PON - PET 21.00

(Bugünün Saraylısı), 2013., Turska
Autor: Refik Halit Karaj
Producent: Şükrü Avşar
Redatelj: Kudret Sabancı
Scenaristi: Erkan Birgören, Betül Yağsağan

Priča o osjećajima koji se ne mogu kupiti, o neizbježnom ratu između ljubavi, obiteljskih veza, ljudskih vrijednosti i vrijednosti današnjeg vremena, o jednoj naivnoj mladoj djevojci rođenoj u nesretnoj ljubavnoj priči, o njezinu duhu zatočenom od ruke “oca” poput “Pepeljuge”, koji potresen živi u potrazi za samim sobom…

Uloge:

Selçuk Yöntem - Ata Katiboğlu
Nazan Kesal - Üftade Katiboğlu
Cansu Tosun - Ayşen Yılmaz
Ali Ersan Duru - Fatih Soysal
Serhat Teoman - Savaş Ataman
Gülenay Kalkan - Rezzan Ataman

Priča počinje kad obitelj Katiboglu stavi svoju posljednju tvrđavu, vilu, na prodaju i smjesti se u skroman stan u četvrti Arnavutkoj, a Jašar, koji se želi riješiti dugogodišnje boli, kupi tu vilu. Dok je Ajšen, koja već godinama sanja o Istanbulu, presretna što je njezin otac naglo odlučio smjestiti se u Istanbul ne rekavši joj ništa, Jašar je pak spreman busati se kako bi se osvetio Ati kojeg smatra svojim životnim neprijateljem.

Uftade, koja selidbu iz vile smatra pitanjem ponosa, maltretira Atu jer je vilu kupio nekadašnji sin upravitelja imanja obitelji Katiboglu, a Atu pak nimalo ne muče neprijateljski osjećaji, samo potiho oplakuje činjenicu što je izgubio vilu u kojoj je odrastao. Ata je odavno obrisao prošlost, čak je i puno godina prije oprostio Asuman, koju je smatrao ljubavi svog života, i Jašaru. Da pokaže dobru namjeru, Ata Jašaru i njegovoj lijepoj kćeri pripremi toplu dobrodošlicu, no ovo novo stanje za njega neće biti nimalo lako kao što misli.

Dok se Ata i Jašar u tišini obračunavaju oko prošlosti pune tajni, Ajšen, koja je naslijedila majčinu ljepotu, kreće u upoznavanje Istanbula. Poslije smrti svoje majke živjela je pod očevim pritiskom. Ima jezik, ali ne govori, dobronamjerna i naivna Ajšen Istanbul je viđala samo u serijama. U svakom pogledu odaje da je strankinja u bosporskom svijetu. Ajšen je toliko dobronamjerna i željna ljubavi da nije ni svjesna neprijatelja oko sebe. Unatoč njenoj jednostavnoj, osrednjoj i prezatvorenoj odjeći, njezinu preozbiljnom ponašanju i njezinoj neupadljivosti, Ajšenina privlačna i jednostavna ljepota plijeni pozornost čak i najpodrugljivijih pogleda u njezinoj okolini.

Serija ''Draguljareva kći'', inspirirana je romanom Refika Halita Karaja, u produkciji Avšar filma i režiji Bahadira Indžea. Refik Halit rekao je da su u seriji 'Draguljareva kći, koja je rađena prema njegovom romanu, scenaristi morali usvojiti lik koji dolazi iz svijeta mašte kako bi ga lakše oživotvorili.

Praćena s velikim zanimanjem, serija ''Draguljareva kći'' posebna je između ostalog i po tome što je u njoj prvi put u Turskoj korištena CGI-tehnika. Tom se tehnikom objekti s dva različita mjesta mogu prikazati kao da su jedan pokraj drugog.

Ne propustite nove epizode serije 'Draguljareva kći' od ponedjeljka do petka u 21 sat i doznajte koje maske će pasti, a koje skrivene istine će se otkriti.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju