Moćni i raskalašeni odvjetnik naučit će se poniznosti kada postane Čuvar pravde! Od 2. svibnja na Novoj TV!

(The Guardian), 2001., SAD, serija
Redatelj: David Hollander

Glume:
Simon Baker ... Nick Fallin
Dabney Coleman ... Burton Fallin
Alan Rosenberg ... Alvin Masterson
Wendy Moniz ... Louisa 'Lulu' Archer
Raphael Sbarge ... Jake Straka
Charles Malik Whitfield ... James Mooney
Denise Dowse ... Judge Rebecca Damsen

Odrastajući kao sin uglednog odvjetnika Burtona Fallina (Dabney Coleman), Nick Fallin kreće očevim stopama. Kao moćan mladi odvjetnik živi lagodnim životom, a kada shvati da mora platiti cijenu za svoj raskalašeni način života, naglo se spušta na zemlju. Uhićen zbog posjedovanja droge, Nick mora odraditi 1500 sati društveno korisnog rada. Od sada Nick skupe parnice mora uskladiti s neprofitnim zastupanjem dječjih prava u okviru Pravne službe za djecu. Pod nadzorom Alvina Mastersona, Nick ulazi u život Huntera Reeda, dječaka koji je posvjedočio kako mu je otac ubio majku. Za to vrijeme u odvjetničkoj tvrtki Fallin i partneri u vlasništvu njegova oca Burtona Fallina, Nick ima posla s direktorima poduzeća i razmaženim pripadnicima internetske generacije u potrazi za brzim bogatstvom.

Autor serije David Hollander uspoređuje Nicka s likom iz starih vesterna ili noir filmova. 'Nick posjeduje stanovitu dozu tajanstvenosti... Nikada ga nećemo vidjeti bez skupog odjela, koje Nick naziva svojom uniformom.' Nick je pravni ratnik u svom Armanijevom oklopu. No, hoće li ga taj oklop zaštiti od ranjivosti? 'On je oličenje kontradikcije', izjavio je Simon Bake glumac koji ga portretira. Glavni lik upoznajemo u trenutku kada ga sudac zbog posjedovanja droge osudi na tri godine uvjetne kazne, globu od 10 000 dolara, te obvezu odrađivanja 1500 sati dobrotvornog rada u odjelu za dječje pravne usluge. Nick tada dotakne dno svog života, što je ujedno i prilika za pokajanja i novi početka.

U okruženju centra za dječju pravnu skrb Nick ulazi u sukob s čvrstim liberalom, šefom centra Alvinom Mastersonom (Alan Rosenberg), dok u liku Jamesa Mooneyja (Charles Malik Whitfield), afroameričkog odvjetnika koji je duboko posvećen radu u Centru, prepoznaje svoj alter-ego. Nickovi kolege iz odvjetničke firme Fallin & Associates su, njegov partner Jake Straka (Raphael Sbarge) koji želi postati moćan odvjetnik poput Nicka, i Amanda Bowles (Erica Leerhsen), idealistkinja koja se protivi Nickovim stavovima o pravu i životu. U središte radnje je i odnos Nicka i njegovog utjecajnog oca Burtona (Dabney Coleman), vođe tvrtke.

O likovima:

SIMON BAKER – Nick Fallin

Simon Baker glumi zgodnog, moćnog mladog odvjetnika koji zbog uhićenja zbog droge mora odraditi 1500 sati društveno korisnog rada. Kada se birala glavna uloga u ovoj seriji, producenti su u Australcu Bakeru prepoznali jedinstvenu kombinaciju osobina koje krase jednu zvijezdu i dubinu karaktera koji je potreban za ovaj lik. Baker je također prepoznao svoju priliku u ovoj ulozi. 'Nick je vrlo kompleksan u svojoj prirodi', izjavio je Baker. 'Privlačno mi je igrati ulogu koja mi je izazov i na osobnoj i profesionalnoj razini'. Izazovi izgleda Bakeru odgovaraju jer mu tako nije bilo teško napustiti rodnu Australiju i doći u SAD. Nakon što je stigao u L.A. brzo su mu pristizale brojne ponude koje on nije odbijao. Glumio je tako u filmu Curtisa Hansona 'L.A. povjerljivo', te uz bok Vala Kilmera i Carrie- Anne Moss u SF filmu 'Crveni planet'. Glumio je i u filmovima: 'The Affair of the Necklace'. 'Sunset Strip', 'Ang Lee’s Ride With the Devil', 'Judas Kiss', 'Restaurant', i 'Love From Ground Zero'.

DABNEY COLEMAN - Burton Fallin

Dobitnik Emmyja Dabney Coleman glumi Nickovog oca, strogog no dobroćudnog odvjetnika Burtona Fallina. Auto serije David Hollander je razmišljao o brojnim glumcima, no Coleman je bio konačan i pravi odabir za ulogu Burtona. ' Njegov lik ne doživljava znatne promjene tijekom serije', rekao je Hollander, a Coleman posjeduje pokretačku energiju potrebnu za ulogu Burtona. Coleman je glumio u Emmyjem nagrađenom The Slap Maxwell Story, filmu Buffalo Bill, te seriji Madman of the People. S Dolly Parton, Jane Fonda i Lily Tomlin glumio je u filmu '9 to 5' iz 1980. godine.

ALAN ROSENBERG - Alvin Masterson

Alan Rosenberg glumi liberalnog ali realnog šefa Pravne službe za djecu. Glumac A. Rosenberg ima afinitete prema liku i iz razloga što je svojevremeno bio politički angažiran kao student '60-tih godina. On stoga razumije Alvinov problem – negdje je usput izgubio ideale, no ima veliko srce i priliku pomagati djeci. Ovog glumca publika najbolje pamti kao bivšeg supruga Cybill u sitcomu 'Cybill'. Također imali smo priliku gledati ga u serijama: Chicago Hope, Zakon u Los Angelesu Za ulogu u Hitnoj službi nominiran je za nagradu Emmy.

CHARLES MALIK WHITFIELD - James Mooney

Charles Malik glumi idealistu, odanog zaposlenika Pravne službe za djecu. Charlesa smo imali prilike vidjeti u brojnim epizodnim ulogama u serijama: 'Opet iznova', 'Zakon i red', 'Odjel za umorstva' i dr. Također, glumio je u filmovima 'The Temptations', 'Behind Enemy Lines'.

Nagrade:
- 2002. nominacija za 'Zlatni globus' za najboljeg glumca u dramskoj seriji – Simon Baker
- 2003. Emmy za najbolju epizodnu ulogu – Farrah Faewcett
- 2002. – 2004. ASCAP – najbolja serija
- 2004. – nagrada Young Artist za najbolju epizodnu ulogu - Danielle Panabaker
- 2002. – 2005. 2 nominacije za nagradu Young Artist
- 2005. – Prism – 2 nominacije


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju