PON - PET 16.00

Djevojci Gumus je sudbina namijenila raskošan život i veliku ljubav, ali se na tom putu susreće s brojnim pričama ljudskih slabosti koje treba razriješiti.

Serija koja je postigla velik uspjeh u svijetu i nezapamćen u arapskim zemljama postala je pravim fenomenom koji je zavladao gdje god se dosad prikazivala. Samo u Saudijskoj Arabiji serija Gumus privukla je svakodnevno između 3 i 4 milijuna gledatelja, a finalni nastavak gledalo je rekordnih 85 milijuna gledatelja. Popularnosti serije između ostalog pridonose jaka glumačka imena među kojima je ipak najpoznatiji šarmantni Kivanç Tatlitug koji se već ranije proslavio svojom manekenskom karijerom osvojivši titulu 'Model World' i ulogom u 'Strastima Orijenta'. Uz Kivança, kojeg nazivaju Bradom Pittom Bliskog Istoka i koji utjelovljuje glavni lik Mehmeta, pojavljuje se i zanosna Gumus koju glumi Songül Öden. U Turskoj mladu glumicu nazivaju Ružom Turske zbog njene iznimne ljepote.

Serija je zavladala svjetskim televizijama zahvaljujući sjajnim dramskim zapletima, ali i jezikom kojim se govori – kolokvijalnim sirijskim dijalektom koji je pristupačniji ondašnjem stanovništvu za razliku od klasičnog arapskog kojeg smatraju kompleksnim i 'učenim' jezikom.

RADNJA:
Gumus je priča o nesretnoj ljubavi, neuzvraćenoj ali i nametnutoj, o mladim ljudima kojima je sreća toliko blizu da je ne vide. Život prostodušne, neiskvarene djevojke Gumus (njezino ime znači Srebro) mijenja se kada joj imućna obitelj Sadoglu dogovori brak s muškim nasljednikom Mehmetom koji je, nakon što mu je voljena djevojka poginula u prometnoj nesreći, zapao u tešku krizu. Gumus vjeruje da se njen san ostvaruje. Udaje se za mladića u kojeg je zaljubljena od djetinjstva i odlazi u Istanbul nastaviti život u bogatstvu.
Ipak, stvari nisu jednostavne. Mehmet je nesretan jer je prisiljen živjeti sa ženom koju nije sam odabrao i, bez obzira što je Gumus lijepa, nježna i pažljiva, njegovo srce ostaje zatvoreno.

Vrlo brzo Gumus uviđa da njen novi život uopće neće biti bajka o kakvoj je maštala. Osim rezerviranog i odbojnog supruga, nesposobnog da je prihvati kao pravu ženu, svakodnevicu će joj zagorčavati svekrva i Mehmetova sestra. Bez drugog izlaza ona će prihvatiti ulogu koja joj je dana, ali će se okrenuti vlastitom usavršavanju i obrazovanju u nadi da će tako lakše jednog dana odlediti Mehmetovo srce.

O GLUMCIMA:
Kivanc Tatlitug je rođen u Adani 1983. u južnoj Turskoj. Kivanc je osvojio natjecanje 'Model World' te tako ušao u profesionalni svijet manekenstva. Zbog očeve bolesti preselio se u Istanbul gdje je počeo igrati košarku za klub Ülkerspor. Ovaj plavooki glumac odigrao je i ulogu u komediji 'Amerikalılar Karadeniz'de 2' redatelja Kartala Tibeta. Glumio je u serijama turske produkcije, a proglašen je i najseksi živućim muškarcem svoje zemlje.

Songül Öden je rođena 1979. u Diyarbakiru, a djetinjstvo provodi u Ankari. Diplomirala je na Turskoj akademiji dramskih umjetnosti. U prijevodu njeno ime je i naziv vrste ružinog cvijeta tako da je vrlo brzo ova lijepa glumica postala poznata pod nadimkom Ruža Turske. Njena karijera započinje 2001. kada je ostvarila ulogu u mini seriji 'Vasiyet'. Zatim se pojavljuje u serijama 'Havada bulut', 'Gümüş' i 'Vazgeç Gönlüm'. Osim glumačkog uspjeha Songül je ostvarila i zavidnu karijeru kao model snimajući za neke od najjačih svjetskih brandova.

Ekrem Bora je rođen 1932. godine u Ankari. Debitirao je 1955. ulogom u filmu 'Alın Yazısı'. Nakon što je sa snimanjima pauzirao dvije godine, vraća se kao glavni glumac u filmu 'Mavi Boncuk' nakon kojeg se pojavljuje u 150 filmskih naslova. Osvojio je dvije nagrade Golden Orange za najboljeg glumca – prvu 1966. za ulogu u filmu 'Sürtük', a 1991. za film 'Soğuktu Ve Yağmur Çiseliyordu'.U seriji 'Gumus' Ekrem utjelovljuje djeda glavnog junaka, Mehmeta Fikrija koji je odredio sudbinu svom unuku i mladoj Gumus kojoj će biti velika potpora u novonastaloj situaciji.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju