Moćni i raskalašeni odvjetnik naučit će se poniznosti kada postane Čuvar pravde!

10.epizoda - ponedjeljak 16. svibnja
Nick (Simon Baker) brani Arapa, državljanina SAD-a, koji se smatra žrtvom zločina iz mržnje. Gostujući glumci su Wendy Moniz ("Nash Bridges") i James B. Sikking ("Brooklyn South"). U Službi pravne pomoći Nick dobiva novu šeficu Louisu „LuLu“ Archer (Moniz).

11.epizoda - utorak 17. svibnja
Nick (Simon Baker) radi u drugoj odvjetničkoj tvrtki. Imenovan je skrbnikom mladog Huntera Reesa, njegova prvog slučaja. Gostujuća glumica je Polly Draper ("Thirtysomething"). Nick i njegov šef Alvin u sudnici se suočavaju s Nickovim ocem Burtonom (Dabney Coleman). Nick, koji sada radi za Burtonovu konkurenciju, Kirka i McGeeja, suočava se s njim kada mu opet daju slučaj Huntera Reeda – mladića koji je vidio kako njegov otac ubija njegovu majku – nakon kontroverzne presude Hunterovu ocu. U međuvremenu. Alvin pristaje braniti svoju bivšu ženu (Draper) za koju još gaji neke osjećaje. Brani je u slučaju nepravednog otpuštanja i shvati da tvrtku koju tuže zastupa Burton.

12.epizoda - srijeda 18. svibnja
Prvi put nakon odlaska iz odvjetničke tvrtke Fallin i partneri Nick Fallin (Simon Baker) u sudnici se u korporativnom slučaju sukobljava sa svojim ocem Burtonom Fallinom (Dabney Coleman). U slučaju koji je Nicku predao William McGee iz tvrtke Kirk & McGee, Nick zastupa Harryja Sloana koji poduzeće želi prodati svojem sinu Carteru Sloanu. Cartera zastupa Burton. Kako slučaj napreduje i pritisak raste, Nick se prepušta starim navikama čime krši uvjetnu kaznu i riskira da izgubi posao.

13.epizoda - četvrtak 19. svibnja
Nakon grubog preokreta u tvrtki Lirk & McGee Nick se vraća u tvrtku svojega oca Burtona (Dabney Coleman) koji je preuzeo slučaj Susan Newberg, preminule kćeri dugogodišnjeg klijenta i obiteljskog prijatelja Franka Newberga. Slučaj koji počinje kao istraga nad Susaninim udovcem Rayom Harperom i imanjem vrijednim 11 milijuna dolara koje je naslijedio nakon ženine smrti, završava kao šokantan slučaj samoubojstva povezanog sa seksualnim napadom. Nick (Simon Baker) i Burton riskiraju svoje odvjetničke dozvole i slobodu prekršivši odnos povjerenja između klijenta i odvjetnika kako bi zaštitili Frankovu najmlađu kćer i 16-godišnju žrtvu. U međuvremenu. Nakon što Burton prigovori njezinu volonterskom radu u Pravnoj službi, odvjetnica Amanda Bowles napusti tvrtku Fallin i partneri.

14.epizoda - petak 20. svibnja
Pokušavajući prodati svoju uspješnu marketinšku agenciju, Liz Hetherington obrati se svojem šurjaku Burtonu (Dabney Coleman) da joj pomogne zaključiti posao. Iako je za slučaj zadužen Jake, na kraju ipak Nick (Simon Baker) rješava poteškoće s Lizinim ljutitim 14-godišnjim sinom Jeremyjem. Premda sumnja da je Jeremy iz ureda ukrao neke osobne stvari, Nick pritišće Burtona da prihvati Lizin poziv za večeru. I kada se on i Nick uvjere kako Jeremy zna biti drzak i težak, Butron saznaje da Liz umire od raka. U međuvremenu. James pristaje pomoći 10-godišnjem krijumčaru heroina iz Tajlanda zatražiti azil.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju