Moćni i raskalašeni odvjetnik naučit će se poniznosti kada postane Čuvar pravde!

5.epizoda - ponedjeljak 9. svibnja
Nakon što je 16-godišnji homoseksualac i muška prostitutka Ethan Ritter uhićen, a zatim i pretučen od strane policajca na tajnom zadatku, Nick (Simon Baker) nevoljko preuzima zadatak da drži dječaka podalje od zatvora. Budući da je Ethan već ranije bježao iz doma svojih udomitelja, Alvin želi da Nick pokuša pronaći par homoseksualaca koji će ga posvojiti – nešto što je jedan sudac već odbio dopustiti. U međuvremenu, nakon što Burton (Dabney Coleman) pristane braniti dugogodišnjeg klijenta Franklina Derwitta u tužbi za seksualno napastovanje, slučaj prepušta Nicku. I dok Derwitt priznaje da je imao spolni odnos sa Suzannom Clemens, inzistira da je ona pristala na to te da je podigla tužbu kako bi se osvetila jer nije dobila promaknuće.

6.epizoda - utorak 10. svibnja
U klubu The Incline Nick (Simon Baker) pokupi mladu ženu Dinu, odu u njegov stan i ondje zajedno provedu noć. Djevojka mu je otkrila da je maloljetnica, siroče. Sestra će joj upravo biti smještena u novi dom u kojem ona nije poželjna. Zahtijeva od Nicka da joj pomogne da je smjeste u istu obitelj kao i njezinu sestru. Ako to ne učini, prijavit će ga policiji. Nick mora otkriti njezine prave motive ili riskirati posljedice njihove zlokobne noći. U međuvremenu. Nakon što Pravna služba izgubi novčana sredstva, Alvin poduzima ekstremne mjere, nagovara pripadnika otmjenih krugova da uplati donaciju kako bi prikupio novac.

7.epizoda - srijeda 11. svibnja
Nakon što je Pravna služba proširila djelokrug djelovanja kako bi pružila pravnu pomoć svima onima kojima je potrebna, a ne samo maloljetnicima, Nicku (Simon Baker) je dodijeljen slučaj mentalno zaostalog muškarca Malcolma Dempsyja koji i dalje želi živjeti samostalno. Iako njegova majka strahuje za njegovu sigurnost budući da je njegov prvi susjed i prijatelj trgovac drogom, ona nema dokaza pa ga sud neće maknuti iz njegova stana. Kada Eddie, za kojeg se sumnja da trguje drogom, biva ubijen, Malcolma optuže za ubojstvo.

8.epizoda - četvrtak 12. svibnja
Nick Fallin (Simon Baker) je odvjetnik 12-godišnjoj djevojčici koju poočim i pomajka moraju hitno posvojiti da bi joj presadili srce. Zbog pregršt zahtjeva koji proizlaze iz brige za dijete s bolesnim srcem, Laurie Solt, socijalna radnica u Pravnoj službi za djecu, ima poteškoća s provedbom postupka posvajanja. Nadahnut Leslienom snagom nakon što dozna da njezini sadašnji poočim i pomajka nisu u mogućnosti posvojiti je, Nick odluči spasiti Leslien život. Nada da će pronaći odgovarajuće udomitelje polako nestaje. Nick misli će spasiti Leslien život samo ako postane njezin zakonski skrbnik. Supervizor u Pravnoj službi Alvin Masterson sumnja u Nickovu sposobnost da se brine za Leslie. Sudac Nicku ne odobri skrbništvo.

9.epizoda - petak 13. svibnja
Alvin zamoli Nicka (Simon Baker) da pomogne Barbari nakon što njezina maloljetnog sina Russella uhite zbog posjedovanja droge. Kada tinejdžera koji je bio s Russellom pronađu mrtvog zbog predoziranja drogom loše kvalitete, uhićenog Russella optuže za ubojstvo. Russell želi dokazati da je nevin, ali odbija odati svoj izvor. Prije nego što dječakova budućnost bude uništena zauvijek, Nick mora otkriti koga Russell zapravo štiti. U međuvremenu. Burton (Dabney Coleman) zamoli Nicka da pomogne u dobivanju autorskih prava za igračku „Bunny – Buddy“ što zadržava više milijuna dolara vrijednu prodaju. No ekscentrični starac koji je izumio igračku stvara Nicku probleme, strahujući da će njegova kreacija biti kompromitirana.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju