Ljubav je bačena u ruke sudbine!

1. epizoda - 15. studenog
Prelijepa Gumuš tog jutra prima vijest koja će joj zauvijek promijeniti život. Uvažena obitelj Šadoglu odabrala ju je za suprugu svog sina Mehmeta. Saznavši tu vijest Gumuš je izvan sebe od sreće, jer je na pragu ostvarenja svog vječnog sna. Naime od djetinjstva Gumuš je zaljubljena u Mehmeta, a činjenica da će mu postati ženom čini joj se kao san. U nevjerici zbog brzog i lakog odvijanja stvari, Gumuš krene na put u Istanbul, grad koji će vidjeti prvi put u svom životu. S druge strane Mehmet je prije godinu dana u tragičnoj nesreći izgubio svoju voljenu Nihan, djevojku koja nije odgovarala njegovoj obitelji. Nihan je poginula u strašnoj prometnoj nesreći, a Mehmet je sebe okrivio za njenu smrt. Od tada ovaj mladić je čvrsto zatvorio vrata ikakvoj mogućnosti za ljubav i sreću, a jedinu utjehu je pronašao u vođenju razuzdanog života. Jedini koji ga je uspio dovesti u red je njegov djed po kojem je Mehmet dobio ime, a iz poštovanja prema njemu mladić pristaje na život kakav mu je djed isplanirao. Među tim planovima je i vjenčanje s provincijalkom Gumuš, a unatoč tome što nije prežalio Nihan, Mehmet pristane oženiti Gumuš. Iako je pristao na ženidbu, u zadnji čas Mehmet odluči pobjeći od dogovorenog braka. Prelijepa Gumuš tada shvati da je njezinom životu iz bajke kraj, jer osim što je Mehmet ne želi mora se suočiti s otrovnim ponašanjem svoje buduće svekrve Šeref i šogorice Pinat. Slamku spasa Gumuš pronalazi u Mehmetovu djedu koji je odluči zaposliti u tvornici tekstila.

2. epizoda - 16. studenog
Mehmetovo ponašanje, bijeg od braka i napuštanje kuće, užasnulo je njegovu obitelj, a najviše je uzrujalo oca Ahmeta. Ahmet ne može podnijeti razočaranje sinom te doživi srčani udar. Mehmet, koji je pobjegao od obaveza, sklonio se k najboljem prijatelju Onuru kako bi napravio planove za budućnost. U trenutku kada počinje preispitivati ispravnost svojih odluka Mehmet saznaje da mu je otac završio u bolnici i da mu je stanje ozbiljno. Kada vidi oca u bolnici, Mehmet se predomisli te ipak odluči oženiti Gumuš, djevojku s kojom ima dogovoreni brak. Iznenađena Mehmetovom odlukom, Gumuš se razveseli što je čovjek u kojeg je zaljubljena ipak pristao na brak s njoj. Nakon vjenčanja Gumuš počinje novu nimalo idiličnu etapu u svom životu, a uspije se odmah posvađati sa svojom svekrvom Šeref.

3. epizoda - 17. studenog
Mehmet kreće u potragu za suprugom Gumuš, koja je nakon svađe s njegovom majkom pobjegla od kuće. Lutajući sama po Istanbulu, gradu koji ne poznaje, Gumuš se iznenadi kada slučajno sretne Mehmeta koji je traži. Gumuš pita Mehmeta tko je djevojka čiju je sliku vidjela u njegovoj sobi te doznaje sve o Nihan, njihovoj velikoj ljubavi te njenoj tragičnoj nesreći. Mehmet se ražalosti kada shvati da Gumuš nije ništa znala o njegovoj prošlosti. Nakon povratka u kuću Gumuš očekuje veliko iznenađenje. Šeref smatra da se Gumuš mora potpuno promijeniti te joj odluči dati poduku 'kako sačuvati muža'. Teta Gulsun je odluči odvesti u salon ljepote, gdje će se Gumuš izmijeniti od glave do pete. Gumuš se transformira u pravu gradsku ljepoticu, a njezina pletiva zapnu za oko nećakinji Bahar.

4. epizoda - 18. studenog
Gumuš dobije radno mjesto u obiteljskoj tvrtki Šadoglu te započne obnašati novu dužnost koju joj je namijenio djed Mehmet Fikri. Pinat se želi vratiti u SAD zato što su tamo njezin muž i kći za koju njena obitelj ne zna. Dok planira tajni odlazak u SAD, Pinat doživi veliko iznenađenje. Mehmetov najbolji prijatelj Onur pada u ruke mafiji zbog kockarskog duga. Šeref saznaje od Ahmeta da je Gumuš počela raditi u tvrtki i nastavlja smišljati razne nepodopštine kako bi zagorčala život svoje snahe. Gumuš se pokušava naviknuti na posao. Iznenadi je Mehmetov poziv na večeru na kojoj Gumuš popije malo previše vina.

5. epizoda - 19. studenog
Mehmetovo i Gumušino zbližavanje naprasno prekida vijest da se Pinat vraća u Ameriku. Cijela obitelj je na nogama ne bi li spriječila da se Pinat ukrca na avion. Djed Mehmet ipak uspije odvratiti svoju unuku od odlaska. Unatoč djedovim nastojanjima, Pinat ne želi otkriti zašto se bez riječi htjela vratiti u SAD. Jedina koja saznaje Pinatinu tajnu je Gumuš. Ona sazna kako Pinat ima kćer Defne koja živi u SAD-u. Kada to dozna, Mehmet izaziva pomutnju. Šeref odluči pritisnuti Gumuš, jer osjeća da ova nešto taji od nje. Pinat zamoli Mehmeta za pomoć ne bi li što prije došla do svoje kćeri. Gumuš je tužna zato što unatoč svim nastojanjima još nije osvojila Mehmetovu ljubav. Povrh svega ljubomorna je na Mehmetov odnos s Beril koja radi u tvornici. Mehmet uvjerava djeda da dopusti Pinat povratak u Ameriku. Cijela obitelj okuplja se na večeri uoči Pinatina odlaska. Na večeri Gumuš doživi neugodno iznenađenje.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju