Moćni i raskalašeni odvjetnik naučit će se poniznosti kada postane Čuvar pravde!

1.epizoda - ponedjeljak 2. svibnja
Nick Fallin (Simon Baker), dinamičan, skup odvjetnik koji živi lagodnim životom spušten je na zemlju kada shvati da mora platiti cijenu za svoj raskalašeni način života. Uhićen zbog droge, mora odraditi 1500 sati društveno korisnog rada. I tako Nick skupe parnice mora uskladiti s neprofitnim zastupanjem dječjih prava u okviru Pravne službe za djecu. Pod nadzorom Alvina Mastersona, Nick ulazi u život Huntera Reeda, dječaka koji je vidio kako je njegov otac ubio njegovu majku. Za to vrijeme u odvjetničkoj tvrtki Fallin i partneri u vlasništvu njegova oca Burtona Fallina (Dabney Coleman), Nick ima posla s direktorima poduzeća koji svoje poslovanje žele dovesti u Pittsburgh i razmaženim pripadnicima internetske generacije koji se žele brzo obogatiti.

2.epizoda - utorak 3. svibnja
Nick (Simon Baker) pokreće spor protiv farmaceutske tvrtke Bendaprine tražeći 10 milijuna dolara u ime Huntera Reeda i njegove majke. Ali kada Alvin Masterson to načuje, inzistira da Nick odustane od slučaja smatrajući da se radi o sukobu interesa. Nick odmah ističe da ga je Alvin skinuo s Hunterova slučaja te stoga djeluje u okviru svojih prava kao odvjetnik za tvrtku Fallin i partneri. U međuvremenu, James dobije slučaj 12-godišnjeg dječaka koji je živio sa svojim starijim bratom nakon što im je majka uhićena zbog droge. Marcus, Andreov stariji brat, uhićen je zbog prodaje cracka i James očajnički pokušava pronaći dječaku rođaka koji bi mu bio skrbnik, tako da mali ne završi u pritvoru za maloljetnike kao i njegov brat. Ali Andre se ne želi odvojiti od Marcusa.

3.epizoda - srijeda 4. svibnja
Nick (Simon Baker) je dobio slučaj dječaka osuđena na invalidska kolica koji će biti smješten u ustanovu dok njegova majka služi zatvorsku kaznu zbog prostitucije. Dječak Lawrence želi živjeti sa svojim očuhom, ali njegov očuh ima kriminalni dosje. Država želi da živi u St. Rileyju, ali Lawrence ne želi živjeti s hendikepiranim osobama. Nick misli da je Lawrenceova jedina šansa pronaći oca, bivšeg klijenta njegove majke, i tužiti ga za dječji doplatak. Ali kada se otac poželi zbližiti sa sinom, svi su iznenađeni. U međuvremenu, Burton (Dabney Coleman) i Nick pomažu starom prijatelju kada njegova kći Rebecca pokuša preuzeti njegov posao.

4.epizoda - četvrtak 5. svibnja
Nick (Simon Baker) je skinut sa slučaja Huntera Reeda i dodijeljen mu je slučaj 15-godišnje April Santos koja tvrdi da ju je silovao njezin očuh murjak. Nick dogovori da njezina teta preuzme skrbništvo, no uskoro doznaje da nije sve onako kako se čini te stoga mora otići u CLS i priznati da je možda udomio April u opasnije okruženje od njezina doma. Za to vrijeme u tvrtki Fallin i partneri, John Clayton traži da se reorganizira njegova imovina u tvornici čelika. Burton odbije tvrdeći da nema zarade, ali Simon otkrije da njegov otac ima osobni razlog za odbijanje posla – Clayton Stell je ista ona tvornica u kojoj je radio kao tinejdžer zajedno sa svojim ocem.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju