Djevojci Gumus je sudbina namijenila raskošan život i veliku ljubav, ali se na tom putu susreće s brojnim pričama ljudskih slabosti koje treba razriješiti.

46.epizoda-17.siječnja
Mehmet je u šoku zbog onoga što vidi kad odlazi u zračnu luku zadnji put vidjeti Nihan. Iako Nihan poriče, Mehmet shvati da s njom ima sina. Na Mehmetovo inzistiranje Nihan posustaje i priznaje mu istinu. Doznavši da ima sina, Mehmet se razveseli, ali je istovremeno i zabrinut jer ne zna kako će novonastalu situaciju objasniti Gumuš. Mehmet to odlučuje prešutjeti Gumuš. Ali Mehmet Fikri i Šeref pritisnu Mehmeta i doznaju istinu. Mehmet Fikri odlučan je oko toga da Mehmet ne prizna dijete i da čim prije pošalje Nihan i dječaka u Njemačku. To jako potrese Mehmeta, ali on i dalje nastavlja viđati Nihan i sina. Dječaku objasne da je Mehmet njegov otac. Priznavši sina, Mehmet je odabrao put s kojega više nema povratka. Mehmet zbog osjećaja nespokoja izbjegava Gumuš. Gumuš primjećuje da joj Mehmet laže. Jedino se suradniku Enginu povjeri i požali. Engin je sretan zbog trzavica između Gumuš i Mehmeta. Situacija u tvrtki je loša. Bahar pokušava smisliti način kako bi ih spasila, ali ne može računati na Mehmeta jer on uopće ne misli na posao otkako je doznao za sina.

47.epizoda-18.siječnja
Gumuš donosi odluku. Skupi svoje stvari i zajedno sa Safije napušta kuću. Ali dok čekaju taksi, Safije postane loše i ona pada na tlo. Na Gumušin krik pristignu Mehmet i Šeref. Cijela obitelj je na nogama. Zovu liječnika. Safije je zbog uznemirenosti i tuge doživjela parcijalnu paralizu. Da bi se oporavila, ne smije se uznemiravati. Gumuš odustaje od odlaska i odluči ostati u kući dok se Safije ne oporavi. Gumuš i Mehmet pretvaraju se da su se pomirili i da je sve u redu ne bi li se Safije čim prije oporavila. Mehmet smišlja novi plan kako bi spasio poslove u tvrtki. Baharina šogorica Nilufer počinje raditi u tvrtki kao Onurova asistentica. Kada Pinar dozna to, proživljava velik napadaj ljubomore. Mehmet Fikri više se ne može suzdržati i odlučuje osobno riješiti obiteljske nevolje. Odlazi k Nihan i prijeti joj. U tom trenutku susreće se s Mehmetom koji dolazi posjetiti sina.

48.epizoda-19.siječnja
Gumuš i Mehmet i dalje se pokušavaju ponašati kao da je između njih sve u najboljem redu kako ne bi utjecali na oporavak bake Sefije. Mehmet je jako tužan zbog svega što se događa i iskorištava svaku priliku kako bi se približio i bio pokraj Gumuš. No mu ona to ne dopušta. Njezin cilj je odseliti se iz kuće čim se baka Safije oporavi. Safije zna što Gumuš misli i koje su njezine namjere. Zbog toga se ona i Mehmet Fikri dogovore da će se ona i dalje pretvarati da joj je loše iako se već sasvim oporavila. Namjera im je da ona ne napusti kuću dok se Mehmet i Gumuš ne oporave. Gumuš se ponovno izjada Enginu i moli ga da joj pomogne pronaći kuću. Engin joj drage volje pristaje pomoći, čak joj pronalazi kuću u istoj ulici u kojoj i sam živi. Engin se nada da će se Gumuš poželjeti rastati od Mehmeta. Nihan isplanira romantičnu večeru za sebe i Mehmeta. Ona je još zaljubljena u Mehmeta. Kada dozna da se Gumuš želi rastati od Mehmeta, kreće u borbu za ponovno osvajanje mjesta u Mehmetovu životu.

49.epizoda-20.siječnja
Koliko god se Mehmet pokušava približiti Gumuš, ona sve više bježi od njega. Takvo Gumušino ponašanje uzrokuje sve češće susrete Mehmeta i Nihan. Sva Mehmetova nastojanja nisu dovoljna da Gumuš povjeruje u iskrenost i jačinu Mehmetove ljubavi koju prema njoj osjeća. Engin pokušava tu situaciju preokrenuti u svoju korist. Engin iskorištava svaku priliku da bude podrška Gumuš i potiče je da poduzme razne korake za koje smatra da će je udaljiti od Mehmeta. Gumuš na Enginov nagovor čak podiže i kredit u banci i kupuje auto. Mehmet, ne znajući da je Gumuš nabavila automobil, kupuje joj isti takav crveni. Namjera mu je iznenaditi je. Ukrašava joj auto u vrtu. Priprema joj i slavlje u povodu položenog vozačkog ispita. Gumuš, ne znajući ništa o svemu tome, dolazi kući s novim autom i u pratnji Engina.

50.epizoda-21.siječnja
Gumuš odlazi s Mehmetom na poslovni sastanak. Njezino ponašanje pobudi Mehmetove nade. Ali Gumuš mu se odlučila pridružiti zbog osjećaja vjernosti i podmirenja duga prema Šadogluima. Engin je ljubomoran. Iskorištava sve svoje adute ne bi li udaljio Gumuš od Mehmeta. Navečer nije lako osvjetlati ukaljani obraz Šadogluâ. Na kraju Gumušini postupci zavrijede pohvale. Na kraju večeri Gumuš kaže Mehmetu da se neće pridružiti njemu ni obitelji za večerom i da mora ići. Mehmet se rastuži. Nakon toga doznaje od Engina da će se Gumuš preseliti i da će biti njegova susjeda, sve to Mehmeta jako uzruja. Bahar izleti da su Gumuš i Engin prihvatili poslovnu ponudu iz Pariza. Zbog svega toga uslijedi velika i burna rasprava Mehmeta i Gumuš. Situacija u tvrtki je loša. Tajni Baharin plan odbijen je na prvome sastanku. Pinar ne može shvatiti zašto je Nilufer tako srdačna s Onurom i sumnjičava je u vezi s njom. 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju