U drugoj sezoni serije gledatelji mogu pratiti nove uzbudljive slučajeve detektivke bostonskog odjela za ubojstva.

(Rizzoli & Isles), SAD, 2010., serija
2. sezona, 15 nastavaka
Produkcija: Warner Bros.
Izvršni producenti: Janet Tamaro, Bill Haber, Joel Fields
Autorica: Tess Gerritsen

Uloge:
Angie Harmon - det. Jane Rizzoli
Sasha Alexander - dr. Maura Isles
Jordan Bridges - Frankie Rizzoli Jr.
Lee Thompson Young - det. Barry Frost

U drugoj sezoni serije gledatelji mogu pratiti nove uzbudljive slučajeve detektivke bostonskog odjela za ubojstva. Nakon što je Jane Rizzoli dobila metak za vrijeme opsade odlikovana je. No proslava njezinog odlikovanja će biti kratkog vijeka te će se Jane , zajedno sa svojom starom srednjoškolskom ljubavi, morati posvetiti novom slučaju. Druga sezona donosi uzbudljive trenutke te razne zločine koje ove protagonistice moraju riješiti. Djevojke će istraživati ubojstvo surogat majke, zatim otmicu kćerke policijskog službenika kao i ubojstvo trenera.

Serija je nastala prema romanima The Apprentice iThe Surgeon svjetski poznate autorice bestsellera Tess Gerritsen.

Glumica Angie Harmon u seriji 'Djevojke na zadatku' tumači ulogu detektivke bostonskog odjela za ubojstva Jane Rizzoli. Jane je rođena u Bostonu i ondje je cijeli svoj život provela blisko povezana sa svojom obitelji. Maura Isles, koju u seriji glumi Sasha Alexander, atraktivna je forenzičarka koja je ujedno Janeina prijateljica i kolegica. Jane Rizzoli i Maura Isles posjeduju jednaku strast i ljubav prema svom poslu, a veže ih i snažno prijateljstvo. Osoran, ali simpatičan detektiv Vince Korsak (Bruce McGill), bivši je Janein partner koji je pomalo povrijeđen činjenicom što ga je Jane zamijenila s neiskusnijim detektivom Barryjem Frostom (Lee Thompson Young). Frankie Rizzoli (Jordan Bridges) je Janein mlađi brat i ambiciozni policajac koji obožava svoju sestru i sanja o tome da će jednog dana i on postati detektiv. Angela Rizzoli (Bracco) je brižna, ali i prilično nametljiva majka detektivke i policajca koja se često upliće u njihov život. Tu je i atraktivni agent FBI-a Gabriel Dean (Billy Burke) koji, čini se, ima i neke druge namjere sa Jane, osim pomoći joj pri rješavanju slučaja.

Detektivka Jane Rizzoli i forenzičarka dr. Maura Isles suprotnih su karaktera, no odlične prijateljice koje će se uhvatiti u koštac s najokrutnijim kriminalcima bostonskih ulica. Uz uzajamnu podršku ovaj dinamičan dvojac će odgonetnuti neke od najtežih slučajeva u gradu.

Jane i Maura odrasle su u različitim okolnostima, a njihova različitost se i danas očituje u brojnim stvarima. Jane je cijeli život provela u Bostonu i danas je jedina žena koja radi u odjelu za ubojstva bostonske policije, ona je čvrsta i hrabra detektivka koja nikada ne bi iznevjerila svoj tim. Maura je osoba koja se češće ugodnije osjeća u društvu mrtvih tijela nego živih ljudi. Forenzičarka Maura se odijeva besprijekorno u dizajnerske krpice i ostavlja dojam odmjerene žene, ponekad čak i ledenog karaktera. Unatoč njihovim razlikama, ove suprotnosti se međusobno nadopunjuju te obje zahvaljujući svojim briljantnim umovima i stručnosti funkcioniraju savršeno, kako na poslu tako i privatno.

O likovima:
Jane Rizzoli (Angie Harmon) je samopouzdana, neovisna i uspješna policijska detektivka. Izuzetno je natjecateljski nastrojena, pogotovo kada se radi o odnosu s njenim mlađim bratom Frankiejem. Njihova majka se ponaša jako zaštitnički. Jane je preživjela okrutan napad serijskog ubojice te se našla korak do smrti. Iako ga je strpala u zatvor, Jane i dalje progone sjećanja na taj događaj. Nema sreće u odnosu s muškarcima, alergična je na pse, no ipak zavoli psa lutalicu kojeg je spasio njen bivši partner Korsak.

ANGIE HARMON je možda najpoznatija po ulozi Abbie Carmichael u Emmyjem nagrađenoj seriji 'Zakon i red'. Nedavno je ostvarila ulogu u seriji 'Women's Murder Club' te filmu 'Living Proof' u kojemu je utjelovila aktivisticu koja se bori protiv raka dojke Lilly Tartikoff. Angie Harmon je većinu svog života provela ispred kamera. Njeni roditelji bili su modeli tako da je i ona već kao dijete krenula njihovim stopama. S petnaest godina pobijedila je konkurenciju od 63 000 natjecatelja za naslovnicu magazina Seventeen. U Texasu je maturirala u srednjoj školi Highland Park, a nakon toga Angie živi na relaciji New York - Los Angeles gdje započinje studij glume. Igrani film u kojem debitira je 'Lawn Dogs' koji se prikazivao na filmskom festivalu u Torontu i Sundance film festivalu. Pojavljivala se zatim u filmovima: 'The Good Mother', 'Fun with Dick and Jane', 'Agent Cody Banks' , 'Seraphim Falls. U prvoj seriji glumila je nasuprot Erica Robertsa u 'C-16: FBI'. Glumica trenutno živi u Los Angelesu sa suprugom i tri kćeri.

Dr. Maura Isles (Sasha Alexander) je ozbiljna forenzičarka atraktivnog izgleda koja je uvijek besprijekorno odjevena i sređena. Kolege iz odjela je zovu 'kraljica mrtvih'. Ringtone koji je Jane postavila na svom mobitelu kada je zove Maura je prigodan Chopinov 'Posmrtni marš'. Maura je smirenog karaktera i malo što je može uzrujati. Ona naprosto obožava pregledavati mrtva tijela, ali ima tendenciju malo prečesto dijagnosticirati i žive ljude. Maura je hodajuća knjižnica s velikom sposobnošću zapažanja najsitnijih detalja i činjenica neovisno o tome da li se direktno tiču slučaja. Živi u prelijepo uređenom stanu s kornjačom koju je nazvala Bass po poznatom forenzičkom patologu Williamu M. Bassu.
SASHA ALEXANDER, inače rođena kao Suzana Drobnjaković, talentirana je i svestrana glumica, podrijetlom iz Srbije. Proslavila ju je uloga agentice Caitlin "Kate" Todd u prve dvije sezone popularne serije NCIS. Sasha je ostvarila ulogu u seriji Dawson's Creek, kao i u serijama 'Presidio Med' i 'The Nine'. U gostujućim ulogama pojavljivala se u serijama 'Prijatelji', 'House' i 'Greg the Bunny'. Ostvarila je uloge u filmovima: 'Coming & Going', a u filmu 'Yes Man' stala je uz bok Jima Carreyja. Publika ju je imala priliku vidjeti u filmovima 'Nemoguća misija 3', 'Tenure', 'Love Happens'.
Za ulogu u filmu 'The Last Lullaby' Sasha je dobila nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u San Diegu, a glumila je i u filmovima 'Play Dead'; i 'All Over the Guy' s Christinom Ricci, Lisom Kudrow i Adamom Goldbergom. Glumu je studirala u Londonu, a režiju je završila na prestižnoj 'School of Cinema and Television'.

Frankie Rizzoli Jr. (Jordan Bridges) je mlađi brat Jane Rizzoli.
Njegov uzor je Jane, no ne osjeća se kao da živi u njenoj sjeni, jer traži svoj vlastiti put do uspjeha u policiji. Baš kao i ostali muškarci u Janeinom životu, i njen brat se spram nje odnosi zaštitnički i to više nego što bi ona željela.
JORDAN BRIDGES gradio je svoju karijeru na filmu, televiziji i kazališnim daskama. U njegovu karijeru ubrajaju se tako filmovi 'Osmijeh Mona Lise', 'Frequency and The New Suit', televizijski show 'Bionic Woman', 'Without a Trace and Conviction', te predstava na Broadwayu 'The Lieutenant of Inishmore'. Diplomirao je na 'Bard Collegeu' te studirao na 'London Academy of Music and Dramatic Arts'.

Detective Barry Frost (Lee Thompson Young) je Janein novi partner. Talentiran za rad na računalu i tehnologijama, posjeduje strah od mrtvih tijela i ne može vidjeti krv. Iako je podrška Jane kao odan i hrabar partner, nije u dobrim odnosima s njenim bivšim suradnikom Korsakom.

LEE THOMPSON YOUNG dolazi iz obitelji pripovjedača. Već s osam godina pripovijedao je stare tradicionalne priče na raznim festivalima i lokalnim događajima. Ubrzo nakon toga probudila se i ljubav za glumom. S deset godina glumio je
Dr. Martina Luthera Kinga Jr. u predstavi 'A Night of Stars and Dreams'. Već tada Young je odlučio da će se profesionalno baviti glumom. Sljedeće dvije godine pohađao je glumu u lokalnom kazalištu. U New York se seli 1996. gdje kreće na svoje prve audicije. Nakon snimljenih nekoliko reklama Young je dobio ulogu u predstavi 'House Arrest', a zatim u prvoj seriji kanala Disney, 'The Famous Jett Jackson'. Sa sedamnaest godina upisuje 'University of Southern California's School of Cinematic Arts'. Zatim se pojavljuje u filmovima 'Friday Night Lights', 'Akeelah and the Bee' i 'Redemption: The Stan Tookie Williams Story'. U gostujućim ulogama mogli smo ga vidjeti u serijama 'Čuvar pravde', 'Philly', 'Smallville' i 'Kevin Hill'. Godine 2005. uslijedila je i uloga u seriji 'South Beach', a zatim u seriji 'Terminator: The Sarah Connor Chronicles and Scrubs' te filmu 'The Hills Have Eyes II'. Ugovor s kućom ABC Studios potpisuje 2008. što je rezultiralo i njegovim angažmanom u dramskoj seriji 'Flash Forward'.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju