Profesionalno vođene potrage za počiniteljima najgorih kaznenih djela u novoj kriminalističkoj seriji 'CSI PRAG'.

(CSI: ANDEL), Češka, serija
Režija: Róbert Šveda, Peter Bebjak, Gejza Dezorz

Serija CSI PRAG daje realan prikaz kriminala u Pragu, glavnom gradu Češke, a svaki slučaj koji rješava ekipa za očevid nadahnuta je stvarnim kriminalnim slučajem. Detektivi se prilikom rješavanja slučajeva više koriste svojim zapažanjima i iskustvom nego što se oslanjaju na moderne tehnologije i skupe opreme, što daje realniji prikaz stvarnog rješavanja zločina u policijskoj praksi.

Prag je prikazan kao užurban i mračan grad, u čijim se dijelovima odigravaju zločini koji su za svaku osudu. Tim skupine kriminalista čine najbolji u svojoj profesiji. Glavni šef je Milan Horaka, a nakon njega slijedi Ivan Tomeček, najstariji i najiskusniji u ekipi. Naravno ekipa ima i novaka Tomáš Benkovskýa i jednog pripravnika Olivera Hajna. Naravno tu je i jedina žena u Odjelu, forenzičarka i psihologinja Jane Chládková. Osim zločina koje tim uspješno rješava, serija prikazuje i njihove privatne živote te njihove osobnosti. Zanimljivi i nadasve šokantni zločini zaokupljat će radni dan ekipe CSI Praga. Četverostruko ubojstvo, strah u naselju beskućnika, ubojstva iz strasti- samo su neki zločini koje će tim rješavati.

ULOGE:
Ivan Tomeček ............................................Martin Stropnický
Tomáš Benkovský .....................................David Švehlík
Oliver Hajn ................................................. Marek Taclík
Karel Benkovský ........................................Ladislav Frej
Jana Chládková .........................................Helena Dvořáková
Ruda Uhlíř ..................................................Michal Novotný
Milan Horák ................................................Miloslav Mejzlík

IVAN TOMEČEK
Iskusni 48-ogodišnji kriminalist, koji je u životu već svašta doživio. Karizmatičan, odlučan, promišljen. Drži svoj odjel na okupu te ne trpi nerad. Dosta je hladokrvan, no kada dođe do krize sve zadivi svojom brzinom i snalažljivošću. Kada mu sudbina ponudi priliku da postane šef odjela, ipak odabire praktični rad na terenu.

TOMÁŠ BENKOVSKÝ
Mlad 28-ogodišnjak, koji je novi u ekipi. Iako je pridošlica nipošto nije neiskusan. Tomaš je prošao veliku praksu u inozemstvu. Velik mu problem predstavlja i to što se zaposlio u uredu gdje mu radi i otac, kao patolog. Vrlo je spretan i oštra oka, no ponekad se čini malo previše arogantnim i ambicioznim.

OLIVER HAJN
Oliver je dvaput rastavljen brbljavac, koji je prilično duga jezika. No iza svoje maske šaljivca skriva se jedan jako ogorčen mladić. Bistar je, odlučan, blago ciničan, a povremeno i malo prezriv, što uvijek skriva svojim tipičnim humorom. Ima dobru intuiciju, no povremeno zna zabušavati. Suradnici ga katkad zovu Oli, što mu prilično ide na živce.

JANA CHLÁDKOVÁ
Jana je 27- ogodišnja psihologinja. Raspleće psihološke slučajeve, a povremeno rješava povremene trzavice unutar ekipe. Na poslu je stručnjak dok je u osobnom životu jako plaha. Vrlo je pametna, sposobna, moderna i lijepa mlada žena, koja je miljenica među muškim dijelom odjela. Stalno ju zovu na razna druženja i često se zafrkavaju na njen račun.

UDA UHLÍŘ
Kriminalist koji je kompjutorski stručnjak. Nalazi nemoguće stvarni preko računala i telefona te gotovo i ne izlazi iz ureda. U slobodno vrijeme je profesionalni igrač računalnih igara, treći na svijetu u Doomu. Udomaćio se i ugodno se osjeća u virtualnom okolišu, jer je stvarni svijet bespotrebno složen.

MILAN HORÁK
Šef cijelog odjela za očevid – pomalo političar, jer mora rješavati razne pritiske raznolikih skupina, ali ipak poštovan, izučen i iskusan. Mrvicu stariji od Ivana Tomečeka. On i Ivan se znaju, jer su radili u istoj ekipi. Došao je na vodeći položaj, zahvaljujući tome što Ivan nije htio raditi, iako je imao bolje preduvjete za taj posao. Poštuje Ivana i zanima ga njegovo mišljenje. Ipak, često ga ne razumije, jer je već udaljen od stvarnog rada današnje policije. S vremenom je Horák postao 'salonski' policajac, čiji je posao prvenstveno sastajati se s političarima i drugim utjecajnim ljudima i lobirati za stvari koje se tiču policije.

KAREL BENKOVSKÝ
Karel je patolog, koji je studirao je medicinu zbog želje svojih roditelja, no već na fakultetu je rekao da će raditi samo s mrtvima, kako nikome ne bi mogao nauditi. Ipak, vrhunski je stručnjak i medicinski vještak. Ljudima koji ga ne poznaju čini se da je stalno ljut na cijeli svijet i da priznaje samo svoj posao. U stvarnosti pak zna biti zabavan pratitelj i džentlmen, koji ženama pridržava vrata i pomaže im obući kaput. Ne voli Horáka, koji je u njegovim očima oportunist, koji je izbacio sposobnijeg Ivana. Nakon što mu je supruga umrla od raka, a ostao mu je sin Tomáš, kojem se katkad trudi nevješto usaditi životne istine, koje Tomáš ne cijeni.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju