli sestru Toprak, kojoj je više nego sestra. Hava je sa 6 godina izgubila najmlađeg brata Buluta, koji je pao u kotao s mlijekom i poginuo. Hava je shvatila da ljudi umiru i da nikoga ne smije jako voljeti. Zbog toga nikome nikad ne kaže da ga voli.

TOPRAK KARAGUL

Ima 23 godine. Havina je sestra, Sitkijeva žena, Nazlina majka. Toprak je jako usrećila majku već od dana kad se rodila. Dok se Šeref tri dana mučila da rodi Havu, s Toprak uopće nije imala teškoće. Zbog toga joj je Šeref dala ima Toprak (zemlja), tako da bude produktivna i darežljiva kao i majka priroda.

Šeref je oduvijek pokušavala ne raditi razliku između dvije kćeri. Zbog bolesti, Hava je dobivala puno više pažnje. Toprak je stalno bila kod susjeda ili rođaka da se ne zarazi i nikada se nije bunila. Ne govori što želi i smatra da nema pravo od nekoga nešto tražiti.
Zbog Havine pameti i ljepote, Toprak joj se divila. Što god da je učinila, nikad nije mogla biti kao Hava. Hava je u obitelji bila najdraža, a Toprak nije bila ljubomorna na to, nego je to prihvatila i poštovala. Po završetku škole počela je raditi u tvornici za proizvodnju keramike skupa sa svojom sestrom. Sitki, koji ima radionicu u selu, jednu je večer došao isprositi Havu. Iako je Šeref pokušala nagovoriti Havu da pristane, ona je odlučno pokazala da ne želi. Baš kada je Sitkijeva majka, gđa Sabrije, htjela reći da su odustali i da odlaze, opazila je Toprak, koja je izgledala tužno i posramljeno zbog sestrina ponašanja. Sitkijeva majka šapnula mu je da isprose nju, a Sitki je to prihvatio jer mu se svidjela.

Međutim ništa nije ispalo onako kako je Toprak zamišljala. Ni njihov brak ni vjenčanje. Sitki se nikada nije suprotstavio svojoj majci niti se ikad sjetio pitati što zapravo Toprak želi. Na kraju nije dobila ništa što je željela. Ni mir ni ljubav ni sreću. I opet se nije bunila, pristala je na sudbinu koju je sama odabrala. Kada je prvi put uzela svoju kćer Nazli u naručje, život joj je dobio smisao. No životne zapreke razdvojile su ih. Sitkijeva autoradionica je propala i odjednom su ostali bez novca. Toprak je morala opet početi raditi u tvornici za proizvodnju keramike, a Toprakova svekrva Sabrije brinula se o Nazli. Toprak je rano ujutro odlazila na posao i vraćala se kasno u noći. Jedan se dan Nazli razboljela i Toprakin se majčinski instinkt pojavio. Njezina Nazli borila se sa smrću.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju