Jutro u porodici Popadić započinje svađama.

77.ep., 21. travanj

Violeta je ostala bez braka i nasljedstva. U Giginom poduzeću je na redu utvrđivanje odgovornosti za krađu pisaće mašine. Koka i dalje ima problema sa Jezdom. Saša se pokušava prilagoditi novom načinu života. U tome mu pomaže njegova zgodna tajnica.

 

78.ep., 22. travanj

Jutro u porodici Popadić započinje svađama. Ovaj put tema je brak… Na suđenju Gigi, Kurčuvić je svjedok optužbe. Ali, Gigin odvjetnik vješto izbjegava zamku. Radeći anketu Boba stiže do Jezde. Sanju u zatvoru zbog lažnih dolara posjećuju roditelji. Lela liječi doktora Ivu od mamurluka.
 


79.ep., 23. travanj

Odvjetnik Milićević dolazi u posjet Vikinim roditeljima. Ema je oduševljena budućim zetom, ali ga Giga, logično, izbacuje iz stana. Novi kupac ´Balkan prometa´ želi iskoristiti povoljnu priliku i dočepati se firme pred stečajem. Radnici ponovo organiziraju štrajk. Jezda sastavlja oporuku i odlazi u bolnicu na nove kontrole. Ljiljin novi sponzor nije zainteresiran samo za sport. Boba je uvrijeđen i bijesan. Jataganac Nini nudi pomirenje…

 

80.ep., 24. travanj

Ema odlazi obići svog unuka. Koka joj priređuje neugodno iznenađenje. Jatagančevi nekadašnji zaštitnici ga šalju u ´Balkan promet´, kod starog suparnika Kurčubića. Sanja želi upisati glumu. Viki otkriva da bi brak sa odvjetnikom Milićeićem bio greška. Saša roditeljima uručuje poziv za prijem kod roditelja svoje tajnice i vjerenice. Buba otkriva da se doktor Lukšić sprema na egzotično putovanje.

 

81.ep., 25. travanj

Umjesto lijepih vijesti po pitanju doktorovog putovanja, Bubu i Lelu čeka otriježnjenje. Poslije dužeg vremena Dara posjećuje muža u poduzeću i odmah dolazi na zanimljivu ideju. Na sudu Gigu očekuje ugodno iznenađenje. U poduzeću ´Balkan promet´ na redu je izbor stečajnog upravitelja. Koku očekuju dva iznenađenja, prvo na sudu, a drugo kod kuće. Ništa manje dramatično nije ni za Sanjinog oca, pogotovo kad čuje rezltate prijemnog ispita.
 

Propuštene epizode svoje omiljene serije Bolji život pogledaj na OYO.