Poznati superjunak i legenda Flash Gordon vraća se na male ekrane u 21. stoljeću.

(Flash Gordon), 2007., SAD/Kanada
akcijska serija, 1 sezona, 22 nastavka

Poznati superjunak i legenda Flash Gordon vraća se na male ekrane u 21. stoljeću. Ova ekranizacija poznatog strip junaka snimana je na lokacijama Vancouvera i Aldergrovea, a osvojila je nagradu 'Leo' za najbolju mušku sporednu ulogu i nominirana u još šest kategorija.

Strip 'Flash Gordon' doživio je mnogobrojne ekranizacije, a film iz 1980. godine podigao je ovog heroja do statusa superjunaka. Glumac Sam J Jones koji je u tom filmu tumačio lik Flasha ima malu epizodnu ulogu i u ovoj seriji. Alex Raymond je stvorio lik Flasha davne 1934. godine, a veliku popularnost zasigurno mu je osigurao i hit legendarne rock skupine 'Queen' naziva 'Flash'. Ne propustite seriju o najvećem heroju na Zemlji i šire Flashu Gordonu!

ULOGE:

Eric Johnson ... Steven 'Flash' Gordon
Gina Holden ... Dale Arden
Jody Racicot ... Dr. Hans Zarkoff
Karen Cliche ... Baylin
John Ralston ... Ming
Jonathan Walker ... Rankol

U mirnom gradiću na Pacifiku zgodan student medicine Steve 'Flash' Gordon' (Eric Johnson) živi u sjeni svog oca, genijalca znanstvenika dr. Gordona te u srcu svoje majke Norah. Steve Gordon često se prisjeća i gorko-slatkih uspomena svoje bivše djevojke Dale Arden koja je reporterka lokalne televizijske stanice.
Poznati doktor Gordon zajedno sa svojim briljantnim partnerom Hansom Zarkoffom (Jody Racicot) radi na tajnom znanstvenom zadatku koji se ne tiče ovog svijeta. No kada Gordon postane žrtva svog istraživačkog rada tragičan nestanak pobudi sumnju njegova sina 'Flasha'. Jedini koji zna pravu tajnu o nestanku dr. Gordona je njegov suradnik dr. Zarkoff. On mora sačuvati tajnu operaciju i jedini je svjedok nestanka Flashova oca. Naime dr. Gordon zapravo nije mrtav nego više ne postoji u ovom svijetu. On je usisan u drugu dimenziju te je ostao zarobljen među zvijezdama. Osim toga Flashevoj obitelji prijeti velika opasnost, jer s planeta M.O.N.G.O stiže figura koja može uništiti Zemlju snagom svog uma. Flash mora učiniti sve kako bi spasio Zemlju i svog oca, a jedini koji mu može pomoći je dr. Zarkoff. Za Gordonovu bivšu djevojku priča o ovom tajnom eksperimentu bila bi reportaža karijere. No s obzirom da je u pitanju mnogo života, Dale se odlučuje pridružiti Flashu i doktoru u otkrivanju tajne nestanka dr. Gordona.

O GLUMCIMA:

ERIC JOHNSON….STEVE 'FLASH' GORDON
Eric Johnson rođen je 07. kolovoza 1979. godine u Edmontonu u Kanadi. Ovaj glumac utjelovio je mladog Tristana u hit filmu 'Legenda o jeseni', dok je odraslog Tristana glumio Brad Pitt. Eric je nominiran za dvije nagrade - Gemini za ulogu u mini seriji 'Scorn' te nagradu Leo za ulogu u 'Fishbowl'. Ostvario je i ulogu u još jednoj seriji o superjunaku 'Smallville'.

GINA HOLDEN…..DALE ARDEN
Prelijepa Gina Holden rođena je 17. ožujka 1975. godine u Kanadi. U dobi od 15 godina Gina je kao model otišla raditi u Japan. Tu zemlju smatra i svojom drugom domovinom. Glumila je u seriji 'Smallville' te u filmovima 'Fantastična četvorka', 'Slagalica strave 7' i 'Domino efekt 2'. Ovu glumicu gledatelji su imali prilike vidjeti i u seriji 'Frikovi' te u hit seriji 'Otok smrti' koje su se emitirale na Novoj TV. Osim glume, Gina se aktivno bavi i volonterskim radom.

JODY RACICOT….. DR. HANS ZARKOFF
Jody Racicot je za ulogu u ovoj seriji dobio nagradu 'Leo' i to u kategoriji najboljeg sporednog glumca. Jody Racicot ostvario je mnogobrojne uloge u televizijskim serijama i filmovima. Glumio je u filmu 'Noć muzeja' te 'Put bez povratka 3'. Jody je 2008. godine glumio i u seriji 'Eureca'.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju