Nakon Hueyjeva neuspjelog protesta protiv BET-a, programski urednik BET-a obrazovan na Harvardu, Weggie Rudlin, kreće u realizaciju ideje o reality showu Ujka Ruckusa.

2.sez., 10.-11.ep.

Nakon Hueyjeva neuspjelog protesta protiv BET-a, programski urednik BET-a obrazovan na Harvardu, Weggie Rudlin, kreće u realizaciju ideje o reality showu Ujka Ruckusa. Kao zagriženi rasist koji nikada ne propušta priliku da ocrni crnce i slavi bijelce, Ruckus je uvjeren da je on u stvari bijelac koji boluje od rijetke kožne bolesti, revitiliga, od koje mu koža izgleda crna. On ostaje pobornik segregacije, a ujedno je uvjeren da je obrazovanje crnaca potpuna besmislica.
Unatoč Rileyjevu protivljenju, Djed iznova priča priču o svom pra-pra-pra-djedu Hvataču Freemanu. Prema Djedu, sve je počelo na plantaži konfederacijskog pukovnika Georgea Lynchwatera, čiji su robovi vjerovali da će Hvatač Freeman, bivši rob koji je poveo oružanu pobunu, ubiti njihova gospodara i osloboditi ih. Ne vjerujući u te priče, rob Tobias planira osigurati slobodu prodajom svog scenarija za koji je siguran da će ga Lynchwater producirati. Također, planira se oženiti lijepom ropkinjom Thelmom. Željna slobode, Thelma pokušava pobjeći, ali biva ulovljena. Hvatač ju spasi i to je ljubav na prvi pogled. Ona pristane pomoći Hvatačevoj brigadi pri napadu na plantažu. Iako ih Tobias izda, Hvatač je oslobodio robove i oženio se Thelmom. No Ujko Ruckus tvrdi da je prava priča drukčija nego što ju je Djed ispričao.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju