Ljubav je bačena u ruke sudbine.

16.epizoda - 6. prosinca
Mehmet i Gumuš jedva se spase od mafijaša. Ali očekuje ih još jedno veliko iznenađenje. Shvate da je Mehmet Fikri taj je koji je odveo Defne. Mehmet Fikri tim je činom svima, a ponajprije Pinar, htio održati lekciju, jer mu je tajila da ima kćer. Defnin pronalazak uzrokuje veliko veselje. Mehmet je presretan. No tada sazna kako je Defne Onurova kći. Onur i Mehmet se zbog toga posvađaju. Mehmet je ljut i na Onura i na Pinar. Gumuš pokušava pomiriti Mehmeta i Onura, ali Mehmet ne može oprostiti Onuru. Ahmet kaže Šeref da želi rastavu. Šeref se tomu vrlo odlučno suprotstavi. Namjera joj je ponovno osvojiti Ahmeta i riješiti se Zejnep. Počinje detaljno pripremati plan ne gubeći ni sekundu. Gumušini uspjesi nastavljaju se i Derin o njoj radi reportažu, jako se dobro slažu i sprijatelje se. Derin se dobro slaže i s Mehmetom. Tvrtka Šadoglu tekstil prima nebrojene narudžbe. Mehmet odlučuje Gumuš otvoriti novi prostor. Bahar traži Tugče da joj pomogne kako bi se Berk vratio kući. Gumuš i Mehmeta očekuje veliko iznenađenje.

17.epizoda - 7. prosinca
Gumuš se šokira kada otkrije da je trudna. Iako jako želi postati majka, ne može se razveseliti toj novosti. Zna da Mehmet ne želi dijete. Skriva trudnoću od Mehmeta. Onur i Pinar se odluče vjenčati. Čekaju pravu priliku da to kažu Mehmetu Fikriju. Ali planovi za vjenčanje padaju u vodu kad se dozna da se Ali zaljubio u drugu ženu i da planira napustiti Šeref. Svi su ujedinjeni u ideji da Ahmeta razdvoje od Zejnep i da ga natjeraju da se vrati kući. Djeluje kao da je između Tugče i Berka sve u redu. Ali Berk, navikao da mu je sve već priređeno i nadohvat ruke, ne može se naviknuti na Tugčein svakodnevni život i izbija svađa. Bahar prihvaća poziv na večeru od tajnog obožavatelja. Gumuš nekoliko puta pokušava Mehmetu reći da je trudna, ali ne uspijeva. Za to vrijeme Derin im se već dobrano uvukla u život. Planiraju svi zajedno otići na koncert. Pinar odustaje, jer se Defne razboljela, a nakon nje i Gumuš zbog slabosti i mučnina uslijed trudnoće. Mehmet odlazi s Derin. Mehmet provodi vrlo ugodnu večer. Derin i on jako se lijepo slažu i razumiju.

18.epizoda - 8. prosinca
Gumuš se umiri kad shvati da je bliskost Mehmeta i Derin isključivo prijateljska, ali još skriva trudnoću od Mehmeta. Ima česte mučnine zbog čega se Mehmetu rađaju neke sumnje, ali ne pridaje tomu veliki značaj. Gumuš šalje kćer jedne od radnica u tvornici na školovanje. Kada dozna da je djevojčičin otac uzeo novac, ali da svejedno djevojčicu nije poslao u školu, Gumuš odlazi k njima da razgovaraju. Taj razgovor pretvara se u svađu i Gumuš se sruši. Emir je brže-bolje odvodi u bolnicu. Onur i Pinar nikako da uspiju obznaniti svoju odluku da se vjenčaju djedu Mehmetu Fikriju. Na kraju, tu tajnu pradjedu otkrije Defne. Onur ide zaprositi Pinar. Mehmet Fikri dobro ga preispita. Šeref upada u zamku koju je sama postavila. Na prijevaru poziva Zejnep u kuću. Cilj joj je poniziti Zejnep pred svima kada dođe Ahmet. Ali Ahmet shvaća njezinu igru. Napušta i nju i kuću. Bahar potpuno neočekivano reagira kada dozna da je osoba s kojom izlazi na večeru Gokhan. Derin je sve prisutnija u Mehmetovu i Gumušinu životu. Derin otkriva Mehmetu dugo čuvanu tajnu.

19.epizoda - 9. prosinca
Kada dozna da je Gumuš trudna, Šeref se jako razveseli i velika joj je potpora. Odlučuju Mehmetu oprezno objaviti tu vijest. Atmosfera je kod Šadoglua tjeskobna zato što Pinarin otac Ahmet nije prisutan kad Onur dolazi zatražiti njezinu ruku od obitelji. To najviše ražalosti Pinar. Ahmetov odlazak k Zejnep zbližava cijelu obitelj. Počinje uzbuđenje zbog vjenčanja. Gumuš je nemirna zbog Derin, jer se zbližila s Mehmetom. Gumuš će osmisliti Pinarinu vjenčanicu. Mehmet i Derin sve su bliži zato što je ona jedino s njim podijelila svoju tajnu. Mehmet nikomu ništa ne govori i ubrzava poslove. Uskoro će Gumušine kreacije zablistati u izlogu. Za to vrijeme, Gulsun se brine za Doguša čija se majka u bolnici bori za život. Tarik zna da mu je to prilika da se pomiri s Gulsun. Gokhan i Bahar zaljubljuju se. Berk, koji je zbog Tugče napustio obitelj, nesretan je.

20.epizoda - 10. prosinca
Kod Šadogula vlada veliko uzbuđenje zbog svadbe. Pinar i Onur napokon će se oženiti. Pinar je pod velikim stresom. Ništa joj se ne sviđa. Berk nije pozvan na Pinarino vjenčanje, nego na njega upada kao konobar tvrtke koja organizira vjenčanja i priredi obitelji novi skandal. Ahmet, razapet između ljubavi i obitelji, ne želeći to, ipak se vraća kući. Najviše se tomu razveseli Šeref. Ahmet se vraća radi djece i ne želi spavati u istoj sobi sa Šeref što dovodi do nove svađe. Gulsun se sve više zbližava s Tarikovim sinom Dogušem. Tarik tu priliku koristi kako bi se pomirio s Gulsun. Gumuš je napeta, jer sumnja da Mehmet i Derin gaje simpatije jedno prema drugomu. Gumuš želi razgovarati s Mehmetom, ali on joj ne želi reći Derininu tajnu. To još više pobudi Gumušine sumnje koje se naposljetku i obistine. Na vjenčanju Derin priznaje Mehmetu da je zaljubljena u njega. Gumuš je izvan sebe od tuge kada to čuje. Vjenčanje se nastavlja, brod isplovljava i Gumuš odlazi. Mehmet odlazi za njome. Nalazi je na obali. Ne može shvatiti zašto se ona tako ponaša. Ona mu kaže da je čula što mu je Derin rekla. Gumuš se više ne može kontrolirati kada je Mehmet optuži da je ljubomorna i izbija velika svađa.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju