Djed prima vijest da je umro njegov stari prijatelj Mo Jackson pa s dječacima putuje kući u Chicago na njegov sprovod.

13.-14.ep., 15. svibanj

Djed prima vijest da je umro njegov stari prijatelj Mo Jackson pa s dječacima putuje kući u Chicago na njegov sprovod. Na avionu im Djed priča kako su se on i Mo, mladi piloti borbenih aviona u Drugom svjetskom ratu, natjecali rame uz rame u borbi protiv nacista. Huey primjećuje da Djed nije jako tužan zbog smrti starog prijatelja, a Djed odgovara da ga je Mo izdao i da je učinio nešto što mu nikada neće oprostiti. No u starom kvartu Djed s čuđenjem saznaje da mu je Mo nešto oporučno ostavio, ali i dao točne upute što da govori dok njegov pepeo budu prosipali u jezero Michigan. Huey pak teško prihvaća činjenicu da ga je Cairo, nekadašnji najbolji prijatelj iz Chicaga, zamijenio nekim novim.
Na brodu uređenom za tu priliku, pogrebu prisustvuje Djed te Moeova obitelj i prijatelji. Ionako već ljut što je izložen Moeov ratni orden koji zapravo pripada njemu, Djed saznaje i da ga je stari prijatelj ogovarao do posljednjeg dana.
Woodcrest je pogodio toplotni udar neuobičajen za veljaču te uzrokovao nervozu u Ulici plahog jelena. Riley otvara hidrant i zove sve susjede da uživaju, a Ujak Ruckus mu prijeti policijom. No kad Ruckus kamionetom krene po pomoć, na sebe navlači tri policijska lovca i vatru iz oružja nervoznih policajaca. Policija i novinari istražuju incident, a Jazmine postavlja štand s limunadom kod kojega, bez obzira na vrućinu, Huey pokušava uvjeriti kupce u postojanje zavjere s ciljem uništenja crnačke zajednice.
Nakon samo jednog pogleda poslovni čovjek Ed Wuncler nudi da otkupi Jazminin uspješni štand s limunadom u zamjenu za ponija za kojega ona štedi. Međutim, sve dok zajedno s tatom Tomom ne sklopi ugovor s Wunclerom, Jazmine ne shvaća kako je on okrutan šef. Huey upozorava Jazmine da se udružila s poznatim kriminalcem u poslovnom svijetu, a istraga pucnjave završava kad Ujak Ruckus odbija veliku novčanu naknadu kako bi ostvario životni san i postao policajac.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju